Στο «ktisma & aluminio» υποδεχόμαστε την άνοιξη με μια πληθώρα ενδιαφερόντων θεμάτων για τη βιομηχανία του αλουμινίου, τον κατασκευαστικό κλάδο και τον τομέα του κτιριακού σχεδιασμού. Η τεχνολογική καινοτομία έχει επιτρέψει τη χρήση του αλουμινίου για το σχεδιασμό άκρως λειτουργικών, υψηλής αισθητικής κτιρίων, που μαγνητίζουν το βλέμμα και εξοικονομούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φωτογραφικό αφιέρωμα, γνωρίστε την τεχνολογία που κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις πρωτοποριακές προσόψεις κτιρίων.

Διαβάστε, ακόμη, στις σελίδες μας μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της ΠΟΒΑΣ σχετικά με τις τάσεις και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Αγοράς Κουφωμάτων, σε μια χρονική περίοδο που επηρεάζεται από ποικίλους πολιτικο-οικονομικούς παράγοντες.

Παράλληλα, στο τεύχος αυτό φιλοξενούμε ένα αναλυτικό αφιέρωμα στα φωτοβολταϊκά συστήματα των εταιρειών EUROPA, ALFA, ALUMIL και EXALCO. Πρόκειται για μια κατατοπιστική και λεπτομερή εξέταση των νέων συστημάτων και των καινοτομιών στον τομέα της εναλλακτικής, πράσινης ενέργειας, από τους κατ’ εξοχήν πρωτοστάτες του κλάδου.

Διαβάστε για τα νέα projects και καινοτομίες της πάντα πρωτοπόρου Alumil. Ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ArXellence αποτελεί έναν νέο θεσμό που εδραιώνεται και δυναμώνει, αποτελώντας ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία. Επιπλέον, τα Αρχιτεκτονικά Συστήματα Alumil “έντυσαν” τα Κεντρικά Γραφεία της 3CX στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα κορυφαίο design και εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ παράλληλα η εταιρεία ήταν ο Μεγάλος Χορηγός στην 11η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, συμβάλλοντας καίρια στον πολιτισμό και την τέχνη.

Και η καινοτομία συνεχίζεται! Η Alumil πρωταγωνιστεί στην Κατασκευή του Πολυτελούς Συγκροτήματος Κατοικιών Eden Roc στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει τον ρόλο του χορηγού σε δύο ημερίδες με θέμα την αρχιτεκτονική πολιτική και το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης.

Στις σελίδες μας, θα βρείτε επιπλέον ένα αναλυτικό αφιέρωμα στα συστήματα πόρτας της ETEM, μιας εταιρείας που πρωταγωνιστεί στον κατασκευαστικό κλάδο, παρέχοντας πληθώρα λύσεων και καινοτομιών για κάθε σύγχρονο σπίτι και κτίριο. Παράλληλα, παρουσιάζουμε τα συστήματα ΕΤΕΜ που συνέβαλαν στην αναβίωση του Πύργου Πειραιά. Η νέα εποχή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου αποτελεί ένα παράδειγμα ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών.

Η αριστεία και η πρωτοπορία του κλάδου μας, αναδεικνύεται μοναδικά και από την εταιρεία Europa, που φέτος, με το σύστημα Europa Minimal Frame μονοπώλησε τα Βραβεία Grail Awards.

Όπως πάντα, ενημερωθείτε στις σελίδες μας για όλα τα νεότερα της ελληνικής και διεθνούς βιομηχανίας αλουμινίου και γνωρίστε τα πλέον καινοτόμα νέα συστήματα που λανσάρονται στην αγορά.