Η ALUMIL, η κορυφαία ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, συμμετείχε ενεργά στην κατασκευή του πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών Eden Roc στο κέντρο της Λεμεσού, την αρχιτεκτονική μελέτη του οποίου ανέλαβε το γραφείο UHA London.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό οικιστικό συγκρότημα, το οποίο προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες στους ενοίκους του, εφάμιλλες με αυτές που συναντάμε σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, συνιστώντας πόλο έλξης για όσους αναζητούν μια κατοικία υψηλών προδιαγραφών.

 

Η κτιριακή υποδομή του Eden Roc, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το παραλιακό μέτωπο, αναπτύσσεται γύρω από έναν όμορφα διαμορφωμένο κήπο, ενώ το μέγιστο ύψος του φτάνει στους οκτώ ορόφους. Αντλώντας έμπνευση από τις κομψές γραμμές πολυτελών θαλαμηγών, ο σχεδιασμός του κτιρίου μαγνητίζει το βλέμμα. Η οριζόντια ανάπτυξή του, που εκτείνεται σε μήκος άνω των 300 γραμμικών μέτρων, προσδίδει στο κτίριο μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς , διαφοροποιώντας το από τις συμβατικές κάθετες κατασκευές.

Στο εσωτερικό, τα διαμερίσματα του Eden Roc αποπνέουν μινιμαλιστική κομψότητα, που χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και διακριτικές πολυτελείς πινελιές. Η ενσωμάτωση των προηγμένων συστημάτων αλουμινίου της ALUMIL συμπληρώνει άψογα τη συνολική αισθητική του συγκροτήματος. Το ανασυρόμενο SMARTIA S560 ενισχύει τη δομική στιβαρότητα και τον φυσικό φωτισμό, ενώ το ανοιγόμενο SMARTIA S67 προσφέρει υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και υδατοστεγάνωσης, συνθέτοντας ένα αρμονικό αρχιτεκτονικό σύνολο. Τέλος, το θερμομονωτικό σύστημα COMFORT M3 υποστηρίζει την κατασκευή, διασφαλίζοντας την αντοχή της σε μεγάλα φορτία ανέμου.

 

Το Eden Roc Residence καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του με μια σειρά από κορυφαίες παροχές, όπως spa, εξωτερική πισίνα, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και παιδική χαρά. Παρά το επιβλητικό του «ανάστημα», το Eden Roc αποπνέει εκλεπτυσμένη κομψότητα, ενσαρκώνοντας ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονου σχεδιασμού και διεθνούς χαρακτήρα και θέτοντας νέα πρότυπα για τη σύγχρονη κατοικία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έργα στα οποία έχουν τοποθετηθεί αρχιτεκτονικά συστήματα της ALUMIL, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας.