Συνάντηση της βιομηχανίας με πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα, την κλιματική ουδετερότητα, την τεχνολογία και τα πρότυπα

Το Συνέδριο Πορτών και Πυλών του Rosenheim είναι η κορυφαία βιομηχανική συνάντηση για κατασκευαστές, προμηθευτές και εμπειρογνώμονες στον κλάδο των θυρών και των πυλών και θα πραγματοποιηθεί το 2024 με το σύνθημα “Climate-safe + smart”. Οι 23 παρουσιάσεις θα επικεντρωθούν στις υποχρεώσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια του κλίματος.

Οι βασικοί ομιλητές Prof. Jörn P. Lass (ift), Prof. Dr. Winfried Heusler, Prof. Christian Niemöller (SMNG) και Martin Langen (B+L Marktdaten) θα παρέχουν μια “ολοκληρωμένη εικόνα” από τεχνική, νομική και οικονομική άποψη. Θα υπάρχουν επίσης ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις σχετικές αλλαγές σε πρότυπα και νόμους, όπως ο κανονισμός για τα δομικά προϊόντα, η οδηγία για τα μηχανήματα, το πρότυπο γυαλιού E DIN 18008-3 και διάφορα πρότυπα πυροπροστασίας.

Φυσικά, στη σκηνή θα υπάρχουν και πολύ πρακτικά θέματα, όπως παρουσιάσεις σχετικά με την ηχομόνωση, την αντίσταση κατά της διάρρηξης, την προστασία από βανδαλισμούς, την εγκατάσταση πυράντοχων θυρών, το έξυπνο σπίτι σε πρακτική χρήση και συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις χάκερ. Το βράδυ της Τετάρτης, θα υπάρξει και πάλι μια πραγματική βαυαρική γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων στο κάστρο Hohenaschau στο Chiemgau.

Οι επίμονα υψηλές εκπομπές CO2 συνεχίζουν να “θερμαίνουν” το κλίμα και τα επακόλουθα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν μεγάλες ζημιές σε ζωές και περιουσίες – τα επιστημονικά δεδομένα μιλούν από μόνα τους. Ωστόσο, οι πολιτικές αποφάσεις και η εφαρμογή τους καθώς και η συμπεριφορά πολλών καταναλωτών είναι πολύ αργές και οι εκστρατείες δημοσίων σχέσεων της “ορυκτής οικονομίας” και μερίδας της πολιτικής καθυστερούν τις απαραίτητες αλλαγές.

Ωστόσο, η πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής δεν ενδιαφέρεται για τις ευαισθησίες μας και οι συνέπειές της μας προλαβαίνουν αμείλικτα. Ως βιομηχανία θυρών και πορτών, θα πρέπει επομένως να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και ταυτόχρονα να τις δούμε ως ευκαιρία για να κερδίσουμε τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών, εμπορικών και δημόσιων κτιρίων με “μελλοντικά” οικοδομικά προϊόντα. Τα “βιώσιμα” και ανθεκτικά στο κλίμα οικοδομικά προϊόντα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην εξοικονόμηση πόρων, ουδέτερα ως προς το CO2, ανακυκλώσιμα, απαλλαγμένα από ρύπους και συνεπώς “ασφαλή για το κλίμα” καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Την έναρξη του Συνέδριο Πορτών και Πυλών του Rosenheim θα πραγματοποιήσει παραδοσιακά ο διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Jörn P. Lass, ο οποίος θα αναφερθεί στην παρουσίασή του στον νέο κανονισμό της ΕΕ για τα δομικά προϊόντα και στο κατά πόσον και πώς λαμβάνονται υπόψη η βιωσιμότητα και η κλιματική ανθεκτικότητα.

Άλλοι βασικοί ομιλητές θα παρουσιάσουν πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και την ψηφιοποίηση ως κινητήριες δυνάμεις της βιομηχανίας θυρών και πυλών (Prof. Dr. Winfried Heusler, Ingenieurbüro Heusler), τη βιωσιμότητα και την ανθεκτική στο κλίμα κατασκευή ως συμβατική υπηρεσία με νέες ευθύνες για τους εργολάβους (Prof. Dr. Christian Niemöller, SMNG Rechtsanwälte). Ο Christian Niemöller, SMNG Rechtsanwaltsgesellschaft mbH), θα εξετάσει θέματα ασφάλειας-κρίσιμης σημασίας των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων από την οπτική γωνία των χάκερ (Bastian Heilos και Michael Steigerwald, VTRUST GmbH) και μια προοπτική για το 2025 με τρόπους εξόδου από την κρίση στις κατασκευές (Martin Langen, B+L Marktdaten).

Στο θεματικό μπλοκ “Βιωσιμότητα και ασφάλεια του κλίματος”, ο Christian Kehrer (ift) θα παρουσιάσει πληροφορίες σχετικά με τις “Απαιτήσεις και επιλογές επαλήθευσης για εξαρτήματα ανθεκτικά στο κλίμα”, ο Christoph Seehauser (ift) σχετικά με τις “Παραμέτρους για τη βιωσιμότητα σε εταιρείες χωρίς greenwashing” και ο Robert Krippahl (ift) σχετικά με τις “Απαιτήσεις και κατάλληλη επαλήθευση της ανθεκτικότητας των θυρών και των πυλών στο κλίμα”.

Το θεματικό μπλοκ “Τυποποίηση” θα καλύψει τις αλλαγές στη “Νέα οδηγία για τα μηχανήματα και προσαρμογές στην υφιστάμενη οδηγία για τα μηχανήματα με τις απαιτήσεις των προτύπων EN 12453 και EN 16005” (Benedikt Pulver, TÜV SÜD), την τρέχουσα κατάσταση του προτύπου προϊόντων για τις πόρτες (Olaf Heptner, πρόεδρος του WG 5) και “(Επιπόλαιη) δημιουργικότητα στο εργοτάξιο με αμφισβητήσιμη ερμηνεία των κανονιστικών διατάξεων (Gerd-Joachim Müller, εμπειρογνώμονας της ö.b.u.v. για πόρτες, ηλιοπροστασία, ρολά).

Το θεματικό μπλοκ “Εταιρική διαχείριση” παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες της αγοράς για τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα στο κλίμα, καθώς και τις “Απαιτήσεις και επιθυμίες για τον κλάδο των θυρών από την οπτική γωνία ενός γενικού εργολάβου” (Frank Greiner, Ed. Züblin AG).

Στο θεματικό μπλοκ “Γυαλί”, η Carolin Lamprecht (ift) θα αναφερθεί στις τρέχουσες “Απαιτήσεις και κανόνες σχεδιασμού για το γυαλί σε χώρους κυκλοφορίας για πόρτες και πύλες” και ο καθηγητής Dr. Geralt Siebert (Πανεπιστήμιο των Ομοσπονδιακών Ενόπλων Δυνάμεων του Μονάχου) στις “Απαιτήσεις του E-DIN 18008-3 για συστήματα από γυαλί”.

Στο θεματικό μπλοκ “Ασφάλεια”, ο Josef Moosreiner (LKA Bayern) θα δείξει πώς αναπτύχθηκαν και καθιερώθηκαν νέες “μέθοδοι εργασίας” των διαρρηκτών μετά την πανδημία. Ο Andreas Schmidt (ift) θα παρουσιάσει μια νέα οδηγία του ift που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση και την ταξινόμηση “ανθεκτικών στον βανδαλισμό” δομικών στοιχείων και εγκαταστάσεων, και ο Dr Gerhard Wackerbauer (ift) θα εξηγήσει τις σημαντικότερες αλλαγές στα “πρότυπα πυροπροστασίας”.

Στην ενότητα “Πρακτικά”, ο Christian Herdemerten (HERDEMERTEN) θα δώσει πρακτικές συμβουλές για το πώς να εγκαταστήσετε ευκολότερα πόρτες πυροπροστασίας, ο Bernd Saß (ift) για το πώς να βελτιστοποιήσετε τις ηχομονωτικές πόρτες και ο Olaf Vögele (expert) για την πρακτική εφαρμογή των τεχνολογιών έξυπνου σπιτιού για πόρτες και πύλες.

Στην ενότητα “International”, ο Jamie Webb (BSI) και ο Christian Kehrer (ift) θα παρουσιάσουν πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του βρετανικού προτύπου ασφαλείας “PAS 24” και τη σήμανση UKCA.

Η εορταστική βραδιά με βαυαρική ατμόσφαιρα το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του κάστρου Hohenaschau στην πανέμορφη περιοχή Chiemgau θα προσφέρει την ευκαιρία να δικτυωθείτε και να ανταλλάξετε απόψεις σχετικά με τα βαριά “εξειδικευμένα θέματα” των ομιλητών.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και τις επιλογές εγγραφής μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.tuerentage.de.

 

Σχετικά με το ift Rosenheim Hellas

Το ift Rosenheim Hellas είναι συνεργάτης του ift Rosenheim, ένας πανευρωπαϊκά κοινοποιημένος οργανισμός δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης και διεθνώς διαπιστευμένος σύμφωνα με το DIN EN ISO / IEC 17025. Η έμφαση δίνεται στην πρακτική, ολιστική και ταχεία δοκιμή και αξιολόγηση όλων των ιδιοτήτων των παραθύρων, των προσόψεων, των θυρών, των πυλών, του γυαλιού και των δομικών υλικών, καθώς και του εξοπλισμού ατομικής ασφάλειας (ΜΑΠ, αναπνευστήρες κ.λπ.). Στόχος είναι η βιώσιμη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, της κατασκευής και της τεχνολογίας, καθώς και οι εργασίες τυποποίησης και η έρευνα. Η πιστοποίηση από το ift Rosenheim εξασφαλίζει την αποδοχή σε όλη την Ευρώπη. Το ift έχει δεσμευτεί για τη διάδοση της γνώσης και, ως ουδέτερος θεσμός, απολαμβάνει, ως εκ τούτου, ένα ιδιαίτερο καθεστώς έναντι των μέσων ενημέρωσης. Οι δημοσιεύσεις τεκμηριώνουν την τρέχουσα κατάσταση της τέχνης.