ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το περιοδικό ktisma & aluminio κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994 και έκτοτε το εμπιστεύονται οι περισσότερες εταιρείες στον κλάδο του αλουμινίου. Πρόκειται για διμηνιαία, συνδρομητική έκδοση που καλύπτει με υπευθυνότητα και εγκυρότητα, όλες τις εξελίξεις του χώρου, εντός αλλά και εκτός συνόρων. Απευθύνεται σε επαγγελματίες, ανθρώπους που ασχολούνται με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, καθώς και σε όσους αναζητούν τις καλύτερες επιλογές για το σπίτι τους.

Το περιοδικό ktisma & aluminio απαρτίζεται από έμπειρους και υπεύθυνους συνεργάτες, διαθέτει atelier με σύγχρονα μηχανήματα και δημιουργικό τμήμα για την άψογη διεκπεραίωση του τεχνικού μέρους της έκδοσης, διαφημιστικό τμήμα για την προβολή των επιχειρήσεων και των προϊόντων.

Κυκλοφορία περιοδικού

 • Kυκλοφορεί 6 φορές το χρόνο και το τιράζ του αγγίζει τα 2.000 αντίτυπα. Αποστέλλεται με συνδρομή σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επίσης, αποστέλλεται δωρεάν σε διαφημιζόμενες εταιρείες, σε δημόσιες υπηρεσίες και σε τεχνικά γραφεία.
 • Έχει πλέον εξελιχθεί σε απαραίτητο εγχειρίδιο των επαγγελματιών του κλάδου του αλουμινίου και ως τέτοιο χαίρει της αμέριστης εμπιστοσύνης τους, επιλέγοντάς το ως μέσο προβολής της εταιρείας τους.

Καταμερισμός αναγνωστών ανά δραστηριότητα

, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, Κτίσμα & Αλουμίνιο


Κατανομή συνδρομητών ανά την Ελλάδα

, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, Κτίσμα & Αλουμίνιο


Που απευθύνεται

Αναγνώστες του περιοδικού είναι επαγελματίες του κλάδου, διελάσεις, κατασκευαστές αλουμινίου, έμποροι αλουμινίου, εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων, έμποροι εξαρτημάτων, αντιπρόσωποι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, εισαγωγείς και τεχνικές υπηρεσίες δημοσίων οργανισμών.


Θεματολογία

Τα θέματα που περιλαμβάνει κάθε έκδοση του περιοδικού αφορούν:

 • Ειδήσεις για όλα όσα σχετίζονται με τον κλάδο του αλουμινίου και των βασικών μετάλλων
 • Όλα τα νεώτερα οικονομικά και χρηματιστηριακά νέα.
 • Νέα προϊόντα, σειρές, συστήματα κουφωμάτων και κάθε νέο αξιοπρόσεκτο υλικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Τεχνικά θέματα που σχετίζονται με μεθόδουν παραγωγής, κατεργασίας, συντήρησης και βαφής του αλουμινίου.
 • Παρουσιάσεις των μεγαλύτερων και πλέον αξιόπιστων εταιρειών του κλάδου.
 • Εκτενή αφιερώματα στις μεγάλες εκθέσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια κλπ.
 • Ειδικά αφιερώματα για επιμέρους εφαρμoγές (π.χ. υαλοπετάσματα, χρήση αλουμινίου στην αυτοκινητοβιομηχανία κλπ.).
 • Συνεντεύξεις με πρόσωπα – κλειδιά του χώρου, αλλά και της πολιτικο-οικονομικής σκηνής.


Πρόγραμμα εκδόσεων

, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, Κτίσμα & Αλουμίνιο


Τεχνικά χαρακτηριστικά τεύχους/Προδιαγραφές διαφημιστικού υλικού

, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, Κτίσμα & Αλουμίνιο


Eπικοινωνία/Αποστολή αρχείων

, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Tο aludata.gr είναι το website του περιοδικού ktisma & aluminio. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές και εύχρηστο ενημερωτικό portal για τον κλάδο του αλουμινίου, με πλούσιο και ποικίλο περιεχόμενο, που καλύπτει όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες αναγνώστες του. Με χιλιάδες επισκέψεις σε μηνιαία βάση και με συνεχή ροή ειδήσεων, παρουσιάσεων και αφιερωμάτων από τον ελληνικό και διεθνή χώρο του κλάδου, το aludata.gr αποτελεί ένα βασικό διαδικτυακό «στέκι» των ανθρώπων του αλουμινίου και των παρεμφερών κλάδου.

Στις ηλεκτρονικές του σελίδες θα μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες εξελίξεις από φορείς, εκθέσεις και συνέδρια για το αλουμίνιο, θα ενημερώνεστε για κάθε πρωτοποριακό νέο προϊόν, καθώς και για όλα τα νεότερα τεχνολογικά θέματα.


Οι θεματικές ενότητες του aludata.gr είναι οι κάτωθι:

 • Όλες οι σημαντικές ειδήσεις από τον κλάδο του αλουμινίου τόσο σε εγχώρια όσο και παγκόσμια κλίμακα.
 • Παρουσίαση αξιόλογων νέων προϊόντων του κλάδου.
 • Αναλυτικά αφιερώματα με στοχευμένη θεματολογία.
 • Παρουσιάσεις των νεότερων συστημάτων αλουμινίου της αγοράς.
 • Πλήρης ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία και τα ΦΕΚ που αφορούν τον κλάδο.
 • Τεχνικά άρθρα.

Από το aludata.gr αποστέλλονται σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικά Νewsletters στα emails των εγγεγραμμένων χρηστών της ιστοσελίδας, οι οποίοι αποτελούν στο σύνολό τους τους σημαντικότερους επαγγελματίες του κλάδου του αλουμινίου και σχετικών κλάδων. Οι εγγεγραμμένοι αναγνώστες του aludata.gr αυξάνονται σε καθημερινή βάση και συνιστούν το πλέον στοχευμένο κοινό για πιθανούς διαφημιζόμενους. Στο ενημερωτικό μας Νewsletter υπάρχει επίσης η δυνατότητα τοποθέτησης banners των διαφημιζόμενων, για πιο άμεση και αποτελεσματική ενημέρωση των παραληπτών. Παράλληλα, μέσα στο Newsletter του aludata.gr τοποθετούνται ενεργά links προς ειδησεογραφικές σελίδες ή επαγγελματικές ιστοσελίδες διαφημιζόμενων.