Μινιμαλισμός. Ένας όρος που συναντάμε συχνά στην αρχιτεκτονική και το interior design. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της κυρίαρχης αυτής τάσης; Πώς ενσωματώνονται στα ανοιγόμενα κουφώματα της ALUMIL; Και ποια είναι τα οφέλη της εγκατάστασης minimal ανοιγόμενων συστημάτων αλουμινίου στις σύγχρονες κατοικίες;

Τα χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού 

Με βασική αρχή το “less is more”, ο μινιμαλισμός είναι η αισθητική που αναδεικνύει την απλότητα και την κομψότητα, τη λειτουργικότητα και την ευελιξία, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες και καινοτόμες, βιώσιμες πρακτικές με στόχο την προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της σύγχρονης ζωής και τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Ίσιες, καθαρές γραμμές, έμφαση στην αλληλεπίδραση φωτός-χώρου, συνοχή, αρμονία και ομοιομορφία, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του minimal design: της διαχρονικής τάσης που συμβαδίζει με τη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των σύγχρονων κατοικιών. 

Minimal ανοιγόμενα κουφώματα ALUMIL

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η minimal αισθητική στα κουφώματα ήταν συνώνυμη με premium και υψηλότερου κόστους σειρές συρόμενων κουφωμάτων που χρησιμοποιούνταν κυρίως σε μοντέρνες μονοκατοικίες. Επιδιώκοντας τη διεύρυνση των επιλογών αισθητικής σε διαμερίσματα και χώρους με μικρότερα ανοίγματα, καθώς και τον συνδυασμό minimal design, υψηλών επιδόσεων και προσιτής τιμής, η ALUMIL δημιούργησε τις σειρές ανοιγόμενων κουφωμάτων SMARTIA M9660 PHOS, SMARTIA S67 PHOS και  SMARTIA S77 PHOS, καλύπτοντας μία σημαντική ανάγκη μεγάλης μερίδας ανθρώπων.

Με πιστοποιημένα κορυφαίες επιδόσεις στους τομείς της θερμομόνωσης, της υδατοστεγανότητας, της ηχομείωσης και της ασφάλειας, τα τρία καινοτόμα συστήματα της ALUMIL δικαιολογούν απόλυτα το…όνομά τους: αποτελούν «έξυπνες», value-for-money λύσεις που αναβαθμίζουν την αισθητική κάθε χώρου με την κομψότητά τους και διασφαλίζουν ό,τι έχει ανάγκη ο κάτοικος μιας σύγχρονης πόλης σήμερα: άπλετο φυσικό φως, που αποτελεί πηγή υγείας και ευεξίας, θερμική άνεση και αναβαθμισμένη εμπειρία διαβίωσης, ησυχία και, φυσικά, εξοικονόμηση ενέργειας. 

SMARTIA M9660 PHOS

Το SMARTIA M9660 PHOS είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα αλουμινίου για αντικαταστάσεις κουφωμάτων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Εξοικονομώ». Με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και περιμετρικά προφίλ λεπτότερα κατά σχεδόν 50% συγκριτικά με τα συμβατικά κουφώματα, το SMARTIA M9660 PHOS επιτρέπει μεγαλύτερες επιφάνειες τζαμιών και, συνεπώς, μεγιστοποιεί το φυσικό φως, συνιστώντας ιδανική επιλογή για σπίτια με τυπικά ανοίγματα ή κατοικίες με ανοιγόμενα παράθυρα. Minimal τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά χάρη στα ενιαία προφίλ, τις καθαρές γραμμές σχεδίασης, τους κρυφούς μεντεσέδες και τις κομψές λαβές, το SMARTIA M9660 PHOS αναβαθμίζει την αισθητική μέσα και έξω από το σπίτι, ενώ οι τρεις επιλογές που προσφέρει ως προς τη θερμομόνωση, δίνουν τη δυνατότητα προσαρμογής στις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε χώρου, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες σε κάθε κατοικία για την οποία επιλέγεται. 

SMARTIA S67 PHOS

Το SMARTIA S67 PHOS αποτελεί μία από τις πιο συχνές επιλογές για ανοιγόμενα ή ανοιγοκλινόμενα κουφώματα αλουμινίου. Με κρυφό φύλλο, κρυφούς μεντεσέδες και ορατό πλάτος αλουμινίου μόλις 7,2 cm, το σύστημα εγγυάται ένα απόλυτα minimal αποτέλεσμα, ικανοποιώντας καταναλωτές με υψηλότερες αισθητικές και ενεργειακές απαιτήσεις. Πέρα από την κορυφαία minimal αισθητική και το άπλετο φυσικό φως που προσφέρει, το SMARTIA S67 PHOS ξεχωρίζει και για τις πιστοποιημένες επιδόσεις του, τόσο στον τομέα της θερμομόνωσης με τρεις ενεργειακές εκδόσεις (Standard, Advanced και Hi) όσο και στους τομείς της ανεμοπερατότητας, της υδατοστεγανότητας και της αντοχής στην ανεμοπίεση. Οι επιδόσεις του SMARTIA S67 PHOS διασφαλίζουν υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, εξαιρετική στατικότητα ακόμα και σε ακραία καιρικά φαινόμενα και ενισχυμένη ηχομείωση, καθώς το σύστημα μπορεί να «φορέσει» μεγαλύτερο σε πλάτος υαλοπίνακα. 

SMARTIA S77 PHOS

Το SMARTIA S77 PHOS είναι η κορυφαία επιλογή για ανοιγόμενα ή ανοιγοκλινόμενα κουφώματα αλουμινίου. Με δυνατότητα κατασκευής κρυφού φύλλου και ακόμα λιγότερο εμφανές αλουμίνιο (μόλις 6,7 cm), το σύστημα αποτελεί τον ορισμό του μινιμαλισμού και θέτει στο επίκεντρο την αλληλεπίδραση φωτός και χώρου. Με 4 διαφορετικές ενεργειακές εκδόσεις (Standard, Advanced, Advanced Plus και Hi), το SMARTIA S77 PHOS ικανοποιεί ακόμα και τα πιο απαιτητικά έργα στον τομέα της θερμομόνωσης, ενώ κορυφαίες είναι και οι επιδόσεις του στους τομείς της υδατοστεγανότητας, της αεροδιαπερατότητας και της αντοχής σε ανεμοπίεση, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα που, λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι ολοένα και πιο συχνά, την ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών και την ευελιξία των μεγάλων ανοιγμάτων. Τέλος, το σύστημα μπορεί να «φορέσει» τζάμι πάχους έως 4,5 cm, γεγονός που μεγιστοποιεί τις ηχομειωτικές του ικανότητες.

Φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς κατασκευάζονται από 60% πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο, και ενσωματώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα κουφώματα αλουμινίου να υπερτερούν έναντι των συμβατικών συστημάτων, τα ανοιγόμενα SMARTIA M9660 PHOS, SMARTIA S67 PHOS και SMARTIA S77 PHOS δίνουν την επιλογή της minimal αισθητικής σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές, αποδεικνύοντας ότι «ανοιγόμενο» και «minimal» μπορούν να συνδυαστούν, συνθέτοντας value-for-money λύσεις που αντέχουν στον χρόνο και δίνουν υπεραξία σε κάθε τύπο ακινήτου!