Η ALUMIL Solar αποτελεί business unit του Ομίλου ALUMIL που διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της διέλασης αλουμινίου, 3.200 εργαζόμενους, 12 υπερσύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε 6 χώρες της Ευρώπης και στην Αίγυπτο, 32 θυγατρικές και ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. 

H ALUMIL Solar εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή πιστοποιημένων συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ, από κράμα αλουμινίου υψηλής ανθεκτικότητας σε διάβρωση (AI 6005T6) και από χάλυβα. Με σημαντική διεθνή εμπειρία σε μεγάλης κλίμακας Φ/Β έργα, η ALUMIL Solar προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά βάσεων στήριξης τόσο για την ύπαιθρο όσο και για βιομηχανικές και οικιακές στέγες.  

Οι καινοτόμες λύσεις της ALUMIL Solar

Solar Carport | Ηelios 2700 

Παντρεύοντας τη στιβαρότητα με την κομψή αισθητική, το Solar Carport της ALUMIL αντιπροσωπεύει μια πρωτοποριακή λύση σκίασης που συνδυάζει άψογα τη λειτουργικότητα του προστατευμένου υπαίθριου χώρου στάθμευσης με την παραγωγή φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας μέσω ενσωματωμένων φωτοβολταϊκών πάνελ στο στέγαστρό του. O ειδικός σχεδιασμός του επιτρέπει την ομαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων, ενώ η δυνατότητα εγκατάστασης σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων το καθιστά ως την ιδανικότερη λύση για την αναβάθμιση ενός υπαίθριου parking.

ALUMIL SOLAR, ALUMIL Solar: Πιστοποιημένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ με τεχνογνωσία άνω των 20 ετών, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Βάσεις στήριξης για την ύπαιθρο | Helios 2100 

Η σειρά προϊόντων Helios 2100 περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία βάσεων στήριξης για έργα στην ύπαιθρο. Τα best-seller συστήματα στήριξης AS189 και SS189 είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν τη βέλτιστη γωνία κλίσης και μπορούν να υποστηρίξουν όλους τους τύπους και τις διατάξεις πλαισίων (portrait & landscape). Οι δύο εν θερμώ γαλβανισμένοι χαλύβδινοι πάσσαλοι προσφέρουν αποτελεσματική προστασία από τη διάβρωση και μπορούν να συνδυαστούν είτε με κεκλιμένη δοκό και ράγες αλουμινίου (σύστημα AS189) είτε με κεκλιμένη δοκό χάλυβα και ράγες αλουμινίου (σύστημα SS189), προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των πασσάλων.  

 

ALUMIL SOLAR, ALUMIL Solar: Πιστοποιημένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ με τεχνογνωσία άνω των 20 ετών, Κτίσμα & Αλουμίνιο

 

Βάσεις στήριξης σε κεραμοσκεπή | Helios 2200 

ALUMIL SOLAR, ALUMIL Solar: Πιστοποιημένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ με τεχνογνωσία άνω των 20 ετών, Κτίσμα & ΑλουμίνιοΜε άνοιγμα στήριξης έως και δύο μέτρα, η βάση στήριξης Helios 2200 – AS250 προσφέρει τη δυνατότητα για εύκολη και γρήγορη συναρμολόγηση. Ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε έργου, το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί και στις τρεις διαστάσεις ενώ είναι κατάλληλο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε διάφορους τύπους κεραμιδιού (π.χ. ρωμαϊκού, ολλανδικού τύπου κ.α.).

Τα πάνελ τοποθετούνται είτε καθ’ ύψος είτε κατά πλάτος για τη μέγιστη κάλυψη της στέγης, με τις αποστάσεις των στηριγμάτων να προσαρμόζονται εύκολα στις διαστάσεις των πάνελ. 

 

 

Βάσεις στήριξης σε επίπεδη οροφή | Helios 2300

Η Alumil Solar παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τοποθέτηση Φ/Β σε ταράτσα που μπορούν να σχεδιαστούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε έργου, επιτυγχάνοντας την βέλτιστη ενεργειακή απόδοση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύστημα Helios 2300 Solfie, που αποτελεί μία αυτοστήριχτη βάση χωρίς να απαιτείται η επέμβαση στην μόνωση της ταράτσας. Έτσι, αποφεύγεται κάθε είδους διείσδυση στη στέγη, που επιτυγχάνεται με την χρήση βαρυτικών δοκών. 

 

ALUMIL SOLAR, ALUMIL Solar: Πιστοποιημένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ με τεχνογνωσία άνω των 20 ετών, Κτίσμα & Αλουμίνιο

 

Βάσεις στήριξης σε βιομηχανική στέγη | Helios 2400

Τα συστήματα στήριξης Helios 2400 – AS410 & AS415 έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά έπειτα από μελέτη των αναγκών των τεχνικών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε βιομηχανικές στέγες, με κύρια πλεονεκτήματα τη γρήγορη και ασφαλή εγκατάσταση. Δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής των συστημάτων σε διαφόρους τύπους βιομηχανικών πάνελ, σε portrait ή landscape διάταξη για μέγιστη κάλυψη της στέγης. 

ALUMIL SOLAR, ALUMIL Solar: Πιστοποιημένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ με τεχνογνωσία άνω των 20 ετών, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Επιπλέον, τα προϊόντα της ALUMIL Solar:

  • Συνοδεύονται από Ολοκληρωμένη Τεχνική Υποστήριξη.
  • Είναι Προσυναρμολογημένες Κατασκευές.
  • Παρέχονται με 20ή Eγγύηση | Εγγύηση Ποιότητας ALUMIL.
  • Παράγονται σύμφωνα με τους Ευρωκώδικες 1, 2 & 9, και τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό 2000 (EAK-2000). Επίσης, έχουν τη σήμανση CE.
  • Παράγονται από διαδικασίες που συμμορφώνονται με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 14001, and ELOT 1801.

Πιστοποιήσεις

Όλα τα εξαρτήματα των συστημάτων της ALUMIL Solar παράγονται στο εργοστάσιο της ALUMIL στο Κιλκίς, εξασφαλίζοντας την αμεσότητα τόσο στη διάθεση όσο και στην αντικατάστασή τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, που επιτυγχάνεται μέσα από την εφαρμογή διεθνών προτύπων διαχείρισης παραγωγής και ελέγχου ποιότητας. Στην ALUMIL εφαρμόζονται τα παρακάτω πρότυπα:

  • Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001.
  • Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 14001.
  • Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 50001. 
  • Πιστοποίηση QUALANOD (Ελληνική Ένωση Αλουμινίου) για την ποιότητα των ανοδιωμένων προφίλ αλουμινίου.  

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ALUMIL SOLAR, ALUMIL Solar: Πιστοποιημένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ με τεχνογνωσία άνω των 20 ετών, Κτίσμα & Αλουμίνιο