Το πρόγραμμα EUROPA THE LAB πλέον αριθμεί 12 ολοκληρωμένους εκπαιδευτικούς κύκλους. Οι εκπαιδευόμενοι κατασκευαστές του Κύκλου προήλθαν από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και των Επτανήσων, με την Europa να υλοποιεί μια δέσμευσή της προς τους κατασκευαστές της περιοχής.

Το πρώτο μέρος του Κύκλου πραγματοποιήθηκε στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων στο ξενοδοχείο Hotel Du Lac, όπου πραγματοποιήθηκαν τα θεωρητικά μαθήματα του προγράμματος, ενώ ο Κύκλος ολοκληρώθηκε με το δεύτερο και πρακτικό μέρος του στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Europa στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

 

Με το πέρας του εκπαιδευτικού κύκλου πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις για την λήψη Πιστοποιητικού Παρακολούθησης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν Βεβαίωση Συμμετοχής στο πρόγραμμα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα πλέον αριθμεί περισσότερους από 260 κατασκευαστές που εκπαιδευτήκαν και καταρτίστηκαν σε ένα σύνολο πεδίων που άπτονται άμεσα της καθημερινής επιχειρηματικής και κατασκευαστικής τους δραστηριότητας, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 624 ώρες μαθημάτων. Το EUROPA THE LAB αποτελεί προθάλαμο για τις εξετάσεις πιστοποίησης των κατασκευαστών που πραγματοποιούνται από ανεξάρτητο φορέα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (ΕΕΑ).

 

Είναι σημαντικό ότι η Europa έχει επεκτείνει σημαντικά το αντικείμενο του εκπαιδευτικού κέντρου, στοχεύοντας πλέον σε εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια με τίτλο TECHNICAL EXPERIENCE SEMINARS, προς τους κατασκευαστές και αφορούν αποκλειστικά τα συστήματα της εταιρείας. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρία σεμινάρια για τις σειρές της Europa, ενώ οι θέσεις για όσα είναι προγραμματισμένα έχουν ήδη κλείσει. Τα σεμινάρια συνεχίζουν να δέχονται αιτήσεις με στόχο τον επόμενο προγραμματισμό των εκπαιδευτικών ομάδων. 

Η Europa πρωτοπορεί ακόμα μια φορά με το EUROPA THE LAB και δείχνει έμπρακτα στον κατασκευαστή αλουμινίου πως τον θεωρεί άρρηκτο κρίκο της αλυσίδας αξίας του προϊόντος της.