Με πολυετή εμπειρία σε εμβληματικά διεθνή έργα, υψηλή τεχνογνωσία και την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε κάθε σύγχρονη κατασκευαστική ανάγκη, η ALUMIL, η καινοτόμος ελληνική εταιρεία ανάπτυξης αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, συμμετείχε σε ένα ακόμα πρότζεκτ που ολοκληρώθηκε στην Έγκωμη Λευκωσίας.

Ο λόγος για τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τεχνολογίας 3CX, έργο που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Michael Seroff και Sotos Papadopoulos (Seroff & Papadopoulos Architects).

Προτεραιότητα στην αρχιτεκτονική σύλληψη ήταν η χαμηλή ανάπτυξη του κτιρίου για τη φιλοξενία γραφείων από το πρώτο επίπεδο και πάνω, καθώς στο ισόγειο στεγάζονται χώροι κοινωνικών δραστηριοτήτων: ένα μεγάλο αμφιθέατρο, μια καφετέρια, ένα γυμναστήριο, υπαίθριοι κοινόχρηστοι χώροι και μια πισίνα. Ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται στο υπόγειο, διατηρώντας τη χρηστικότητά του χωρίς να επηρεάζεται η αισθητική του κτιρίου.

Εφαρμόζοντας αυτή τη μοναδική ιδέα, οι αρχιτέκτονες ανύψωσαν το κτίριο με περιμετρικές κολώνες, διαχωρίζοντας τις επαγγελματικές δραστηριότητες από τις λειτουργίες του ισογείου. Η αντανάκλαση του γύρω τοπίου μέσα από τις κατοπτρικές επιφάνειες των δύο «υποστηρικτικών πλίνθων» δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός αιωρούμενου μαύρου κουτιού, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη.

 , Τα αρχιτεκτονικά συστήματα ALUMIL στα κεντρικά γραφεία της 3CX στη Λευκωσία, ktisma & aluminio


Τα θερμομονωτικά υαλοπετάσματα COMFORT M4 που ντύνουν το κτίριο, σε συνδυασμό με το σύστημα σκίασης SMARTIA M5600 με μαύρες κάθετες περσίδες αλουμινίου και διευρυμένες γαλβανιζέ μεταλλικές επιφάνειες, παρέχουν αποτελεσματική προστασία από εξωτερικούς παράγοντες, προσδίδοντας, παράλληλα, μια αίσθηση ελευθερίας στους εργαζόμενους.

 

, Τα αρχιτεκτονικά συστήματα ALUMIL στα κεντρικά γραφεία της 3CX στη Λευκωσία, ktisma & aluminio


Περνώντας στο εσωτερικό του κτιρίου, οι χώροι είναι ανοιχτοί και ευέλικτοι με διαφορετικά επίπεδα ιδιωτικότητας που επιτυγχάνονται με το σύστημα διαχωρισμού SMARTIA P100 Standard, υπογραμμίζοντας τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της εταιρείας. Χάρη στη χρήση των συστημάτων SMARTIA S560 και SMARTIA M11000, όλοι οι χώροι έχουν πρόσβαση σε φυσικό φως και αερισμό, με το αίθριο να λειτουργεί τόσο ως πηγή φωτός για την εσωτερική περίμετρο των γραφείων όσο και ως μία υποτιθέμενη χοάνη παροχής καθαρού αέρα.

Η συμβολή της ALUMIL στην ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού έργου που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική, αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την προώθηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και της καινοτομίας. Ανακαλύψτε όλα τα έργα στα οποία έχουν τοποθετηθεί αρχιτεκτονικά συστήματα ALUMIL εδώ