Ένα σύγχρονο τοπόσημο για την πόλη του Βανκούβερ, το “The Butterfly”, εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα ALUMIL, θα αποτελέσει μια επιβλητική προσθήκη στον ουρανό της πόλης.

Το φυσικό φως, οι ανοιχτοί χώροι και η δημιουργία ενός πύργου με μοναδική αίσθηση ενότητας αποτέλεσαν κομβικά στοιχεία κατά τον σχεδιασμό του εντυπωσιακού ουρανοξύστη 57 ορόφων.

Το όραμα του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα Bing Thom για την κατασκευή ενός κτιρίου που θα βελτιώνει το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα των ανθρώπων μεταλαμπαδεύτηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Revery Architecture (πρώην Bing Thom Architects) που είναι υπεύθυνο για το έργο.

To The Butterfly είναι μια πρωτοποριακή κατασκευή μικτής χρήσης που διαθέτει πολυτελείς αλλά και πιο οικονομικές κατοικίες, σε συνδυασμό με εμπορικούς χώρους. Εξωτερικά το κτίριο δίνει την αίσθηση κίνησης, με την πρόσοψη να σχηματίζει κυματιστές μορφές, όπου το τσιμέντο «συνδιαλέγεται» ιδανικά με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες των διαμερισμάτων.

, The Butterfly: Τα συστήματα  της ALUMIL “πετούν” και πάλι στο Βανκούβερ, ktisma & aluminio

Το προηγμένο ανασυρόμενο σύστημα SUPREME S700 της ALUMIL, που επιλέχθηκε για το έργο, αποτελεί μια ιδιαίτερα ταιριαστή αισθητικά λύση, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες τάσεις της «διάφανης» αρχιτεκτονικής. Πέραν του αισθητικού τομέα, το σύστημα παρέχει μεγάλη στιβαρότητα και αντοχή σε έντονες πιέσεις ανέμων (έχει διακριθεί στο διεθνούς φήμης τεστ για τυφώνες “Miami Dade” και πιστοποιήθηκε για τις επιδόσεις του).

Η συμμετοχή της ALUMIL στο κορυφαίο αυτό έργο στο Βανκούβερ συμπληρώθηκε με το εξίσου αξιόπιστο SUPREME S77, γνωστό για την ιδιαίτερα υψηλή ενεργειακή του απόδοση και τη μοντέρνα του σχεδίαση. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως και τα δύο συστήματα έχουν λάβει πιστοποίηση Cradle2Cradle (παγκόσμιο πρότυπο για βιώσιμα προϊόντα), καθιστώντας τα εξαιρετικές επιλογές για το The Butterfly, το οποίο κατασκευάζεται σύμφωνα με το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο LEED Gold.

, The Butterfly: Τα συστήματα  της ALUMIL “πετούν” και πάλι στο Βανκούβερ, ktisma & aluminio