Βασική προτεραιότητα στην κατασκευή είναι η βιωσιμότητα αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Europa, με πετυχημένη παρουσία πάνω από 45 χρόνια στο χώρο του αλουμινίου, παρέχοντας πρωτοποριακά συστήματα για οικιακές και βιομηχανικές εφαρμογές, συνεχίζει να πρωτοπορεί και στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμμετέχοντας ενεργά στη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» – σημαντικός στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που
διαμορφώνει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Εκμεταλλευόμενη την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της, σχεδιάζει και παράγει Συστήματα Στήριξης Φωτοβολταϊκών Πλαισίων για εγκατάσταση επί εδάφους (Φωτοβολταϊκό Πάρκο) και επί βιομηχανικής στέγης.

Τα Συστήματα Στήριξης Europa Sun σχεδιάζονται και παράγονται στις εγκαταστάσεις της Europa, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και είναι πιστοποιημένα από αναγνωρισμένους φορείς.

Η εξειδικευμένη ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών της Europa προσφέρει ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη σε κάθε έργο, διασφαλίζοντας τη σωστή εφαρμογή των συστημάτων στήριξης για κάθε Φωτοβολταϊκό πάρκο λαμβάνοντας υπόψη, τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες.

Ο σχεδιασμός γίνεται με γνώμονα την οικονομία πόρων, την εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, την αξιοπιστία και την ποιότητα Europa. Επιπλέον παρέχει ποικιλία εφαρμογών και συμμορφώνεται πλήρως στους Ευρω-κώδικες και στον ΕΑΚ.

Τα υλικά κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας με κράματα ανθεκτικά στο χρόνο και στη διάβρωση, προσδίδοντας υπεραξία στην κατασκευή παρέχοντας ταυτόχρονα 20 έτη εγγύηση.

Τέλος η Europa έχει αναπτύξει το Τμήμα Πωλήσεων Φωτοβολταϊκών, στελεχωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό. Σαν στόχο το τμήμα έχει την υποστήριξη των κατασκευαστών σε αντίστοιχα έργα ή την παροχή της οποιασδήποτε πληροφόρησης κριθεί αναγκαία, στο τηλέφωνο 22624 40000 ή στο e-mail solar@europaprofil.com.

Europa Sun 2200
To EUROPA Sun 2200 είναι ένα διπάσσαλο σύμμικτο σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων, που αποτελείται από τεγίδες αλουμινίου και υποδομή από γαλβανισμένο χάλυβα. Η βασική διάταξη που μπορεί να υποστηρίξει είναι 2 portrait σε κλίση 25ο.
Ο σύγχρονος σχεδιασμός του προσφέρει ευελιξία και βελτιστοποίηση στο χρόνο εγκατάστασης / συναρμολόγησης και αποτελεί την ιδανική λύση για φωτοβολταϊκά πάρκα με ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Το δικτύωμα αποτελείται από προγαλβανισμένο χάλυβα ενώ οι πάσσαλοι και οι γωνιές από χάλυβα γαλβανισμένο εν θερμώ για ανθεκτικότητα στη διάβρωση του περιβάλλοντος. Οι τεγίδες και τα εξαρτήματα συγκράτησης είναι από προφίλ αλουμινίου κράματος 6060 Τ66 και 6063 Τ66 αντίστοιχα για υψηλή αντοχή.

, EUROPA SUN: Συστήματα βάσεων στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Europa Sun 1100
Tο EUROPA Sun 1100 είναι ένα αξιόπιστο σταθερό σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων μονού πασσάλου, κατάλληλο για εγκαταστάσεις σε ομαλά και μη εδάφη.
Με κύρια πλεονεκτήματά τον μοναδικό σχεδιασμό και τον γρήγορο χρόνο εγκατάστασης / συναρμολόγησης, προσφέρει τη βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση για φωτοβολταϊκά πάρκα με ιδιαίτερες γεωγραφικές συνθήκες.
Τα προφίλ είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου 6060 για υψηλή αντοχή στο δικτύωμα. Ο πάσσαλος είναι χαλύβδινος και γαλβανισμένος εν θερμώ για ανθεκτικότητα στη διάβρωση του από το έδαφος.

, EUROPA SUN: Συστήματα βάσεων στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Europa Sun 400
Το EUROPA Sun 400 είναι ένα σταθερό σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων, κατάλληλο για γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση σε κεκλιμένες βιομηχανικές στέγες.
Κατασκευάζεται από υψηλής ανθεκτικότητας κράμα αλουμινίου 6060, προσφέροντας στιβαρότητα και αντοχή στο χρόνο.

, EUROPA SUN: Συστήματα βάσεων στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων, Κτίσμα & Αλουμίνιο