Λύση ELVIAL.
Η 1η στην Ελλάδα και 5η στον κόσμο, εγκατάσταση ΚΑΘΕΤΗΣ ηλεκτροστατικής βαφθή όπου η προ επεξεργασία των προφίλ γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τη μέθοδο ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗΣ, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά και τις 2 διαδικασίες, διαδοχικά σε 1 γραμμή παραγωγής αλλάζοντας και πάλι τα δεδομένα της αγοράς.
Η αδυναμία συνύπαρξης ανοδίωσης και ηλεκτροστατικής βαφής είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλο χρόνο αναμονής μεταξύ των δυο παραγωγικών σταδίων, με συνέπεια την αλλοίωση των ευεργετικών πλεονεκτημάτων της προανοδίωσης.

Η ELVIAL ανατρέπει τους χρόνους και πετυχαίνει την εφαρμογή της ηλεκτροστατικής βαφής ΑΜΕΣΑ μετά την προανοδίωση, εξασφαλίζοντας μοναδική και απόλυτη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
Η νέα πληρως αυτοματοποιημένη γραμμή, λειτουργεί στην Ελλάδα ΜΟΝΟ στις εγκαταστάσεις της ELVIAL και αποτελεί την εξασφάλιση στην ποιότητα με την επιπλέον ζώνη προστασίας στην ήδη υπάρχουσα πιστοποιημένη με QUALICOAT και SEASIDE CLASS διαδικασία επεξεργασίας και βαφής των προφίλ.

1. Το πρόβλημα
Η Ελλάδα είναι μία κατ’ εξοχής παράκτια και νησιωτική χώρα.
Οικιστικά σύνολα και τουριστικές μονάδες αναπτύσσονται σε παράκτιες περιοχές με επιβαρυμμένο περιβάλλον ενώ η ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής μορφολογίας έχει αποδειχθεί καθοριστική για τη διάβρωση των υλικών με αποτέλεσμα την αναζήτηση λύσεων για την εξασφάλιση μεγαλύτερης διάρκειας ζωής των κατασκεών.
Η νηματοειδής διάβρωση εμφανίζεται σε βαμμένες επιφάνειες όταν η υγρασία διαχέεται σε αυτές. Αυτού του είδους η διάβρωση μπορεί να ξεκινήσει από μία μικρή εκδορά του χρώματος σε συνδυασμό με υψηλό ποσοστό υγρασίας. Σταδιακά δημιουργούνται φυσαλίδες στο σημείο της βλάβης και διάβρωση του υλικού, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, με μεγάλο οικονομικό κόστος για την επιδιόρθωσή τους.

Η νηματοειδής διάβρωση συναντάται κυρίως σε:
• Παραθαλάσσιες Περιοχές, έως και 75km από την ακτή.
• Περιοχές που γειτνιάζουν σε αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι κατά τη χειμερινή περίοδο “δέχονται” ποσότητες χλωριούχων αλάτων για την αποφυγή δημιουργίας παγετού.
• Περιβάλλον με αυξημένη υγρασία, όπως χώροι με πισίνα, σάουνα κλπ.

Εφόσον εμφανιστεί ΔΕΝ σταματά αλλά ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ σταδιακά σε όλη την επιφάνεια του μετάλλου. ΔΕΝ υπάρχει τρόπος θεραπείας, παρά μόνο η εξολοκλήρου αντικατάσταση του κουφώματος!

, ELVIAL: Η μοναδική και απόλυτη προστασία από τη διάβρωση., Κτίσμα & Αλουμίνιο

2. Η Προανοδίωση
Λύση στο πρόβλημα της νηματοειδούς διάβρωσης δίνει η Προανοδίωση.
Πρόκειται επί της ουσίας, για τη δημιουργία ενός στιβαρού όξινου στρώματος 3-8μm, το οποίο παράγεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες σε υδατικό διάλυμα θειϊκού οξέος.
Το στρώμα αυτό διεισδύει στην επιφάνεια του αλουμινίου και αποτελεί ιδανικό υπόστρωμα για την πρόσφυση της πούδρας που θα ακολουθήσει με Ηλεκτροστατική Βαφή, προσφέροντας τη μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία.

Με τη χρήση της προανοδίωσης, αντί των κλασικών μεθόδων προεργασίας, επιτυγχάνεται ο απόλυτος συνδυασμός:
• Απόλυτη ελευθερία στην επιλογή χρώματος και υφής.
• Μέγιστη Αντιδιαβρωτική Προστασία.

3. Οι Περιορισμοί
Η Προανοδίωση, ως διαδικασία προεπεξεργασίας του αλουμινίου, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα ΜΟΝΟ έαν:
• Η Ηλεκτροστατική Βαφή εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ μετά την προεργασία της Προανοδίωσης.
• ΧΩΡΙΣ την παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα, καθώς η προανοδίωση ΔΕΝ σφραγίζει τους πόρους του υλικού.
• Σε ένα “ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ” ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από αιωρούμενα ή άλλα στοιχεία που υποβαθμίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Επομένως, ο ΧΡΟΝΟΣ που μεσολαβεί από την ολοκλήρωση της προανοδίωσης έως την εφαρμογή της ΗΒ, είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την επιτευξη της Μέγιστης Αντιδιαβρωτικής Προστασίας, αλλά ακόμη πιο καθοριστικό είναι η επαφή με ανθρώπινα χέρια και το περιβάλλον στο οποίο θα βρίσκονται τα προϊόντα έως τη στιγμή της βαφής.

Παραδοσιακά εώς σήμερα, η μέθοδος της προανοδίωσης – όπου αυτή εφαρμόζεται – πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις μια Ανοδίωσης και στη συνέχεια τα προϊόντα πρέπει να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις μιας Ηλεκτροστατικής Βαφής για να γίνει η εφαρμογή της πούδρας…

… η διαδικασία αυτή ωστόσο απαιτεί υψηλό συντονισμό κινήσεων, ενώ μπορεί να προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες που να λειτουργούν επιβαρυντικά στο χρόνο αναμονής έως την ΗΒ:
• Καθυστέρηση στην Απομάκρυνση των προϊόντων από την εγκατάσταση της Ανοδίωσης.
• Μεγάλη αναμονή (ουρά) προϊόντων στην εγκατάσταση της Ηλεκτροστατικής Βαφής.
• Έκθεση των προανοδιωμένων προϊόντων κατά τη μεταφορά, σε σκόνη και υγρασία.
• Αυξημένη πιθανότητα αλλοίωσης των πλεονεκτημάτων της προανοδίωσης από την επαφή με υπολείμματα, ανθρώπινα χέρια κ.ά.

4. Λύση ELVIAL
Μετατρέπουμε το κούφωμα σε μία ασύγκριτα ισχυρή δύναμη, κατέχοντας την 1η στην Ελλάδα και 7η στον κόσμο εγκατάσταση κάθετης ΗΒ με Προανοδίωση συνεχόμενης ροής.
Η δημιουργία καινοτομιών απαιτεί διαφορετικό τρόπο σκέψης.
Η ΕLVIAL τολμά και καθιερώνει νέους κανόνες προσφέροντας σε ΟΛΟΥΣ για πρώτη φορά, τη μοναδική και απόλυτη προστασία από τη νηματοειδή διάβρωση.

Η Συριακή Τεχνολογία συναντά μία πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία χαρίζοντας σε εσάς ένα ταξίδι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

, ELVIAL: Η μοναδική και απόλυτη προστασία από τη διάβρωση., Κτίσμα & Αλουμίνιο

ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗ ELVIAL
• Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μέθοδος που εξασφαλίζει τη μέγιστη προστασία του αλουμινίου από τη διάβρωση και χρωματικές επιλογές χωρίς όρια.
• Μια ασυναγώνιστη λύση για ΟΛΟΥΣ
• ΑΜΕΤΡΗΤΑ χρώματα και μια τεράστια ποικιλία σε υφή, γυαλάδα και εφέ.
• Πάντα με την απόλυτη ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ και ΕΓΓΥΗΣΗ ELVIAL.

Αναζήτησε σήμερα τη Λύση ELVIAL