H VIOMAL, Ελληνική βιομηχανία συστημάτων σκίασης (σίτας και ρολού με φυλλαράκι πολυουρεθάνης) και θυγατρική της ElvalHalcor, επενδύει εδώ και 36 χρόνια στην Έρευνα και Ανάπτυξη συστημάτων προηγμένου σχεδιασμού, με καινοτομίες και πλεονεκτήματα που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στον τελικό χρήστη. Η Viomal SA. έχει πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9001:2015 καθώς και EN ISO 14001:2015.
Παρουσιάζει τρία συστήματα:
• VL Apollo 42mm, το σύστημα σίτας κάθετης κίνησης για πόρτες και παράθυρα ύψους έως 2,4 μέτρα
• VL Phoenix, το καινοτόμο, και κατοχυρωμένο στον ΟΒΙ σύστημα σήτας οριζόντιας κίνησης, με πτυχωτό πανί
• VL Opening Door, η νέα ανοιγόμενη πόρτα, ιδανική για πόρτες κουζίνας, με πιστοποιητικό CE.

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio

VL Apollo 42mm – Πρακτικότητα, Λειτουργικότητα, Άνεση
Σύστημα σίτας κάθετης κίνησης για πόρτες και παράθυρα ύψους έως 2,4 μέτρα, σχεδιασμένη να προσφέρει λειτουργικότητα και πρακτικότητα στην καθημερινότητα.
Η VL Apollo 42mm συνδυάζει κουτί πλάτους 42mm, με σύστημα κλεισίματος και εξαρτήματα εργονομικού σχεδιασμού, για εύκολη εγκατάσταση και απεγκατάσταση, ακόμα και σε παράγωνο άνοιγμα και για μια άνετη και αθόρυβη λειτουργία.
Το σύστημα σίτας διατίθεται: a) σε βέργες 6m και σετ εξαρτημάτων b) Σε ΚΙΤ τυποποιημένων διαστάσεων μονόφυλλης σίτας c) Κατόπιν παραγγελίας στην επιθυμητή τελική διάσταση.

1. Minimal αισθητική , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Με πλάτος κουτιού μόλις 42mm είναι η ιδανική λύση για πόρτες και ψηλά παράθυρα ύψους έως 2,4 μέτρα σε νέες και υπάρχουσες κατασκευές.

2. Εργονομικά χερούλια, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Τα πρακτικά χερούλια στο εσωτερικό και το εξωτερικό της σίτας (2+2) και το εξωτερικό κορδόνι προσφέρουν άνεση κατά το άνοιγμα και κλείσιμο. Οι οδηγοί διαθέτουν απλό ή ενισχυμένο βουρτσάκι για καλύτερη στεγάνωση.

3. Μηχανισμός κλεισίματος , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Η προαιρετική λειτουργία φρένου επιτρέπει στη σίτα να κινείται ελεύθερα στο κατέβασμα και να μειώνει την ταχύτητα στο ανέβασμα, διασφαλίζοντας ασφαλή και αθόρυβη κίνηση. Ο μηχανισμός φρένου τοποθετείται εύκολα στην εσωτερική πλαστική τάπα της σίτας.

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio4. Μέγιστη φωτεινότητα
Μέγιστη φωτεινότητα και ορατότητα μέσω του διάτρητου γκρι Stiff πανιού.

5. Λειτουργικότητα , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Οι εσωτερικές πλαστικές τάπες εφαρμόζουν τέλεια σε 4 σημεία στο κουτί της σίτας, με αποτέλεσμα να διατηρείται πάντα το επιθυμητό άνοιγμα των 22mm και να αποφεύγεται το κλείσιμο του κουτιού προκαλώντας δυσλειτουργία στο σύστημα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα βιδώματος της επάνω τάπας στο κουτί για ακόμα ασφαλέστερο κούμπωμα.

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio6. Γρήγορη τοποθέτηση
Η χρήση τηλεσκοπικών ταπών επιτρέπει μικρότερη κοπή της σίτας έως και 10mm από το άνοιγμα σε περίπτωση λάθους κοπής ή παράγωνου τοίχου. Συμπληρωματικά, οι τάπες διασφαλίζουν την εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση της σίτας ακόμα και από ένα άτομο, καθώς τοποθετούνται στις δυο πλευρές του ανοίγματος και επάνω τους «κουμπώνει» το κουτί της σίτας.

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio

VL Phoenix
Το βραβευμένο με Manufacturing Excellence Award 2021 σύστημα διαθέτει καινοτόμα χαρακτηριστικά, επιτυγχάνοντας διαφοροποίηση και διασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια ζωής της σίτας, ανθεκτικότητα κατά τη χρήση, εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση για μεγάλα ανοίγματα μπαλκονόπορτας έως 6 μέτρα και άψογη λειτουργικότητα.
Διατίθεται σε μονόφυλλη, δίφυλλη ή αναστρέψιμη  σίτα στην τελική διάσταση του πελάτη, καθώς και σε 24 ετοιμοπαράδοτες διαστάσεις ΚΙΤ μονόφυλλης, σε ποικιλία αποχρώσεων.
Η Σίτα έχει Πιστοποίηση Υποδείγματος Χρησιμότητας για Ελλάδα από τον ΟΒΙ, Πιστοποίηση Κατοχύρωσης Σχεδίου για Ελλάδα και Ευρώπη, κατοχυρωμένο σήμα, και πιστοποιητικό CE.

Οι 10 καινοτομίες του προϊόντος περιγράφονται ακολούθως:
1. Μειωμένος θόρυβος κατά τη χρήση , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Ειδικά σχεδιασμένη επάνω τάπα λαβής με προεξοχές για καλύτερη εφαρμογή & αποφυγή θορύβου από συντονισμό.

2. Τοποθέτηση χωρίς εργαλεία & οπές , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Ειδικές τάπες κλιπ που ενσωματώνονται στον πάνω και κάτω οδηγό, και επιτρέπουν γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση χωρίς εργαλεία και οπές στην τοιχοποιία. Διασφαλίζουν το σωστό αλφάδιασμα και την άριστη λειτουργία της σίτας.

3.4. Αισθητική & λειτουργικότητα , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Σημειακοί μαγνήτες ενσωματωμένοι στις πάνω & κάτω τάπες του κάθετου σταθερού προφίλ και λαβής, μη εμφανείς από τον χρήστη, για καλύτερη αισθητική και λειτουργία εφ’ όρου ζωής.

5. Ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Μέσω του κάτω οδηγού αλουμινίου ύψους 10mm, που επιτρέπει μεγαλύτερη βύθιση του πανιού και δυσκολεύει την έξοδό του. Ο οδηγός διαθέτει διαμπερείς νεροδιώκτες στις 2 πλευρές για να αποφεύγεται η συγκράτηση νερού.

6. Εύκολο άνοιγμα & κλείσιμο , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Δύο επιλογές πόμολου καινοτόμου σχεδιασμού, για καλύτερη εφαρμογή των δακτύλων κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο της σίτας, που κουμπώνουν χωρίς βίδωμα.

7. Βέλτιστη Ολίσθηση , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Κάτω τάπα λαβής, σημειακά εφαπτόμενη με τον κάτω οδηγό στα 2 ακριανά σημεία. Το κάτω μέρος της τάπας λαβής απέχει από τον οδηγό, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ολίσθηση χωρίς τη χρήση ράουλων κύλισης & ελάχιστη τριβή που δημιουργεί φθορά του οριζόντιου κορδονιού.

8. Αντοχή σε βάθος χρόνου , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Κάτω τάπες όλων των κάθετων προφίλ που κουμπώνουν με τον κάτω οριζόντιο οδηγό, διατηρούν το πλαίσιο άκαμπτο & σταθερό ώστε η σίτα να βρίσκεται στην ιδανική θέση λειτουργίας. Σχεδιασμένες να αποτρέπουν την ανασήκωση του πανιού, επιτυγχάνοντας τη μη ορατή οδήγηση των κορδονιών παραλληλισμού δεξιά και αριστερά σε όλο το μήκος της σίτας, καθιστώντας μη αναγκαία τη χρήση υποκατάστατων τύπων κορδονιού.

9. Αδιάβροχο και ανθεκτικό πανί , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Πτυχωτό πολυεστερικό πανί παραγωγής VIOMAL σε μαύρο και γκρι χρώμα. Διάτρητο, με ύψος πιέτας 18mm για μεγαλύτερη φωτεινότητα & καλύτερη ορατότητα. Πλήρως αδιάβροχο πανί, πιστοποιημένο από ανεξάρτητους φορείς, που δεν συγκρατεί νερό μετά από βροχή ή καθάρισμα, διατηρώντας το σχήμα του αναλλοίωτο σε βάθος χρόνου. Η ειδική του πλέξη και η υψηλή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία UV, προστατεύουν από αλλοίωση λόγω χρήσης και καιρικών συνθηκών.

10. Συσκευασία KIT , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Το VL Phoenix KIT 24 τυποποιημένων διαστάσεων στη μονόφυλλη τυπολογία διατίθεται στον κατασκευαστή αλουμίνιου σε εργονομική συσκευασία, με μόνη επεξεργασία την κοπή των κάθετων προφίλ. Διαθέσιμα ΚΙΤ πλάτους από 1100 mm έως 1850 mm και ύψους από 1100 mm έως 2600 mm ανά 25cm, και δυνατότητα κοπής 25 cm στην κάθε διάσταση.

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio

VL Opening Door
Η νέα ανοιγόμενη πόρτα «VL OPENING DOOR» της Viomal, ιδανική για πόρτες κουζίνας, με κύρια χαρακτηριστικά της την ανθεκτικότητα, την υψηλή λειτουργικότητα και την καινοτομία.
Η VL Opening Door διαθέτει πιστοποιητικό CE. Η VL Opening Door διατίθεται σε τυπολογίες μονόφυλλης και δίφυλλης σε κάθε ζητούμενη απόχρωση για να συνδυάζεται με τα υπάρχοντα κουφώματα.
Για την κατασκευή της διατίθεται είτε σε ΚΙΤ τυποποιημένων διαστάσεων, είτε σε διάσταση κατόπιν παραγγελίας, είτε ως επιμέρους υλικά κατόπιν ζήτησης.

Κύρια πλεονεκτήματα του εργονομικού σχεδιασμού της είναι:
1. Minimal αισθητική , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Χάρη στο ολικό πλάτος προφίλ κάσας 37mm, που επιτρέπει την τοποθέτηση σε νέα ή υπάρχουσα κατασκευή πόρτας κουζίνας.

2. Ποιότητα
Ο ταμπλάς ύψους 11cm στο κάτω μέρος της πόρτας εν, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminioισχύει την αντοχή και παρέχει ασφαλή λειτουργία, ακόμα και μετά από δυνατή ώθηση. Ενσωματώνεται στα προ-τρυπημένα προφίλ φύλλου της πόρτας με βίδες δεξιά & αριστερά.

3. Γρήγορη κατασκευή , VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio
Εύκολη και γρήγορη κατασκευή της πόρτας, χάρη στις γωνίες σύνδεσης σε κάσα και φύλλο χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.

4. Ασφαλές κλείσιμο
, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminioΜεντεσές επαναφοράς που διασφαλίζει το κλείσιμο της πόρτας, ακόμα και σε υψηλά επίπεδα αέρα. Κάθετος μαγνήτης σε όλο το ύψος του φύλλου της πόρτας και εργονομικό βουρτσάκι στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας που παρέχουν ασφαλές κλείσιμο.

5. Στιβαρότητα
, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminioTα ενισχυμένα θαλαμωτά προφίλ σε κάσα και φύλλο προσδίδουν στιβαρότητα, ανθεκτικότητα κατά τη χρήση και μεγάλη διάρκεια ζωής.

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio6. Μέγιστη φωτεινότητα
Μέσω του διάτρητου γκρι πανιού. Η επιλογή του πανιού γίνεται βάσει των απαιτούμενων προδιαγραφών του κάθε χώρου με εναλλακτικές λύσεις όπως πανί τύπου Soft, PET ή αλουμινίου.

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio7. Σχεδιασμός προφίλ
Λούκι 3mm σε προφίλ φύλλου, τραβέρσας και ταμπλά, που επιτρέπει την τοποθέτηση εναλλακτικών υλικών εκτός πανιού, όπως λαμαρίνα, plexiglass, bond κλπ.

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio8. Καινοτομία
Πλαστικό κούμπωμα σχήματος «Τ» αντί για λάστιχο, που συγκρατεί το πανί και επιτρέπει τη γρήγορη κατασκευή της πόρτας

, VIOMAL SA: Κορυφαίες Προϊοντικές Προτάσεις, ktisma & aluminio9. Εργονομικά χερούλια
Πόμολο τύπου «χούφτα» για μεγαλύτερη άνεση κατά τη χρήση.
Το σύστημα διαθέτει δύο πόμολα στη μονόφυλλη τυπολογία και για τις δύο πλευρές.