Η εταιρεία ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε με διακριτικό τίτλο ROLKA είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα στο χώρο της κατασκευής και εμπορίας συστημάτων ρολών.

Εδρεύει στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στο 3ο χλμ Π.Ε.Ο Κατερίνης – Θεσ/νίκης σε ιδιόκτητη έκταση 17.500 τ.μ με εγκαταστάσεις συνολικής δόμησης 9.000 τ.μ.

Η κεντρική μονάδα στην Κατερίνη διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό σε όλα τα στάδια παραγωγής, πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους για φυλλαράκια, προφίλ και εξαρτήματα, εξειδικευμένο τεχνικό και διοικητικό προσωπικό και σύγχρονους χώρους γραφείων.

Eίναι καθετοποιημένη βιομηχανία παραγωγής συστημάτων ρολών με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και διαθέτει τρείς γραμμές παραγωγής φύλλου αλουμινίου – πολυουρε- θάνης, για φυλλαράκια διατομής 7χ37, 9χ39, 9χ43, 12χ52 και 19χ77 σε 27 διαφορετικά χρώματα.

Όλα σχεδόν τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη λειτουργία του ρολού παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος του τελικού προϊόντος. Για αυτό το λόγο διαθέτει 10 μηχανές injection για την παραγωγή των πλαστικών εξαρτημάτων και δύο γραμμές παραγωγής (extruder) πλαστικών προφίλ, πάντα από πρωτογενές υλικό ώστε να διασφαλίζεται η επιθυμητή αντοχή. Επιπλέον, υπάρχουν 4 μηχανές για την παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων (ελά-­ σματα ανάρτησης, σύρτες για τερματικά κλπ).

Η εταιρεία διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους για πρώτες ύλες και προϊόντα, εξοπλισμένους με σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (γερανογέφυρες, κλάρκ κλπ). Στόχος της εταιρείας είναι η άμεση ικανοποιήση των πελατών της και για αυτό διατηρεί μεγάλο στοκ πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων.

, ROLKA – Ποιοτικά Αξεπέραστη!, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Κατασκευάζει έτοιμα ρολά και γκαραζόπορτες, κατόπιν παραγγελίας με σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό, τα οποία είναι και αποκλειστική σχεδίαση της ROLKA.

Η εταιρεία διατηρεί υποκατάστημα στην Αθήνα προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες των πελατών της (διανομή και τεχνική κάλυψη) στη Νότια Ελλάδα. Βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού στην Ιερά Οδό, σε κτίριο επιφάνειας 1.400 τ.μ., με άνετους χώρους φορτοεκφόρτωσης και μεγάλες αποθηκευτικές δυνατότητες, σύγχρονους χώρους για γραφεία και εύκολη πρόσβαση από τις κύριες οδικές αρτηρίες.

Παράλληλα χρησιμοποιεί ιδιόκτητα φορτηγά αυτοκίνητα για τη μεταφορά των προϊόντων της σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας κ.λ.π.

Η ROLKA ΑΒΕΕ έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2015 από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TÜV – NORD για τη σχεδίαση και την παραγωγή συστημάτων ρολού. Ο συνεχής έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας και η μέτρηση προϊόντων (ανεμοπίεση, θερμοπερατότητα) στον γερμανικό διαπιστευμένο φορέα IFT ROSENHEIM είναι και η εγγύηση για την ποιότητα των συστημάτων που παράγει, τα οποία φέρουν σήμανση CE και εγγύηση καλής λειτουργίας.

, ROLKA – Ποιοτικά Αξεπέραστη!, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Συνοπτικά, τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν:
• Δεκαεπτά τύπους κουτιών ρολού, επικαθήμενα, επικαθήμενα θερμομονωτικά με θερμοδιακοπή, εξωτερικά και γκαραζόπορτας.
• Έντεκα τύπους από φυλλαράκι προφίλ (διέλασης).
• Δεκαεπτά είδη καναλιών, απλά και με φτερό, για κάθε κατασκευαστική απαίτηση.
• Πέντε διαφορετικά προφίλ για τερματικά.
• Φυλλαράκι αλουμινίου πολυουρεθάνης (διαστάσεις 7χ37, 9χ39, 9χ43, 12χ52, 19χ77) δικού τους σχεδιασμού και παραγωγής. Σήμερα, στο χρωματολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται 33 διαφορετικά χρώματα στα οποία συνεχώς προστίθενται νέα.
• Πλαστικής μορφής εξαρτήματα.

Τα συστήματά ρολών και γκαραζόπορτας της εταιρείας λειτουργούν με ηλεκτρικούς μηχανισμούς από κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ηλεκτροκίνησης: τα ιταλικής προέλευσης μοτέρ ASA και του γαλλικού οίκου SOMFY.

Η ROLKA είναι από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που έλεγξε και πιστοποίησε την αντοχή συστήματος ρολού γκαραζόπορτας σε ανεμοπίεση και σε ασφάλεια σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 13241-1.

Το σύστημα ρολού γκαραζόπορτας κατασκευάζεται με κουτί 320χ320 και με φυλλαράκι αλουμινίου πολυουρεθάνης 19χ77 ή φυλλαράκι διέλασης 19χ77.
Τα φυλλαράκια πολυουρεθάνης διατίθενται σε 10 χρώματα ώστε να καλύπτουν πλήρως κάθε αισθητική απαίτηση.

Υπάρχουν πρόσθετα προφίλ, τα οποία συμπληρώνουν αισθητικά και λειτουργικά τα συστήματα γκαραζόπορτας, όπως τα τζαμάκια, ώστε να φωτίζεται φυσικά ο χώρος στάθμευσης και ο εξαερισμός ώστε να υπάρχει φυσική ανακύκλωση του αέρα.