Η νέα κανονικότητα επιτάσσει προσαρμογή σε συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας. Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και προφανώς θα πρέπει να εκπαιδευτούμε σε νέους κανόνες για να διαφυλάξουμε την επιχειρησιακή συνέχεια και να παραμείνουμε ενεργητικοί και αποτελεσματικοί στην καθημερινότητα μας.

Η ALUMINCO, υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει φέρει την τηλεργασία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε στο δίκτυο της κάποια points που σκοπό έχουν να βοηθήσουν κάθε σύγχρονο επαγγελματία να ανταπεξέλθει καλύτερα και με περισσότερη ευελιξία στις απαιτήσεις της εργασίας του.

Σημαντικό point, μεταξύ άλλων, είναι ότι η κοινωνική ζωή έχει δεχθεί, ούτως ή άλλως, ένα πλήγμα, όπου παράλληλα με την εργασία από το σπίτι, δεν πρέπει να ξεχνάει κάποιος να σταματάει για να αλληλεπιδράσει με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ένα απλό τηλεφώνημα ή μια βιντεοκλήση.

Στην Ελλάδα λοιπόν του σήμερα και σε εκείνη του αύριο, η στροφή στην τηλεργασία δεν είναι το απόλυτο ζητούμενο αλλά να φέρουμε στο προσκήνιο ακόμη περισσότερες πτυχές της στην καθημερινότητα μας, και προφανώς όπου είναι εφικτό και απαιτείται, να εφαρμοστεί και τηλεργασία. Η βασική αρχή είναι να υιοθετηθούν σε μεγαλύτερη βαθμό τα εργαλεία που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος.

Ας εκμεταλλευτούμε τα tips της ALUMINCO και ας αναπτύξουμε όλο το πλαίσιο που απαιτείται.