Η ελληνική πολυεθνική ALUMIL, παραμένοντας σταθερά αρωγός σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την αρχιτεκτονική και τη βιωσιμότητα, είναι χορηγός της εκδήλωσης με τίτλο «Συναντώντας το Μέλλον: Ανοίγοντας το Διάλογο για την Αρχιτεκτονική Πολιτική για την Ελλάδα», που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εκδήλωση, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του ΝΕΒ Initiative και τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / ΤΚΜ, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες για την ημερίδα

Η  εκδήλωση έχει στόχο τη δημιουργία ενός χώρου συζήτησης για την αρχιτεκτονική πολιτική στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αρχές του New European Bauhaus (ΝΕΒ) - βιωσιμότητα, συμπερίληψη, αισθητική. Μέσα από τον διάλογο με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και πολίτες που ενδιαφέρονται για την πορεία της αρχιτεκτονικής στη χώρα μας, η ημερίδα επιδιώκει τη διερεύνηση καινοτόμων μοντέλων αστικής διακυβέρνησης, τα οποία είναι συμπεριληπτικά και προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Alumil χορηγός ημερίδα αρχιτεκτονική πολιτική ελλάδα, Η ALUMIL χορηγός σε ημερίδα για την αρχιτεκτονική πολιτική στην Ελλάδα, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Επιπλέον, η ημερίδα αποσκοπεί στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου της αρχιτεκτονικής στη διατήρηση και προαγωγή προτύπων ποιότητας. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη ενσωμάτωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε όλα τα επίπεδα των διαδικασιών χωρικής ανάπτυξης και θα υπογραμμιστεί η σημασία της έρευνας και ανάπτυξης στον κατασκευαστικό τομέα.

Από πλευράς ALUMIL, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διευθυντής Καινοτομίας του Ομίλου, κος  Νίκος Σαλπιγγίδης, ενώ ο αρχιτέκτων κος Ευάγγελος Λυρούδιας θα εκπροσωπήσει την εταιρεία στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με τίτλο «Περιφέρεια και περιαστικές περιοχές στο περιβάλλον του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus».

Alumil χορηγός ημερίδα αρχιτεκτονική πολιτική ελλάδα, Η ALUMIL χορηγός σε ημερίδα για την αρχιτεκτονική πολιτική στην Ελλάδα, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η ALUMIL αντιλαμβάνεται τη μεγάλη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων και «αγκαλιάζει» πάντα ενέργειες με αυτό το πρόσημο. Άλλωστε, η εταιρεία έχει υιοθετήσει εμπράκτως τις αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, μέσω της διοργάνωσης του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών ArXellence 2, που αποτέλεσε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία και συγκέντρωσε τα βλέμματα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας στη χώρα μας.