Η EUROPA “αποβιβάστηκε” στο νησί της Ρόδου, στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης του δικτύου κατασκευαστών της αλλά και της ενίσχυσης της επαφής τους με την ίδια την εταιρία. Το “Road-Show” πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Mediterranean, στο οποίο και παρευρέθηκαν δεκάδες κατασκευαστών καθ’ όλη την διάρκεια του.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων, οι κατασκευαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις που αφορούσαν:
1.   στα νέα προϊόντα της EUROPA
2.   στις τεχνικές βελτιώσεις των υπαρχόντων συστημάτων
3.   σε έρευνες αγοράς που έχει πραγματοποιήσει η εταιρία
4.   σε τακτικές Marketing που συνδέονται άμεσα με τα αποτελέσματα των ερευνών αγοράς.

Οι κατασκευαστές είδαν από κοντά τα νέα, αλλά και τα παλαιότερα, συστήματα της εταιρίας σε τομές και δείγματα, και ενημερώθηκαν από τους τεχνικούς πωλήσεων και τον διευθυντή του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης σε πιο εξειδικευμένες τεχνικές λεπτομέρειές.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα συστήματα EUROPA Hybrid A40 (SI/HS/SL) τα οποία επιτυγχάνουν ανώτερους συντελεστές θερμομόνωσης. Ο περιμετρικός μηχανισμός EUROPA αλλά και ο κρυφός μεντεσές κέρδισαν επίσης το ενδιαφέρον των κατασκευαστών, αφού παρέχουν στα ανοιγόμενα συστήματα μια μινιμαλιστική αισθητική αξία, σύμφωνη με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις. Τέλος, στο επίκαιρο ζήτημα της ασφάλειας, το σύστημα EUROPA Window Safety, το οποίο παρουσιάστηκε σε δείγμα, κέρδισε την προσοχή των κατασκευαστών κεντρίζοντας το τεχνικό τους ενδιαφέρον. Οι κατασκευαστές εντυπωσιάστηκαν από τα εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας που παρέχει αλλά και την αισθητική του πληρότητα.

Ο κος Νίκος Μαργαρίτης, προϊστάμενος του Τμήματος έργων της EUROPA, παρουσίασε το έργο του τμήματος μέχρι σήμερα αλλά και τις δυνατότητες  υποστήριξης των κατασκευαστών σε πολλαπλά επίπεδα. Ο κος Μαργαρίτης τόνισε ότι το Τμήμα Έργων έχει δομηθεί με τρόπο που να στηρίζει πρωτίστως τον κατασκευαστή, επισημαίνοντας την μεγάλη διαφορά αντίληψης που έχει η EUROPA σε αυτό το επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Σημαντικά στελέχη της EUROPA παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, όπως ο Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας κος Χρήστος Λουκάς, ο Διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης κος Παντελής Σφήκας, ο Εμπορικός Διευθυντής της Profil Accessories ΑΒΕΕ κος Νίκος Παπαβασιλείου, και ο προϊστάμενος του τμήματος Marketing της EUROPA κος Δημήτρης Κολυβάς.

Η EUROPA, αναγνωρίζοντας την μακρόχρονη υποστήριξη των κατασκευαστών προς την εταιρία και την ανάγκη τους για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους με αυτήν, δεσμεύεται να στέκεται στο πλάι τους, τόσο με την φυσική παρουσία των στελεχών πωλήσεων στην περιοχή, όσο και με την παρουσία των ανώτερων στελεχών της εταιρίας σε ευρύτερο επίπεδο.