Η EUROPA στήριξε την ημερίδα της Διεθνούς Επιθεώρησης Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, η οποία έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο “Χώροι Τέχνης” την Πέμπτη 17/10/2019 και ώρα 18.00. Η ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τεύχους των ΔΟΜΩΝ “Χώροι Τέχνης” που διανεμήθηκε στην ημερίδα.

Σε συνέχεια των αφιερωμάτων σε μουσεία τέχνης και σε κατοικίες-εργαστήρια καλλιτεχνών οι ΔΟΜΕΣ με το νέο τεύχος προσεγγίζουν την ενδιάμεση φάση, μετά το εργαστήριο και πριν το μουσείο. Την εκδήλωση άνοιξε ο καθηγητής και επιμελητής των ΔΟΜΩΝ, κ. Γεώργιος Πανέτσος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ενώ, στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο συντονιστής της ημερίδας κ. Γιώργος Τζιρτζιλάκης, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε την άρρηκτη σχέση μεταξύ τέχνης και αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, η κ. Μαριλένα Κασιμάτη έκανε μία αναδρομή στην ιστορία και το κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η κ. Αγγελική Αντωνοπούλου προχώρησε στην εισήγησή της, με τίτλο “Αρχιτεκτονική & Έργα Τέχνης”, ενώ ο κ. Αρσέν Καλφαγιάν επικεντρώθηκε στη λειτουργία των γκαλερί σήμερα. Ακολούθως, η κ. Ελευθερἰα Τσέλιου έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση σχετικά με τους χώρους εκθέσεων και τον άσπρο κύβο, και η κ. Τατιάνα Σπινάρη παρουσίασε τη μετα-λειτουργία ενός αστικού διαμερίσματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κ. Γεωργία Σαγρή και την εισήγησή της για την έννοια της υπέρ κατοίκησης, και τον κ. Δημήτρη Αντωνίτση ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με τη δημιουργική επιμέλεια και την παρουσίαση σύγχρονης τέχνης.

Στα πλαίσια της διάχυσης της αρχιτεκτονικής έμπνευσης και δημιουργίας η EUROPA στέκεται στο πλευρό των ελλήνων αρχιτεκτόνων στηρίζοντας ποιοτικές ημερίδες και εκδηλώσεις.