Με το βλέμμα μας στραμμένο στην απεικόνιση της μελλοντικής ελληνικής πόλης, η ΕΤΕΜ συμμετέχει στην νέα σειρά ημερίδων DOMa Diaries.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 07 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη, δέκα καταξιωμένοι αρχιτέκτονες παρουσίασαν ένα έργο τους που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον Θάνο Αθανασόπουλο, των AETER Architects, ο οποίος επικεντρώθηκε στις μορφολογικές αναζητήσεις για τα νέα κτήρια της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Στη συνέχεια η Χριστίνα Αργυρού & ο Ryan Neiheiser, των Neiheiser Argyros, αφηγήθηκαν την πλούσια ιστορία της χερσονήσου του Αστέρα, την οποία επιχείρησαν να αποτυπώσουν στην πρότασή τους για το ευρύτερο τοπίο της περιοχής.
Η Έλλη Παγκάλου με την Άντρεα Πηλαβάκη, των H. Pangalou & Associates, ανέλυσαν τις διαμορφώσεις μιας απέραντης υπαίθριας έκτασης σε βιομηχανική μονάδα στη Δράμα, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη τριετία. Ο Νικόλας Τραβασάρος με τη Στεφανία Κοντίνου – Χίμου, των Divercity Architects, παρουσίασαν ένα συγκρότημα κτηρίων γραφείων στη Θεσσαλονίκη όπου προτείνουν μια νέα αστική διάταξη.

H Σοφία Τσιράκη, των Biris-Tsiraki Architects, συνέδεσε πρόσφατες πολυκατοικίες του γραφείου με παλαιότερες από τη μακρά ιστορία του γραφείου Μπίρη.

Ο Αλέξανδρος Βαϊτσος, των Deca architecture, φανέρωσε τις προσθήκες και μετατροπές στο πρώην κτήριο του ΔΟΛ, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, και το πώς αυτές οδήγησαν στον επανασχεδιασμό του.

Ο Παύλος Χατζηαγγελίδης, των 314 Architecture Studio, ανέδειξε τη σημασία των υπαίθριων χώρων στον σχεδιασμό ενός μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών στα Νότια προάστια.

Ο Stephan Buerger, των Buerger Katsota Architects, προσέγγισε μία πολυκατοικία του γραφείου στην Κηπούπολη της Φιλοθέης μέσω στοιχείων από τη λιτή αρχιτεκτονική της δεκαετίας του ‘60.

Η Κατερίνα Κούρκουλα & ο Hannes Livers Gutberlet, των en-route-architecture- μετέφεραν τη διαδικασία σχεδιασμού μιας εξοχικής κατοικίας όπως διαδραματίζεται στο γραφείο τους.

Τέλος, ο Δημήτρης Θωμόπουλος, συσχέτισε έργα που θα υλοποιηθούν στον λόφο του Φιλοπάππου, με προγενέστερα έργα του γραφείου, στην ίδια περιοχή.

H επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και η ΕΤΕΜ θα βρίσκεται εκεί ως χορηγός.