Η κορυφαία ελληνική εταιρεία ανάπτυξης αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα. Ο λόγος για τη συμμετοχή της ALUMIL στην 25η Art Athina, μία από τις παλαιότερες και δημοφιλέστερες φουάρ της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη φετινή Art Athina, την πρώτη φουάρ που πραγματοποιήθηκε μετά την πανδημία, συμμετείχαν 80 χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με 15 διαφορετικές ενότητες που περιλάμβαναν ένα ευρύτατο φάσμα τομέων και ενδιαφερόντων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Μία από τις νέες ενότητες ήταν η κατηγορία Art Athina Pavilions, στην οποία συμμετείχε το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT Office for Architecture, με μία εντυπωσιακή αρχιτεκτονική κατασκευή από αλουμίνιο, η οποία υλοποιήθηκε με χορηγία υλικών της ALUMIL και τοποθετήθηκε μπροστά από την είσοδο του επιβλητικού Ζαππείου Μεγάρου. Συνδέοντας τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης με αυτόν της αρχιτεκτονικής, το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο σχεδίασε μια πρωτότυπη διακοσμητική κατασκευή (architectural folly) από 10 ακτινικά διατεταγμένες πρισματικές μονάδες αλουμινίου, δημιουργώντας, μέσω της γεωμετρίας, του χρώματος και της διαφάνειας, μια ψευδαίσθηση απομόνωσης και έναν χώρο υψηλής αισθητικής για ξεκούραση και περισυλλογή.

Η χορηγία της ALUMIL για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project εκφράζει την ευρύτερη φιλοσοφία της εταιρείας να στηρίζει έμπρακτα αρχιτέκτονες με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, οι οποίες ανυψώνουν τις αισθήσεις και συνομιλούν δημιουργικά με το περιβάλλον συμβάλλοντας στην αναβάθμισή του.

, H ALUMIL χορηγός του αρχιτεκτονικού  γραφείου LOT Office for Architecture  που συμμετείχε στην κατηγορία  Art Athina Pavilions της Art Athina 2022, Κτίσμα & Αλουμίνιο