Οι μέρες που διανύουμε αναδεικνύονται σε ιστορικής σημασίας για τη βιομηχανία του αλουμινίου, καθώς η απροσδόκητη εκτόξευση της τιμής του μετάλλου έχει προκαλέσει ριζική αλλαγή του τοπίου στην παγκόσμια αγορά.

Οι τιμές του αλουμινίου έχουν σπάσει πλέον το ρεκόρ των τελευταίων 13ων χρόνων, δημιουργώντας μια πρωτοφανή συγκυρία, σε συνδυασμό με μια εκ των μεγαλύτερων υγειονομικών κρίσεων που βίωσε η ανθρωπότητα στη σύγχρονή της ιστορία. Σύσσωμος ο διεθνής κλάδος, παρακολουθεί με αγωνία τις μεταβολές που έχει επιφέρει η συγκυρία αυτή στο παγκόσμιο σκηνικό.

Παρακολουθώντας το παγκόσμιο τοπίο στον κλάδο, δεν είναι εύκολο να αγνοήσει κανείς τη σημαντική ανάπτυξη που έχει σημειώσει η τουρκική βιομηχανία αλουμινίου, καθώς και τα βήματά της στις διεθνείς αγορές. Περισσότερα για την ενδιαφέρουσα αυτή εξέλιξη θα μάθουμε από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα της Τουρκικής Ένωσης Βιομηχάνων Αλουμινίου, κ. Erol Metin, ο οποίος αναλύει στις σελίδες μας το πώς έχει φτάσει η γειτονική μας χώρα να θεωρείται σήμερα ένας από τους βασικούς παίκτες στην παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, αποτελώντας μια γέφυρα ανάμεσα στην αγορά της Δύσης και αυτήν της Ανατολής.

Η επιλογή του σωστού ανοιγόμενου κουφώματος αλουμινίου δεν είναι απλή υπόθεση, Αντιθέτως, μια τέτοια απόφαση οφείλει να στηρίζεται σε ενδελεχή έρευνα της αγοράς και μελέτη τόσο της ποιότητας όσο και, ασφαλώς, των επιδόσεων των κουφωμάτων με τα οποία θα κληθούμε ζήσουμε. Την περίοδο που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλίζουμε τόσο τη μέγιστη θερμομόνωση και ηχομόνωση στο σπίτι μας, όσο και την απόλυτη ασφάλεια. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με άψογο, σύγχρονο design. Στο παρόν τεύχος, λοιπόν, φιλοξενούμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στα πιο αξιόπιστα και αισθητικά άρτια ανοιγόμενα, θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου των κορυφαίων κατασκευαστών της χώρας. Οι πρωτοπόρες εταιρείες ΕΤΕΜ, EUROPA, EXALCO, ALUMIL, ALUMINCO και ELVIAL παρουσιάζουν και προτείνουν ό,τι πιο σύγχρονο και αποδοτικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Όταν γίνεται λόγος για προϊόντα χύτευσης, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το αλουμίνιο αποτελεί, χωρίς καμιά αμφιβολία, την καλύτερη επιλογή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων; Μπορούμε, γιατί μας το λένε οι ειδικοί. Στο τεύχος αυτό θα βρείτε μια αναλυτική σύγκριση των ιδιοτήτων του αλουμινίου με τις αντίστοιχες του χάλυβα, με την υπογραφή του Διδάκτορος της Μεταλλουργικής Μηχανικής, Δόκτορος Swaren S. Bedarkar.

Παράλληλα, στις σελίδες μας θα ενημερωθείτε για όλα τα εγχώρια και διεθνή γεγονότα που αφορούν το αλουμίνιο, καθώς και για τα νεότερα και πλέον επαναστατικά προϊόντα της αγοράς.