Τα ρολά ασφαλείας είναι η λύση που προτιμούν σχεδόν όλα τα καταστήματα για την ασφάλεια τους και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι προφανής: όχι μόνο πρόκειται για ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στους ανεπιθύμητους επισκέπτες και την επιχείρηση όταν αυτή είναι κλειστή, αλλά είναι και πολύ εύκολα στη χρήση. Τα κλασικά ρολά ασφαλείας – αυτά που βλέπουμε στα καταστήματα δηλαδή – έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλους χώρους, δηλαδή να καλύψουν μεγάλες σε μέγεθος διόδους. Είναι σχεδιασμένα για καταστήματα και για βιτρίνες, όχι για πόρτες από τις οποίες μπαινονβγαίνουν φορτηγά και άλλα οχήματα που μεταφέρουν ογκώδη εμπορεύματα και άλλα φορτία.

Εννοείται λοιπόν ότι υπάρχουν βιομηχανικές επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν και αυτές να προστατεύσουν τα οχήματα τους και τους χώρους φόρτωσης κι εκφόρτωσης τους καθώς και τα προϊόντα που βρίσκονται ή διακινούνται από εκεί. Τα κλασικά ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου (λαμαρίνα) θα ήταν μια καλή λύση, αλλά δεν μπορούν να τοποθετηθούν στα μεγάλα ανοίγματα που έχουν οι εν λόγω χώροι. Για επιχειρήσεις τέτοιου είδους λοιπόν, υπάρχει μία απλή λύση: τα βιομηχανικά ρολά.

Τι είναι τα βιομηχανικά ρολλά
Τα βιομηχανικά ρολά, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, είναι στην ουσία ρολά που είναι ειδικά κατασκευασμένα για να τοποθετηθούν σε χώρους βιομηχανικών προδιαγραφών. Με άλλα λόγια, είναι ειδικά για τα μεγάλα ανοίγματα που έχουν οι χώροι των βιομηχανιών. Αυτό που τα ξεχωρίζει από τα κοινά ρολά ασφαλείας είναι μεγαλύτερο μέγεθος τους, το μεγαλύτερο βάρος τους αλλά και το γεγονός ότι είναι συνήθως κατασκευασμένα από πιο ανθεκτικά μέταλλα, πράγμα που συνεπάγεται και το μεγάλο βάρος τους.

Σε αντίθεση με τα κανονικά ρολά ασφαλείας, τα βιομηχανικά είναι ως επί το πλείστον αυτόματα. Εννοείται πως χρειάζονται ειδικά «βιομηχανικά» μοτέρ και άλλοι μηχανισμού, αφού τα κοινά μοτέρ απλά δεν μπορούν να αντέξουν το αυξημένο βάρος. Εννοείται ότι υπάρχουν και χειροκίνητες εκδόσεις – οι χειροκίνητοι μηχανισμοί υπάρχουν και στα αυτόματα σαν εναλλακτικός τρόπος λειτουργίας σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής ρεύματος – απλά το άνοιγμα απλά με το τράβηγμα ή το σπρώξιμο των ρολών, πάλι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους τους. Ο χειροκίνητος έλεγχος γίνεται με συστήματα που βασίζονται στις τροχαλίες και τις αλυσίδες.

, Δ. ΜΕΝΟΥΝΟΣ – Βιομηχανικά Ρολά Ασφαλείας, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Πλεονεκτήματα
Όπως μπορείτε να καταλάβετε, τα εν λόγω ρολά είναι στην ουσία μονόδρομος για τους βιομηχανικούς χώρους καθώς είναι ειδικά κατασκευασμένα γι’ αυτούς. Αυτό που κάνει τα βιομηχανικά ρολά ιδανική λύση για την ασφάλεια των εν λόγω χώρων είναι φυσικά η μεγάλη ανθεκτικότητα των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται. Τα εν λόγω υλικά όχι μόνο αντέχουν στις απόπειρες διάρρηξης, αλλά έχουν κι εξαιρετική αντοχή απέναντι στα στοιχεία της φύσης. Τέλος, οι μηχανισμοί χρήσης τους – είτε αυτόματοι είτε χειροκίνητοι – είναι απλοί στη χρήση και αν συντηρούνται σωστά, δεν πρόκειται να παρουσιάσουν εύκολα ή συχνά προβλήματα.

Που χρησιμοποιούνται
Τα βιομηχανικά ρολλά χρησιμοποιούνται, όπως είναι λογικό, σε βιομηχανικούς χώρους. Θα τα βρείτε σε αποθήκες επιχειρήσεων, χώρους φόρτωσης κι εκφόρτωσης καθώς και σε πάρκινγκ βιομηχανικών οχημάτων όπως κλαρκ και φορτηγών. Χρησιμοποιούνται επίσης και από μεγάλα υποκαταστήματα αλυσίδων super market τα οποία συνήθως έχουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Γενικά, θα τα βρείτε μπροστά από σχετικά μεγάλους χώρους και διόδους και όχι μπροστά από βιτρίνες αν και υπάρχουν υποκαταστήματα τραπεζών που έχουν επιλέξει τα εν λόγω ρολά για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τους.

Στη Dmenounos καταλαβαίνουμε πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η επιλογή του σωστού βιομηχανικού ρολού, αφού πολλές φορές είναι και αυτό που θα προστατεύει τα πιο σημαντικά μέρη μιας επιχείρησης. Για το λόγο αυτό, το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας είναι πάντα στο πλευρό σας. Οι τεχνικοί μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε την σωστή επιλογή σε σχέση με τον χώρο σας αλλά και τις ανάγκες της επιχείρησης σας και θα αναλάβουν τόσο την εγκατάσταση των ρολών, όσο και τη συντήρηση τους αλλά και όποιες επισκευές μπορεί να χρειαστούν. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε για βιομηχανικά ρολά σε πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές, επικοινωνήστε μαζί μας.

Βιομηχανικά Ρολά: Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις τα χρειάζονται;
Τα ρολά ασφαλείας όπως όλοι γνωρίζουμε είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση αφού στην ουσία αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και την ίδια την επιχείρηση. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας. Όπως θα έχετε σίγουρα δει υπάρχουν αρκετοί τύποι ρολών ασφαλείας, τους πιο συνηθισμένους τους βλέπουμε κάθε μέρα τόσο στα καταστήματα της γειτονιάς μας όσο και σε αυτά του εμπορικού κέντρου της περιοχής μας. Υπάρχουν όμως και ρολά που προορίζονται για συγκεκριμένου τύπου επιχειρήσεις και ως εκ τούτου δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να αγνοούν την ύπαρξη τους ή να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν.

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί λοιπόν, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και βιομηχανικά ρολά. Τα ρολά αυτά, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες κι εδρεύουν σε βιομηχανικές ζώνες. Ας δούμε λοιπόν ποια βασικά πράγματα πρέπει να γνωρίζετε για τα βιομηχανικά ρολά για να καταλάβετε αν είναι τα κατάλληλα και για τη δική σας επιχείρηση.

Σε τι διαφέρουν τα βιομηχανικά ρολά από τα συμβατικά;
Τα βιομηχανικά ρολά κατασκευάζονται με κύριο χαρακτηριστικά την θωράκιση και τη χρηστικότητα. Τα συμβατικά ρολά συνήθως πρέπει να προσφέρουν και κάποια ορατότητα στο κατάστημα ή την επιχείρηση την οποία προστατεύουν, ενώ πολλά μοντέλα δίνουν και ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση. Επιπλέον, κατασκευάζονται από υλικά με σχετικά μικρό βάρος έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν εύκολα χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού μηχανισμού,

Τα ρολά για βιομηχανίες είναι πιο βαριά από τα συμβατικά γιατί πέρα από προστασία από τους κλέφτες, προσφέρουν και θερμομόνωση καθώς και προστασία από τα στοιχεία της φύσης όπως η βροχή και το χιόνι. Το μεγάλο τους βάρος κάνει τον έλεγχο τους σχετικά δύσκολο, οπότε και το άνοιγμα τους γίνεται είτε με κάποιον αυτόματο μηχανισμό, είτε με τη χρήση τροχαλίας. Με άλλα λόγια, τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας δεν μπορούν να κατεβούν και να σηκωθούν με το χέρι. Τέλος, είναι όλα κλειστού τύπου προκειμένου να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη μόνωση.

Σε ποιες επιχειρήσεις θα τα συναντήσετε
Τα βιομηχανικά ρολά θα τα συναντήσετε, όπως είπαμε και παραπάνω, σε μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανικής κλίμακας. Συνήθως τοποθετούνται σε αποθήκες ή σε πάρκινγκ και γκαράζ οχημάτων, φορτηγών κι εξοπλισμού για χωματουργικές κατασκευές και εργασίες. Ρολά βιομηχανικού τύπου μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε επιχειρήσεις μεταφορών και logistics, σε αποθήκες εμπορευμάτων, σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και γενικά σε επιχειρήσεις που έχουν αρκετά οχήματα στο δυναμικό τους, τα οποία και παρκάρουν σε ειδικά γκαράζ.

Μεγέθη και χρώματα
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των βιομηχανικών ρολών είναι το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η επιχείρηση που θα αναλάβει την πώληση και την επιχείρηση των ρολών αυτών θα φροντίσει να μελετήσει καλά τον χώρο του πελάτη προκειμένου να μπορέσει να κατασκευάσει ρολά που θα ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες του, όσο μικρές ή μεγάλες και να είναι αυτές. Όσον αφορά τον αισθητικό τομέα, μπορεί να μην είναι το μεγάλο ατού που έχουν στη διάθεση τους τα ρολά βιομηχανικά, αλλά πάντα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο αισθητικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα με την επιχείρηση του πελάτη. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου προσφέρουν τα βιομηχανικά ρολά τους σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξει ο κάθε πελάτης την καλύτερη λύση.

Είναι τα βιομηχανικά ρολά για την επιχείρηση μου;
Αν κύριο αντικείμενο της επιχείρησης σας ΔΕΝ είναι το λιανικό εμπόριο και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της πόλης σας ή μακριά από το κύριο εμπορικό κέντρο, τότε τα βιομηχανικά ρολά είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για σας. Τα συμβατικά μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά δεν θα σας καλύψουν.

, Δ. ΜΕΝΟΥΝΟΣ – Βιομηχανικά Ρολά Ασφαλείας, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Πως να προστατέψετε τη βιομηχανία σας αυτό το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι μας έχουμε ανάγκη να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τη δουλειά και την ασφάλεια του χώρου της επιχείρησής μας για όσο καιρό θα λείπουμε. Φυσικά όσο μεγαλύτερος ο χώρος της επιχείρησης τόσο περισσότερα πράγματα πρέπει να σκεφτούμε και να ρυθμίσουμε για να είναι ασφαλής και αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Ο λόγος που οι παραπάνω άνθρωποι δεν μπορούν να χαλαρώσουν το καλοκαίρι είναι σχετικά απλός: δεδομένης της έλλειψης κόσμου από τις πόλεις αλλά και λόγω του ότι τα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν αφού πολλοί αστυνομικοί λείπουν σε άδεια, το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου κατά την οποία η εγκληματικότητα ανεβαίνει κατακόρυφα. Οι ιδιοκτήτες βιομηχανιών λοιπόν φοβούνται ότι μπορεί να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές από μια διάρρηξη στην επιχείρηση τους.

Ας δούμε πως μπορείτε να προστατέψετε την βιομηχανία σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να μπορέσετε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς έγνοιες και ανησυχίες.

1: Τοποθετήστε βιομηχανικά ρολά
Τα εν λόγω ρολά είναι προφανώς ειδικά σχεδιασμένα ρολλά για βιομηχανίες. Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά σε σχέση με τα ρολά που βλέπουμε στα καταστήματα της γειτονιάς είναι το γεγονός ότι τα ρολά για βιομηχανίες είναι πιο βαριά επειδή παρέχουν και θερμομόνωση και είναι αποκλειστικά κλειστού τύπου για να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Στην ουσία δημιουργούν ένα σχεδόν αδιαπέραστο τείχος από αλουμίνιο και χάλυβα το οποίο και κρατά τους κλέφτες έξω από την επιχείρηση σας. Με απλά λόγια, καμία βιομηχανία δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής αν δεν έχει τοποθετημένα ρολά για βιομηχανίες.

2: Τοποθετήστε ένα καλό σύστημα ασφαλείας
Μπορεί τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας να παρέχουν πολύ μεγάλη ασφάλεια σε μια βιομηχανία, αλλά εννοείται ότι η ασφάλεια αυτή μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά με ένα καλό σύστημα ασφαλείας. Το σύστημα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έναν καλό συναγερμό και κάμερες παρακολούθησης και καταγραφής. Τα συστήματα αυτά μπορεί να μην κρατούν τον κλέφτη έξω από την επιχείρηση με απτό τρόπο, αλλά η παρουσία τους αρκεί για να κάνει τους περισσότερους υποψήφιους διαρρήκτες να μην δοκιμάσουν να εισέλθουν σε κάποιο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά τον συναγερμό, η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρετε ένα μοντέλο το οποίο θα μπορεί να σας ειδοποιεί τηλεφωνικώς ή με SMS σε περίπτωση που χτυπήσει. Επιπλέον, υπάρχουν και κάμερες που σας δίνουν τη δυνατότητα να δείτε από αυτές μέσω internet, οπότε και θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ρίχνετε μια ματιά στην επιχείρηση σας και να βλέπετε ακριβώς τι συμβαίνει.

3: Γίνετε συνδρομητής σε μια εταιρεία security
Οι επιχειρήσεις security αποτελούν μια πολύ καλή λύση για την φύλαξη της βιομηχανίας σας όσο λείπετε και συμπληρώνουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα ρολά βιομηχανίας και τα άλλα συστήματα ασφαλείας σας. Μια καλή επιχείρηση του είδους θα κάνει συχνές περιπολίες στη περιοχή της επιχείρησης σας, διώχνοντας έτσι τους πιθανούς εισβολείς από τα πέριξ. Επιπλέον, αν τελικά κάποιος διαρρήκτης αποφασίσει να δοκιμάσει τη τύχη του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το περιπολικό της security θα φτάσει στον χώρο πολύ πιο πριν από την αστυνομία, η οποία όπως είπαμε και πριν είναι αποδυναμωμένη το καλοκαίρι. Προσοχή όμως, δεν είναι όλες οι security ίδιες οπότε θα πρέπει να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να επιλέξετε την καλύτερη που αντέχει το πορτοφόλι σας.

4: Φροντίστε τον χώρο
Ένας χώρος που γενικά δείχνει εικόνα εγκατάλειψης είναι πολύ ελκυστικός για τους διαρρήκτες αφού στην ουσία δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του μάλλον δεν έχει επενδύσει ή δεν μπορεί να επενδύσει στην ασφάλεια του. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν κλείσετε για καλοκαίρι να φροντίσετε να ελέγξετε ότι δουλεύουν όλα τα εξωτερικά φώτα και γενικά να βάλετε όλο τον χώρο σε μια τάξη. Ακόμη και αν θα κλείσετε για όλο το καλοκαίρι, η επιχείρηση σας θα πρέπει να δείχνει ότι είναι έτοιμη να λειτουργήσει κανονικά την επόμενη μέρα.

, Δ. ΜΕΝΟΥΝΟΣ – Βιομηχανικά Ρολά Ασφαλείας, Κτίσμα & Αλουμίνιο

6 συμβουλές για βιομηχανικά ρολά στις καλύτερες τιμές
Tα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας είναι ένα από τα πιο βασικά μέτρα για την ασφάλεια μιας μεγάλης επιχείρησης ή βιομηχανίας αφού παρέχουν προστασία όχι μόνο από τους κλέφτες αλλά και από τον καιρό και τα στοιχεία της φύσης γενικότερα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τα ρολά αυτού του τύπου είναι αρκετά πιο ακριβά από τα συμβατικά ρολά ασφαλείας καθώς αυτό συμβαίνει με όλα τα είδη και προϊόντα που προορίζονται για βιομηχανική χρήση. Το σχετικά υψηλό κόστος των συγκεκριμένων ρολών όμως είναι αυτό που κάνει αρκετούς ιδιοκτήτες να διστάζουν να τα τοποθετήσουν στις επιχειρήσεις τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Εννοείται ότι δεδομένου ότι το οικονομικό κλίμα είναι πλέον πολύ ασταθές λόγω της οικονομικής κρίσης του Κορωναϊού και της γενικότερης ύφεσης που αναμένεται, η κάθε επένδυση πλέον απαιτεί πολύ προσεκτική μελέτη και σκέψη, ακόμη και αν πρόκειται για την ασφάλεια μιας επιχείρησης. Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να πετύχετε καλύτερες τιμές για βιομηχανικά ρολά ασφαλείας. Ας δούμε λοιπόν μερικά χρήσιμα tips.

1: Πληρώστε σε όσο το δυνατόν λιγότερες δόσεις
Το ξέρουμε ότι αυτή τη περίοδο είναι δύσκολο να δώσει κανείς πολλά χρήματα μαζεμένα, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε βιομηχανικά ρολά σε πολύ καλή τιμή. Ένας από τους πιο ισχυρούς «άγραφους» νόμους του εμπορίου είναι ότι η σύντομη πληρωμή φέρνει σημαντικές εκπτώσεις. Εννοείται ότι ο νόμος αυτός ισχύει και στα ρολά.

2: Κάντε σκληρά παζάρια
Μπορεί τα παζάρια να μην αρμόζουν σε κάποιον που είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης κι επιτυχημένης επιχείρησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ντροπή και στο τρέχων οικονομικό κλίμα να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα θελήσει να χάσει έναν πελάτη για μερικά ευρώ από το κέρδος του. Η εποχή είναι ιδανική παζάρια και σκληρές διαπραγματεύσεις, απλά να θυμάστε ότι θα πρέπει πάντα να κινείστε στα όρια της λογικής και φυσικά να μην προσβάλετε την επιχείρηση ρολών με υπερβολικά χαμηλές προσφορές. Μην κάνετε με άλλα λόγια στους άλλους αυτά που δεν θέλετε να γίνονται σε σας.

3: Διεκδικήστε περισσότερο value for money
Αν καταλήξετε σε μια τιμή ή αν η επιχείρηση που προσπαθεί να σας πουλήσει τα ρολά βιομηχανικά που σας ενδιαφέρουν δεν υποχωρεί και δεν δέχεται «παζάρια», μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να επιδιώξετε να κερδίσετε μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα σας. Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε κάποια «αναβάθμιση» στο χρώμα ή το σχέδιο των ρολών χωρίς αλλαγή στη τιμή ή να επιδιώξετε να συμπεριληφθούν στη τιμή και υπηρεσίες όπως η συντήρηση και η επισκευή των ρολών.

4: Πάτε συστημένος
Εδώ έχουμε πάλι ένα από «τα πιο παλιά κόλπα της αγοράς». Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πετύχει κανείς καλές βιομηχανικά ρολά τιμές, είναι να πάει συστημένος σε κάποια επιχείρηση ρολών. Όπως ήδη θα ξέρετε, κανένας έμπορος δεν θέλει να προσβάλει κάποιον υφιστάμενο πελάτη του και να κινδυνεύσει να τον χάσει γι’ αυτό και είναι πιο διαλλακτικός με τους φίλους και τους γνωστούς που του στέλνει ο εν λόγω πελάτης.

5: Κάντε μια εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς
Κακά τα ψέματα, η εξοικονόμηση χρημάτων κατά την αγορά βιομηχανικών ρολών απαιτεί χρόνο και κόπο. Αν θέλετε λοιπόν να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή, θα πρέπει να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς. Χρησιμοποιήστε το internet για να βρείτε τις επιχειρήσεις με βιομηχανικά ρολά στη περιοχή σας κι ελάτε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες. Ακούστε πολλές προσφορές για να καταλάβετε την αγορά και το που κυμαίνονται οι τιμές.

6: Κάντε μια μεγάλη αγορά
Αν χρειάζεστε αρκετά ρολά για την επιχείρηση σας και όχι μόνο ένα, καλό θα ήταν να τα αγοράσετε όλα μαζί. Θα είναι σαν να αγοράζετε «χονδρική», οπότε και είναι σίγουρο ότι θα σας γίνει κάποια καλύτερη τιμή ή ότι η επιχείρηση ρολών θα είναι πιο ανοικτή σε διαπραγματεύσεις.