Με μια αισιόδοξη ματιά, απαντάμε ως EUROPA στην μαύρη επέτειο ενός έτους, από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής. Στα πλαίσια της διαχρονικά ενεργούς υποστήριξης του κοινωνικού συνόλου, το Δ.Σ. της Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ, υπό την προσωπική μέριμνα της CEO κ. Άνους Τζιρακιάν και της υπεύθυνης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) κ. Νένας Κεβροκιάν – Παλαντζιάν, άμεσα αποφάσισε την στήριξη των πληγέντων της περιοχής. Με σχετικό Δελτίο Τύπου που ανακοίνωνε την ειλημμένη απόφαση της διοίκησης, σχεδιάστηκε και υλοποιείται ήδη ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων για την υποστήριξη των πληγέντων αποκλειστικά της περιοχής.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε έκτακτο σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό της στρατηγικής ΕΚΕ #EuropaCares με ένα διπλό εγχείρημα. Αφενός την στήριξη κοινωνικών φορέων της περιοχής, αφετέρου την στήριξη πληγεισών κατοικιών της περιοχής. Κατά τον σχεδιασμό αντιμετωπίστηκαν αρχικές διαχειριστικές ανάγκες, μιας και αποτέλεσε καινοφανή στρατηγική επιλογή η επισκευή κατοικιών της περιοχής, κατόπιν θέσπισης αυστηρών κριτηρίων. Με την πολύτιμη εθελοντική προσφορά του τοπικού μας εμπορικού συνεργάτη κ. Σιδέρη, οργανώθηκε ενημερωτικός και υποστηρικτικός σταθμός εξυπηρέτησης των αιτούντων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε την κατασκευή δύο κατοικιών, την παράδοση υλικών προς επισκευή σε τέσσερις επιπλέον περιπτώσεις, την έγκριση και αναμονή εκπόνησης λόγω εκκρεμών κρατικών αδειών για επιπλέον πέντε κατοικίες και την αξιολόγηση περαιτέρω αιτημάτων.

Ως EUROPA τηρούμε την νόμιμη οδό δωρεάς και εκτελούμε το πλάνο δράσεων διαφυλάσσοντας τους πληγέντες συνανθρώπους μας, με βάση τις αυστηρές πολεοδομικές και άλλες κρατικές διαδικασίες. Με έμφαση στον άνθρωπο, οι ενέργειες ανακούφισης των πληγέντων στοχεύουν στην άμεση προσωπική τους ωφέλεια, χωρίς την παρεμβολή άλλων διαδικασιών. Αξίζει εδώ να αναφερθεί, ότι η παροχή υλικών για την ανακαίνιση των κατοικιών έλαβε χώρα με γνώμονα την μακρόπνοη ενίσχυση της εκάστοτε κατοικίας. Τα αρχιτεκτονικά συστήματα αφορούν αποκλειστικά θερμομονωτικά κουφώματα, για την ενεργειακή θωράκιση των επισκευασμένων κατοικιών.

Αποτελεί δέσμευσή μας η συνέχιση του εγχειρήματος μέχρι την εκπόνηση και της τελευταίας κατοικίας που έχει εγκριθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα ΕΚΕ #EuropaCares.

H Europa, αναγνωρίζοντας την μακρόχρονη και πιστή στήριξη των πελατών της, αισθάνεται το χρέος να ανταποδώσει μέρος αυτής της εμπιστοσύνης στο κοινωνικό σύνολο, όποτε αυτό καθίσταται δυνατόν, και στέκεται αρωγός στο πρόβλημα της περιοχής, παραγκωνίζοντας διαδικαστικά εμπόδια για την στήριξη εξατομικευμένων αναγκών σε ένα μοναδικό για τα χρονικά εγχείρημα.