Το EUROPA THE LAB ολοκλήρωσε τον Γ’ Κύκλο μαθημάτων τη Δευτέρα 11/4, με τις τελικές εξετάσεις που δόθηκαν στις εγκαταστάσεις της Europa από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κατασκευαστές.

Τον Γ’ Κύκλο παρακολούθησαν 20 κατασκευαστές από τις περιοχές Αττικής, Εύβοιας και Βοιωτίας. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 55 ώρες μαθημάτων, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιήθηκε και ξενάγηση των μαθητευομένων στους χώρους του εργοστασίου οι οποίοι παρακολούθησαν την παραγωγική διαδικασία από κοντά.

Στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Πιστοποίηση του EUROPA THE LAB, επιτυχία σημείωσαν οι 19 από τους 20 κατασκευαστές.

Ο Δ’ Κύκλος ξεκίνησε με κατασκευαστές από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Παρασκευή 6 Μαΐου, ενώ παράλληλα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αιτήσεις του Ε’ Κύκλου. Στον Δ’ Κύκλο συμμετέχουν 25 κατασκευαστές αλουμινίου και τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Μαΐου.

Για ακόμη μια φορά στα εγκαίνια παρευρέθηκαν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Europa καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης. Η κα Σιγανού στην εισαγωγική της εισήγηση επεσήμανε στους κατασκευαστές τον στόχο και την λειτουργία του προγράμματος, ενώ ο κος Παγιάτης στην συνέχεια επεσήμανε την σημασία που έχει για όλο τον κλάδο η ανάπτυξη των επαγγελματιών και η συμμετοχή τους στα συλλογικά όργανα. Ο Διευθυντής Πωλήσεων κος Τάρλας τόνισε την επιτυχία του προγράμματος, αφού ήδη έχουν ολοκληρωθεί τρεις κύκλοι εκπαιδευόμενων και ήδη δρομολογούνται νέοι, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες κατά πολύ. Τέλος ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, κος Λαμπρακόπουλος, για άλλη μια φορά μίλησε στην γλώσσα των κατασκευαστών για όσα θα έχουν να αποκομίσουν από το πρόγραμμα.

Η Europa αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη του κλάδου σαν ένα ζητούμενο που αφορά κάθε κατασκευαστή, σε κάθε άκρη της Ελλάδας, και για αυτό έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στους κατασκευαστές της Επαρχίας, οι οποίοι ήδη από τον Α’ Κύκλο είχαν εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα.