Με τον 7ο Κύκλο του EUROPA THE LAB να βρίσκεται προ της εκκίνησής του, η Europa γιορτάζει το ένα έτος λειτουργίας του προγράμματος.

Οι έξι κύκλοι κλείνουν για το EUROPA THE LAB, και το πρόγραμμα πλέον αριθμεί περισσότερους από 120 συμμετέχοντες κατασκευαστές αλουμινίου, 312 ώρες διδασκαλίας και συνολικά 65 ημέρες μαθημάτων στον ετήσιο απολογισμό του.

Σε ένα event για το κλείσιμο του ενός έτους του προγράμματος και ταυτόχρονα του 6ου Εκπαιδευτικού Κύκλου, η Europa έσβησε το συμβολικό κεράκι του πρώτου χρόνου παρουσία των κατασκευαστών του κύκλου, των υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας αλλά και του εκπαιδευτικού συμβούλου της ΠΟΒΑΣ κου Στέλιου Λαμπρακόπουλου.

, EUROPA THE LAB: Κλείνει 1 έτος λειτουργίας και 6 εκπαιδευτικούς κύκλους, ktisma & aluminio
Από την μεριά της Europa παρέστη ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και R&D Director της εταιρείας κος Γιάννης Αρβανίτης και η Operation Assistant και υπεύθυνη του προγράμματος κα Γιώτα Σιγανού. Επίσης παρευρέθηκαν όλοι οι Managers των τμημάτων της εταιρείας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κος Αρβανίτης παρέδωσε τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του προγράμματος στους συμμετέχοντες, ενώ διεμήνυσε την σημασία που δίνει η εταιρεία στο πρόγραμμα και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει για αυτό. Ο Διευθυντής Πωλήσεων κος Ανέστης Τάρλας επεσήμανε την σημασία και την προσοχή που δίνει η Europa στον κάθε κατασκευαστή αλουμινίου, και εξήρε την αλληλεξάρτηση της βιομηχανίας Europa και της εργασίας του κατασκευαστή για το άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ημέρα διενεργήθηκαν οι γραπτές εξετάσεις των κατασκευαστών του 6ου Κύκλου, των οποίων η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί στην κατοχή της Πιστοποίησης Παρακολούθησης του προγράμματος για τον συμμετέχοντα κατασκευαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις τελευταίοι κύκλοι περιλάμβαναν αποκλειστικά κατασκευαστές της Περιφέρειας, όπως ήταν ρητή δέσμευση τόσο της Europa, με το πρόγραμμα να συνεχίζει στην ίδια πορεία δυναμικά, αλλά παράλληλα συνεχώς ενισχυόμενο σε όλα τα επίπεδα.

, EUROPA THE LAB: Κλείνει 1 έτος λειτουργίας και 6 εκπαιδευτικούς κύκλους, ktisma & aluminio

Ένας από τους στόχους του EUROPA THE LAB ήταν να διευρύνει τις γνώσεις των κατασκευαστών πέρα από τα στενά πλαίσια του αλουμινίου, ανοίγοντας τους ορίζοντες και αναφορικά με τις συναφείς δραστηριότητες. Έτσι καταρτίστηκε ειδική ενότητα διδασκαλίας που αφορά τόσο τον Υαλοπίνακα όσο και την Μόνωση και Στεγάνωση κάθε εφαρμογής αρχιτεκτονικού συστήματος. Τα ανωτέρω αποτελούν κεντρικά ζητήματα που άπτονται άμεσα των παρεμφερών εργασιών και σχετίζονται με την ορθή κατασκευή και τοποθέτηση κουφωμάτων. Εισηγητής στην ενότητα των Υαλοπινάκων είναι ο Business Operations Manager της εταιρίας Yalodomi, κ. Γιάννης Τσούμος. Εισηγητής της τεχνολογίας των μονωτικών υλικών είναι ο Managing Director της Bostik Hellas, κ.Τάσος Σαχαρίδης ενώ οι τεχνικές μόνωσης και στεγάνωσης που αποτελούν και μέρος της πρακτικής πραγματοποιούνται από τον κ.Γιάννη Κασωτάκη, υπεύθυνο Δικτύου της Bostik Hellas. Οι κατασκευαστές δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τις γνώσεις που παίρνουν και από τις δύο αυτές ενότητες ,τις οποίες θα ήταν αδύνατον να αποκτήσουν έξω από το πλαίσιο του προγράμματος.

, EUROPA THE LAB: Κλείνει 1 έτος λειτουργίας και 6 εκπαιδευτικούς κύκλους, ktisma & aluminio

Η Europa πιστεύει στον Έλληνα κατασκευαστή αλουμινίου, πιστεύει στην παροχή ανώτερης ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στον τελικό χρήστη, και για αυτό τον λόγο πιστεύει, επενδύει και δεσμεύεται αυτό το πρόγραμμα να συνεχίζει να είναι αιχμή του δόρατος ανάπτυξης όλου του κλάδου και να αγκαλιάζει όλους τους κατασκευαστές ασχέτως των σειρών τις οποίες έχουν επιλέξει να κατασκευάζουν. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό για κάθε κατασκευαστή που έχει όραμα και επιθυμεί να γίνει κυρίαρχος κατασκευαστής στον κλάδο του παρέχοντας ανώτερης ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες.