Σημαντικός πυλώνας στρατηγικού σχεδιασμού της EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ είναι η υπεύθυνη θέση και η δράση της ως προς την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ). Στα πλαίσια των εξελίξεων αναφορικά με το ζήτημα του Covid-19 στην Ελλάδα, η EUROPA έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συνεργατών της, επιδιώκοντας να διατηρεί το ασφαλές περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί και παράλληλα υποστήριξε έμπρακτα την κοινωνία με τις παρακάτω ενέργειες:

• Υποστήριξη της επικοινωνίας της πανελλαδικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», σε συνεργασία με το ΣΕΒ
• Αντικατάσταση των κουφωμάτων στο Ιατρικό κέντρο Σχηματαρίου, με σκοπό τη δημιουργία ειδικών απομονωμένων χώρων ασθενών με διάγνωση COVID – 19
• Χορηγία 3 εκτυπωτών Lexmark και ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Ιατρικό κέντρο Σχηματαρίου, για τη συμβολή στη διαχειριστική επάρκεια του Κέντρου.
• Αγορά και διανομή προϊόντων πρώτης ανάγκης και τροφίμων στο Γηροκομείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσης για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19

Στα πλαίσια των εξελίξεων αναφορικά με την πανδημία του Covid-19, οι εταιρείες Europa και Σωληνουργεία Τζιρακιάν, από το Μάρτιο 2020 με το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι», μέχρι και σήμερα, όπου το «Μένουμε Ασφαλείς» αποτελεί μονόδρομο, εφαρμόζουν έμπρακτα και αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους συνεργάτες τους.

Η οδηγία για την, κατά το δυνατόν, εξ’ αποστάσεως εργασία του προσωπικού συνεχίζεται όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ η χρήση της τεχνολογίας βοηθά στην αντικατάσταση των φυσικών συναντήσεων με την τηλεδιάσκεψη.

Παράλληλα, οι απολυμάνσεις όλων των χώρων γραφείων και παραγωγής, αλλά και των μέσων μετακίνησης των εργαζομένων συνεχίζονται εντατικά σε εβδομαδιαία βάση. Η δωρεάν διάθεση σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά σε όλους τους εργαζομένους και επισκέπτες από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και ο διαρκής έλεγχος της εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας, συμβάλουν στην αποφυγή μετάδοσης του ιού, στην ενίσχυση της αίσθησης ασφάλειας αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.

Τέλος, η Γραμμή Εξυπηρέτησης Ιδιωτών EUROPA είναι πάντα διαθέσιμη για τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού.

Με σύνθημα «Μένουμε Ασφαλείς», η EUROPA προσφέρει ασφάλεια στους εργαζομένους της, στους συνεργάτες και στο καταναλωτικό κοινό, τόσο μέσω της τεχνολογίας των κουφωμάτων της όσο και μέσω της χρηστής επιχειρηματικής και επιχειρησιακής της πρακτικής… διαχρονικά!

Μένουμε Ασφαλείς! Μένουμε EUROPA!