Στα πλαίσια της ετήσιας χορηγίας στο Ελληνικό Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), η EUROPA στήριξε και συμμετείχε σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις του ΕΙΑ.

Η πρώτη έλαβε χώρα την Πέμπτη 16/1/2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με κεντρικό ομιλητή τον αρχιτέκτονα κ. Πραξιτέλη Κονδύλη και θέμα “Ελληνικότητα και Μοντέρνο στη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική. Το έργο της Α31 2010- 2019”.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο κος Κονδύλης ξεκίνησε την ομιλία του με μια ιστορική αναδρομή στο Μοντέρνο και τις εφαρμογές του, τόσο στην αρχιτεκτονική, όσο και ως τάση της εποχής που αναδείχθηκε. Κατόπιν παρουσίασε βραβευμένα αρχιτεκτονικά έργα του γραφείου του Α31, που ανέδειξαν αυτή την τάση της οποίας και ο ίδιος δήλωσε λάτρης. Στο τέλος της διάλεξης διενεργήθηκε ένας ζωντανός διάλογος με τους παρευρισκόμενους αρχιτέκτονες, όπου αντιπαρατέθηκαν επιχειρήματα αναφορικά με την σύγκριση μοντέρνου και μεταμοντέρνου στην αρχιτεκτονική.

Η δεύτερη Ημερίδα διενεργήθηκε την Παρασκευή 24/1/2020 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) με τίτλο «ATELIER ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ». Είχε σαν στόχο την κατάδυση στην καθημερινή πρακτική του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα, με σκοπό να αποκαλυφθεί η πολύπλοκη διαδικασία παραγωγής και υλοποίησης ενός έργου στην Ελλάδα, από τον 20ό έως και τις αρχές του 21ου αιώνα, καθώς και οι φορείς που εμπλέκονται από την αρχή έως το τέλος. Τα προσκεκλημένα γραφεία ήταν τα Y & A Vikelas and Associates Architects, Tsolakis Architects και AREA, Architecture Research Athens.

Η EUROPA στάθηκε αρωγός στο υψηλού επιπέδου έργο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, αναγνωρίζοντας την επιστημονική και δημιουργική συμβολή του στην διάχυση του αρχιτεκτονικού έργου.