Στα πλαίσια του προγράμματος A Planet to Love και στην δέσμευση της σε ενεργό δράση, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η ALUMINCO συνεισφέρει με δράσεις που αφήνουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων.

Η Aluminco εστιάζει στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για την Οικολογία και την Περιβαλλοντική ισορροπία και υιοθετεί  δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, επιμόρφωσης για την ανακύκλωση, την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση υλικών μετά το πέρας της χρήσης, την δενδροφύτευση και την προστασία του περιβάλλοντος!

“Μαζεύω καπάκια… μοιράζω χαμόγελα”
Σε συνεργασία με την οργάνωση “Ένα παιδί μετράει τα άστρα”, στοχεύει να
ανακυκλώσει καπάκια, ώστε με τα έσοδα από τα καπάκια που στέλνονται προς
ανακύκλωση, ο παραπάνω φορέας, να μπορέσει να καλύψει το κόστος αγοράς
αναπηρικών αμαξιδίων.

Έτσι με βασικό μήνυμα το “Μαζεύω καπάκια…μοιράζω χαμόγελα”, στις κεντρικές εγκαταστάσεις και σε όλα τα υποκαταστήματα Aluminco, τοποθετήθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι κάδοι ανακύκλωσης για την συλλογή πλαστικών καπακιών.

Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να μειώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα αλλά και να βοηθήσει συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

, ALUMINCO: A PLANET TO LOVE!, Κτίσμα & Αλουμίνιο

“Υιοθέτηση σχολείων”
Η Aluminco σε συνεργασία τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό We4All, ανέλαβε την
εκπαίδευση των μικρών μαθητών του 1ου & 2ου νηπιαγωγείου Οινοφύτων αλλά και του Δημοτικού της περιοχής. Οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό την εκπαίδευση που έγινε.

Με την βοήθεια ειδικού παιδαγωγού, ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν για την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε ο καθένας ξεχωριστά το μεγάλο σπίτι μας, που λέγεται Γη!

Στην συνέχεια τα παιδιά έμαθαν για την δενδροφύτευση και την αξία της και φύτευσαν στα σχολεία τους δενδράκια και καλλωπιστικά φυτά.

Η Aluminco, υπερήφανα αναλαμβάνει και υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες, με σκοπό να εκπαιδεύσει τις νέες γενιές και να συνεισφέρει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

, ALUMINCO: A PLANET TO LOVE!, Κτίσμα & Αλουμίνιο

“Δενδροφύτευση ALUMINCO”
Στα πλαίσια σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Aluminco για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους, διοργάνωσε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στα Οινόφυτα, σε συνεργασία με την We4all την πρώτη δενδροφύτευση!

Οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές που συμμετείχαν, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να φυτέψουν περισσότερα από 200 δένδρα! Η συνολική χορηγία της Aluminco για το 2021 αφορά σε φύτευση 1000 νέων δέντρων σε τοποθεσία των Οινοφύτων, δείχνοντας την ισχυρή της υποστήριξη στο περιβαλλοντικό, κοινωνικό αλλά και τοπικό έργο.

Η δενδροφύτευση αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές περιβαλλοντικές δράσεις! Κάθε δέντρο μπορεί να απορροφήσει μέχρι και 22 kg διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος και να απελευθερώσει 117kg καθαρού οξυγόνου!

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου για τα δάση που «χάσαμε» και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όσοι εργάζονται σε αυτή να απολαμβάνουν το πράσινο και το οξυγόνο που απλόχερα μας χαρίζουν. Η συμμετοχή εθελοντών, φίλων και οικογενειών τους, ήταν μεγάλη, δίνοντας ενεργά το παρόν! Στην εποχή της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης που διανύουμε, η προστασία της φύσης αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα και ο εθελοντισμός η μόνη οικουμενική αξία που μπορεί να βοηθήσει!

, ALUMINCO: A PLANET TO LOVE!, Κτίσμα & Αλουμίνιο