Η πρώτη διοργάνωση της εκδήλωσης του Thessaloniki Design Week πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 5-12 Μαΐου 2019. Το θέμα της επταήμερης αυτής εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα ως επί το πλείστον στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ήταν η ΑΝΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και αποτέλεσε τον γενικό άξονα θεματολογίας και προβληματικής όλων των εκδηλώσεων, στοχεύοντας να εκφράσει τη δυναμική που καλείται η κοινωνία μας να αναπτύξει, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της νέας εποχής.

Η ALUMIL, ως εταιρεία που από την αρχή της ίδρυσής της δίνει μεγάλη έμφαση στο σχεδιασμό των αρχιτεκτονικών συστημάτων της, έδωσε το «παρών» παρουσιάζοντας τις πρακτικές που ακολουθεί κατά το σχεδιασμό των προϊόντων της μέσω της χρήσης υπερσύγχρονων 3D εκτυπωτών. Ο κ. Μιχάλης Σαράφογλου, στέλεχος του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας, παρουσίασε την εξέλιξη του βιομηχανικού σχεδιασμού από τον ραπιδογράφο στην δισδιάστατη και μετέπειτα στην τρισδιάστατη απεικόνιση.

Υπερσύγχρονοι 3D εκτυπωτές στις εγκαταστάσεις της ALUMIL
Οι σύγχρονες μέθοδοι σχεδιασμού επιτρέπουν την εύρεση λύσεων και τη δοκιμή τους σε πολύ πιο σύντομο διάστημα απ΄ότι παλαιότερα, γεγονός που αυξάνει δραματικά το ρυθμό ανάπτυξης νέων λύσεων. Η ALUMIL είναι από τις λίγες εταιρείες στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τρισδιάστατες εκτυπώσεις κατά των σχεδιασμό των συστημάτων της. Είτε πρόκειται για εξαρτήματα, είτε για πολύπλοκα προφίλ αλουμινίου, μέσα από τη χρήση 3D εκτυπωτών επιτυγχάνεται εύρεση καινοτόμων λύσεων που βρίσκουν άμεση εφαρμογή στα προηγμένα προϊόντα της εταιρείας.