Βραβεύονται για τα Έργα τους από τα Αluminium in Architecture Awards 2021

Συνεχίζονται οι υψηλές διακρίσεις και βραβεύσεις της ELVIAL για τα συστήματα ,την καινοτομία την επιχειρηματική αριστεία κ.α. Η τελευταία όμως αυτή των Αluminium in Architecture Awards 2021 έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί οι βραβεύσεις αφορούν εκτός από τα προϊόντα και τους συνεργάτες κατασκευαστές της ELVIAL! Είναι σε όλους γνωστή η διαφορετικότητα της υποστήριξης των συνεργατών της και η φιλοσοφία της που ακολουθεί οργανωμένα από την δημιουργία της ακόμα η ELVIAL. Με μοναδικό τρόπο απ ευθείας διάθεσης, σε όποιο γεωγραφικό σημείο , με σοβαρότητα στην τήρηση και εφαρμογή ανεγνωρισμένων πιστοποιήσεων , με ποιότητα υπηρεσιών , συνεχή εκπαίδευση, και κοινούς στόχους ανάπτυξης. Η πολιτική των συνεχών επενδύσεων σε τεχνολογία αιχμής για ποιοτική παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, σε συνδυασμό με την διαχρονική και άψογη αυτή συνεργασία πέτυχε απόλυτα το βασικό ζητούμενο του διαγωνισμού, που ήταν, ο καθοριστικός ρόλος του αλουμινίου για την ανάπτυξη των κτιρίων μέσα από σύγχρονες και απαιτητικές αρχιτεκτονικές επιλογές. Αυτό απέφερε τις υψηλότερες διακρίσεις στην μεγάλη οικογένεια της ELVIAL. Με σεβασμό και μεγάλη τιμή ευχαριστούμε τους βραβευμένους αλλά και όλους γενικά τους συνεργάτες μας, για την άψογη συνεργασία , τους αρχιτέκτονες μηχανικούς για την αποδοχή και την εμπιστοσύνη στα προϊόντα ELVIAL γιαμικρά ή μεγάλα έργα με αυστηρές προδιαγραφές.

KYLISTRA / MILOS
, Οι υψηλότερες διακρίσεις για ELVIAL και συνεργάτες, ktisma & aluminio

Με χρυσό βραβείο σε δυο διαφορετικές κατηγορίες βραβεύτηκε η κατοικία με τη minimal αισθητική βρίσκεται στη νότια ακτή της Μήλου με θέα προς την Κρήτη. Έχει σχεδιαστεί σαν ένα καταφύγιο με κεκλιμένη οροφή και ασύμμετρες σκάλες που ακολουθούν τη φυσική κλίση του εδάφους, ώστε να εναρμονίζεται απόλυτα με το τοπίο. Τα καινοτόμα συστήματα MINIMAL LOOK με όψη περιμετρικού πλαισίου 35mm δίνουν λύσεις. Δημιουργούν ευρείες γυάλινες προσόψεις, που εισέρχονται στα πέτρινα τοιχώματα, ενοποιώντας τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους και πλημμυρίζουν την κατοικία με φυσικό φως. Οικοδεσπότες κι επισκέπτες απολαμβάνουν τον μεσογειακό ήλιο, την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και την παρουσία τους σε μια από τις πιο ιδιαίτερες γωνιές της Μεσογείου.
Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL SOLIDAKIS
Implemented design ANTONIS LIZARDOS, ATALANTA ROSSOLIMOS
Initial design CHRISTOS VLACHOS
Photos ΙOANNA NIKOLAREIZI / I&O PHOTOGRAPHY

The Island Concept Boutique Hotel / CRETE
, Οι υψηλότερες διακρίσεις για ELVIAL και συνεργάτες, ktisma & aluminio

Η φιλοσοφία του The Island Concept στηρίζεται στη μοναδικότητα των ελληνικών νησιών και στην ιστορία που «κρύβεται» πίσω από αυτά καθώς βρίσκεται σε μια καταπράσινη ιδιωτική χερσόνησο στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, έναν από τους πιο δημοφιλείς και μοναδικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ο σχεδιασμός του σέβεται τον αρχιτεκτονικό μινιμαλισμό των ελληνικών νησιών και εναρμονίζεται με τη φύση και αυτό το στοιχείο κατάφερε να αναδειχθεί με τη μοναδικότητα των συρόμενων συστημάτων MINIMAL Look που εκτός της minimal και υψηλής αισθητικής τους κατάφεραν να ενώσουν το εξωτερικό περιβάλλον με το εσωτερικό. Με ελάχιστη όψη περιμετρικού πλαισίου στα 35mm και μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες το συρόμενο αρχιτεκτονικό σύστημα MINIMAL Look μεγιστοποίησε τη διαπερατότητα και έδωσε τη λύση στα μεγάλα ανοίγματα.
Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL ALFALUMIN
Architectural & Interior design MAKRIDIS ASSOCIATES
Photos STAVROS MARMARAS

ELVIAL: Olive Green Hotel / CRETE
, Οι υψηλότερες διακρίσεις για ELVIAL και συνεργάτες, ktisma & aluminio

To Olive Green Hotel είναι ένα κτίριο του ’60 που ανακαινίστηκε πλήρως και κατέχει μία θέση ορόσημο για την πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη. Ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 7,5 μήνες !!! και αποτελεί χρόνο ρεκόρ για ένα έργο με υψηλές ενεργειακές αρχιτεκτονικές απαιτήσεις. Η σκίαση αποτέλεσε έναν πολύ σημαντικό πυλώνα του έργου, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της Κρήτης, σε έναν μεσογειακό τόπο με ήλιο τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Το ζητούμενο ήταν να έχουμε το φυσικό φως αλλά και διακριτική σκίαση όταν χρειάζεται με τελικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως από τη χρήση κλιματισμού. Η επένδυση της εξωτερικής όψης του Olive Green με το ολοκληρωμένο σύστημα για σκίαστρα ELVIAL 7600 εξασφάλισε μία ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική του κτιρίου και εξασφαλίζοντας τις απώλειες από κρύο κρύο και ζέστη.
Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Architectural design NIKOS MOURELOS
Concept ALINA TSOLAKAKI


Abaton Island Resort & Spa / CRETE
, Οι υψηλότερες διακρίσεις για ELVIAL και συνεργάτες, ktisma & aluminio

Τα συστήματα αλουμινίου ELVIAL επιλεχτήκαν στην κατασκευή ένος ακόμα μεγάλου και απαιτητικού έργου όπως το ξενοδοχείο Avaton Island Resort & Spa. Πρόκειται για ένα Ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, το οποίο είναι χτισμένο δίπλα στη θάλασσα, σε έκταση 40.000 στρεμμάτων. Βάση του αρχιτεκτονικού του σχεδιασμού αποτέλεσαν η ευρεία ακτογραμμή των 360 μέτρων και η επιθυμία όλα τα σημεία του ξενοδοχείου να βλέπουν θάλασσα. Τα δύο αυτά στοιχεία πρόσφεραν ταυτόχρονα και μία μεγάλη πρόκληση: απλές, minimal γραμμές, ανεπιτήδευτο στυλ και κυριαρχία του απέραντου γαλάζιου τα οποία συνδυάζονται μοναδικά στη συγκεκριμένη κατασκευή. Το MINIMAL LOOK έδωσε την απόλυτη ελευθερία στον αρχιτέκτονα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του έργου με τη μοναδική σχεδιαστική του ταυτότητα χαρίζοντας υψηλή προστιθέμενη αξία.
Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL MARKAL
Architectural Design KALOUTSAKIS KON. ARCHITECTS
Photos GIANNIS FAIS

ELVIAL: Onoma Hotel / THESSALONIKI
, Οι υψηλότερες διακρίσεις για ELVIAL και συνεργάτες, ktisma & aluminioΜε το βλέμμα στο μέλλον, ένα τεχνολογικά ευέλικτο ξενοδοχείο συνομιλεί με τον σύγχρονο ταξιδιώτη και σέβεται τη μοναδικότητά του. Ένα καινούριο και πρωτοποριακό concept φιλοξενίας που αξιοποιεί το σύγχρονο design, επέλεξε τα συστήματα αλουμινίου ICONIC ELVIAL καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την υψηλή αισθητική με χαμηλά επίπεδα θορύβου και υψηλές επιδόσεις σε θερμομόνωση, ώστε οι επισκέπτες του να ζήσουν στο απόλυτο τη νέα εμπειρία προσωποποιημένης διαμονής.
Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL ALDE
Architectural Design Κουλουκούρης & Συνεργάτες

Interior Design: Makridis Associates

3D Design & Visualisation: FRAMED VISUALISATION