Η ελληνική αγορά έχει δυναμική & το ελληνικό αλουμίνιο κυρίαρχη θέση!
Αξία εξαγωγών 1,5 δις. ευρώ για τον κλάδο του ελληνικού αλουμινίου!

Την πρώτη μέρα λειτουργίας των εκθέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου αναφέρθηκε τόσο στη δυναμική, όσο και στις προοπτικές του κλάδου του αλουμινίου.

Ο κ. Μετζελόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην κυρίαρχη θέση που έχει το ελληνικό αλουμίνιο στην οικοδομική δραστηριότητα, όντας παράλληλα και ένα πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό.

Παρά τις τρέχουσες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και την αύξηση του ενεργειακού κόστους, η τρέχουσα οικονομική χρονιά αποτελεί μια επιτυχημένη συνέχεια της προηγούμενης, με ανοδική πορεία, όπως μαρτυρούν τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο 6μήνο του έτους.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το ελληνικό αλουμίνιο είναι ο 2ος πιο εξαγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας με αξία εξαγωγών 1,5 δις. ευρώ για το πρώτο 6μήνο του 2022. Νούμερο αυξημένο κατά 57% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, αντιπροσωπεύοντας ταυτόχρονα το 6% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

Επιπρόσθετα ο κ. Μετζελόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο κλάδος του ελληνικού αλουμινίου είναι ο 2ος κατά σειρά κλάδος με το υψηλότερο θετικό εμπορικό ισοζύγιο ύψους 400 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 8% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.
Είναι προφανής από τα στοιχεία η σημασία και η συμβολή του κλάδου στην ελληνική οικονομία. Ο κλάδος του αλουμινίου έχει τη δυνατότητα, τη δυναμική και τις επενδύσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ελληνική οικονομία. Κι αυτό γιατί το αλουμίνιο είναι κυρίαρχο υλικό στην οικοδομική δραστηριότητα και προσφέρει πολλαπλές λύσεις και εφαρμογές σε κάθε αρχιτεκτονική κι όχι μόνο απαίτηση.

Η ελληνική βιομηχανία παράγει κι εξάγει τα προϊόντα της σχεδόν σε όλο τον κόσμο μέσα από το ελληνικό αλουμίνιο προάγουμε με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα και την ελληνική παραγωγή στον κόσμο.

Για την έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο» o κ. Μετζελόπουλος δήλωσε επίσης πως η έκθεση είναι άκρως πετυχημένη, με πολλές συμμετοχές και επισκέπτες από το εξωτερικό. Ο πλουραλισμός των εκθετών και των προϊόντων δίνουν τη δυνατότητα τόσο στον ιδιώτη, όσο και στον επαγγελματίας που επισκέπτεται την έκθεση να βρουν τις λύσεις που επιζητούν και να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Στόχος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου είναι η κλαδική έκθεση να επαναλαμβάνεται ανά δυο έτη και να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για την ευρωπαϊκή.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μεντζελόπουλου.