Με θέα την ανοιχτή θάλασσα, σε έναν ελαιώνα με νοτιοδυτικό προσανατολισμό με ελάχιστη φύτευση και βραχώδες περιβάλλον, σχεδιάστηκε ένα σπίτι που αναζητά την ισορροπία μεταξύ του τεχνητού και του φυσικού περιβάλλοντος.

, Villa στη Γκονάτσα: Ένα έργο σύγχρονης αρχιτεκτονικης για μεγάλα ανοίγματα με συστήματα EUROPA!, ktisma & aluminio

Οι προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού γραφείου που ανέλαβε το έργο καθώς και των ιδιοκτητών αφορούσαν σε ένα κτίριο δεμένο με τον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι, σχεδιάστηκε και δομήθηκε ένα κτίριο ισόγειο, δεμένο με την γη και με αυστηρή κεντρική συμμετρία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Βασική επιλογή για τη διατήρηση της φυσικής συνέχειας ήταν η διαπερατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και το πολύ μεγάλο άνοιγμα, με απρόσκοπτη θέα.

Οι κατασκευαστικές προκλήσεις αντιμετωπίστηκαν με το νέο συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα αλουμινίου ESS47 Hybrid, χάρις στις ευκολίες χειρισμού του, τα διακριτικά χαρακτηριστικά και το σύγχρονο σχεδιασμό του, σε συνδυασμό με το ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα EUROPA 8500 Thermo.

Τα συστήματα ανταποκρίθηκαν τόσο τις υψηλές απαιτήσεις του αρχιτεκτονικού γραφείου ETSI Architects, όσο και των ιδιοκτητών. Την κατασκευή και τοποθέτηση ανέλαβε ο πιστοποιημένος κατασκευαστής αλουμινίου Europa Ntamo Metaltek. Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Julia Klimi.

, Villa στη Γκονάτσα: Ένα έργο σύγχρονης αρχιτεκτονικης για μεγάλα ανοίγματα με συστήματα EUROPA!, ktisma & aluminio

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ: ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ – NTAMO METALTEK
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: ETSI ARCHITECTS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: JULIA KLIMI