Σε ένα έτος καθολικής αναγνώρισης των καινοτομιών, της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας της ELVIAL, αναδεικνύεται το 2018. Μέσα από μια εντυπωσιακή σειρά βραβεύσεων από τις αρχές του έτους, και εν μέσω ενός απόλυτα δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, υπερτονίζεται η απόλυτα επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξης, η οποία βασίζεται στην αδιαμφισβήτητη οικονομική υγεία της ELVIAL.

Eπενδύοντας στη δημιουργία νέων προϊόντων, τεχνολογιών και παγκόσμιων καινοτομιών, όπως το i2, η ELVIAL έχει καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τον κύκλο των εργασιών της και τις θέσεις εργασίας της, συνεχίζοντας τις σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και τη συνεχώς αυξανόμενη εξαγωγική της δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο.

Η ELVIAL συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο διαγωνισμό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards”, που συνδιοργανώνουν η Eurobank και η Grand Thorton, όπου και βραβεύθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σκοπός της πρωτοβουλιας, που εγκαινιάστηκε το 2016, είναι να αναδειχθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες πάρα το αβέβαιο και δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν, καινοτόμησαν, υιοθέτησαν εξωστρεφή στρατηγική, εμφάνισαν ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, σεβόμενες πάντα την πελατειακή τους βάση και το ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά και διαθέτοντας υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η διαδικασία αξιολόγησης περιελάμβανε χρήση ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών/δεικτών 8.000 επιχειρήσεων, από 92 κλάδους, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/ Health Matrix” της Grand Thorton, μέσω των εργαλείων πιστοληπτικής αξιολόγησης της Eurobank, αλλά και της αποτίμησης των πραγματικών ιστοριών των αξιολογούμενων εταιρειών, με κριτήρια που συνδυάζουν τη λογική των αριθμών με το ανθρώπινο στοιχείο.

Κατά την εξέταση των υποψηφιοτήτων  από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, η ELVIAL ανεδείχθη πρώτη στην κατηγορία “Επενδύσεις” που αποτελεί απόλυτη  δικαίωση της επιλογής της να συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να εξάγει σε όλο τον κόσμο.

Τον Μάρτιο του 2018, η New Media Publishing διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά το ετήσιο forum για την ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ CREATIVE GREECE 2018.  Η ELVIAL βραβεύτηκε για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της, η οποία μέσα από ένα μακρόπνοο προγραμματισμό, άρτια οργάνωση και πολύ κόπο, έχει καταφέρει τα τελευταία τέσσερα χρόνια πάρα τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες να υπερδιπλασιάσει τον κύκλο των εργασιών της, το προσωπικό της από 135 εργαζομένους σε 285, και να εκτοξευτεί το ποσοστό των εξαγωγών της από το 22% στο 70%. Επιτεύγματα για τα οποία υπάρχει στρατηγική, επιχειρηματική βούληση και συγκέντρωση στο στόχο από όλους, την πολυπληθή ομάδα των εξαγωγών και την αντιπρόεδρο της ELVIAL κ. Τάνια Τζίκα η οποία για τις ανάγκες της οργάνωσης και ανάπτυξης της εξωστρέφειας κατοικεί πλέον οικογενειακώς μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Κεντρική Ευρώπη, που είναι και ο κυριότερος προορισμός των προϊόντων. Γι’ αυτό το λόγο και το βραβείο που απονεμήθηκε στην ELVIAL αφιερώθηκε στν κ. Τάνια Τζίκα. Η υπόσχεση, που και διαβήματος δόθηκε στη σύντομη παρέμβαση της βράβευσης, είναι πως::

“Η ELVIAL ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”.

Επίσης, παρουσία περισσότερων από 400 προσκεκλημένων, στο ξενοδοχείο “The Met”, στη Θεσσαλονίκη, η ELVIAL βραβεύτηκε στην 6η τελετή απονομής του θεσμού “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ”, με το βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας – Καινοτομίας, αναγνωρίζοντας τις επί σειρά ετών προσπάθειές τις για την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων που ξεχωρίζουν και αναβαθμίζουν τις κατασκευές αλουμινίου. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΒΕΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, οι εταιρείες που βραβεύθηκαν, είναι τα λαμπρά παραδείγματα τα οποία τεκμηριώνουν για άλλη μια φορά τη δημιουργία συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα, ενώ καταφέρνουν και εξακολουθούν να επενδύουν στην πατρίδα μας, να δημιουργούν θέσεις εργασίας, να υιοθετούν νέες τεχνολογίες, να παράγουν καινοτομία, και τελικά να γίνονται παραδείγματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ο κύκλος των βραβεύσεων κλείνει με τα European Business Awards, όπου η RSM  βράβευσε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση τους 11 National Winners 2017/18. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οικία της Βρετανίδας Πρέσβειρας, Κυρίας Kate Smith CMG την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρείες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε διάφορους κλάδους δραστηριότητας, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη. Η ELVIAL διακρίθηκε για την Επιχειρηματική Αριστεία και αναδείχθηκε National Winner για την “Στρατηγική Ανάπτυξης 2017/18”, και της απονεμήθηκε το ένα και μοναδικό βραβείο της κατηγορίας.

Ειναι η μεγαλύτερη, ίσως, τιμή που γίνεται στην ELVIAL αφού είναι η μοναδική εκπρόσωπος της βιομηχανίας μεταποίησης γενικώς και του Αλουμινίου ειδικότερα και με αυτόν τον τίτλο θα εκπροσωπήσει όλο τον κλάδο έχοντας απέναντί της τους Εθνικούς Νικητές από όλη την Ευρώπη.

Η ELVIAL θα συνεχίσει να επενδύει και να παράγει στην Ελλάδα και να εξάγει σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας την Εθνική οικονομία, συμβάλλοντας στην μείωση της ανεργίας, προστατεύοντας το περιβάλλον της πατρίδας μας, πάντα βασισμένη σε ένα αυστηρά πελατοκεντρικό σύστημα που στόχο έχει την παροχή στους συνεργάτες μας, προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών απαιτήσεων για την κοινή τους ανάπτυξη.