Προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα κτίριο επιτυχημένο, δεν αρκεί να είναι όμορφο στην αρχή αλλά θα πρέπει να διατηρηθεί με τη λιγότερο δυνατή φθορά στο πέρασμα του  χρόνου. Ένα σημαντικό στοιχείο των έργων είναι τα κουφώματα και οι μεταλλικές επιφάνειες που μπορούν να προσδώσουν αξία αλλά και να το υποβαθμίσουν. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τις Υπερανθεκτικές πούδρες ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το αρχικό χρώμα των κουφωμάτων θα διαρκέσει.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΥΠΕΡΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ;
Οι υπερανθεκτικές πούδρες βαφής είναι αποδεδειγμένα υψηλής ποιότητας πούδρες που προσφέρουν:
• Yψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία
• Εξασφάλιση ομαλής γήρανσης του χρώματος στον χρόνο
• Μεγάλη γκάμα αποχρώσεων και ειδικών εφέ
• Περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥΔΡΩΝ
Για να θεωρηθεί ένα χρώμα υπερανθεκτικό θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές διαφορετικές για τον κάθε φορέα πιστοποίησης. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται οι πούδρες βαφής έτσι ώστε να είναι υπερανθεκτικές.

FLORIDA TEST
Το Florida test είναι μια δοκιμασία φυσικής έκθεσης στην Florida USA με την οποία ελέγχουμε την αντοχή της βαφής στην ηλιακή ακτινοβολία. Με αυτήν μετράμε την απώλεια γυαλάδας και την αλλοίωση της απόχρωσης που επέρχεται σε συγκεκριμένο χρόνο (1, 2,3,5 ή 10 χρόνια). Η επίδοση σε αυτό το τεστ  είναι το σημαντικότερο κριτήριο για την κατάταξη των πουδρών σε κατηγορίες των οργανισμών πιστοποίησης (AAMA 2603, 2604, 2605, Qualicoat Class1,2,3, GSB Standard, Master, Premium,).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΔΡΩΝ SYNTHA PULVIN ΣΤΟ FLORIDA TEST ΑΠΟΧΡΩΣΗ
Τα υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες από τους απλούς πολυεστέρες. Στην εικόνα φαίνεται η σύγκριση ενός απλού πολυεστέρα και ενός υπερανθεκτικού. To υπερανθεκτικό χρώμα έχει πολύ μικρή διαφορά στην απόχρωση (μη ορατή με γυμνό μάτι από απόσταση 2m) σε σχέση με την αρχική ενώ ο απλός πολυεστέρας έχει εντονότερη διαφορά στην απόχρωση στον ένα χρόνο του Florida Test.

ΓΥΑΛΑΔΑ
Το υπερανθεκτικό RAL 8014, όπως φαίνεται στο διάγραμμα,  διατηρεί σημαντικά τη γυαλάδα του και μετά τα τρία χρόνια δοκιμής στο Florida test ενώ ο πολυεστέρας κλάσης 1 παρουσιάζει μεγάλη απώλεια γυαλάδας ιδιαίτερα από τον πρώτο χρόνο και μετά.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΥΠΕΡΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΠΟΥΔΡΑ;
Όταν για ένα έργο απαιτείται αντοχή στις ατμοσφαιρικές συνθήκες η καλύτερη επιλογή είναι η σειρά υπερανθεκτικών πουδρών  SΥΝΤΗΑ PULVIN HD.
Προδιαγράψτε μία υπερανθεκτική πούδρα ζητώντας τα προϊόντα SYNTHA PULVIN HD και τον κωδικό του κάθε χρώματος.

Συλλογές Υπερανθεκτικών Πουδρών Βαφής
Η Sherwin-Williams διαθέτει τέσσερις συλλογές υπερανθεκτικών χρωμάτων αρχιτεκτονικών πουδρών βαφής Syntha Pulvin. Όλα τα χρώματα πληρούν τις προδιαγραφές των διεθνών οργανισμών πιστοποίησης και προδιαγραφών QUALICOAT CLASS 2, GSB MASTER και AAMA 2604.

• Vision 2020 – Color Trends
Qualicoat Class 2, GSB Master
H Vision 2020 είναι η νέα συλλογή πουδρών βαφής Syntha Pulvin της εταιρείας Sherwin-Williams για αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Με τέσσερις οικογένειες χρωμάτων που επηρεάζονται από τις παγκόσμιες χρωματικές τάσεις, η Vision 2020 συγκεντρώνει 48 χρώματα σε μια παλέτα για να εμπνεύσει το επόμενο έργο σας. Προσφέρουν εξαιρετική αντοχή και σταθερότητα των αποχρώσεων στις καιρικές συνθήκες και πληρούν τις προδιαγραφές των οργανισμών πιστοποίησης Qualicoat Class 2, GSB Master και τις προδιαγραφές ΑΑΜΑ 2604, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για έργα που θέλουμε να έχουν αυξημένη διάρκεια στο χρόνο. Η συλλογή Vision 2020 προσφέρει premium αρχιτεκτονικές πούδρες βαφής σε ένα πλήθος επιλογών με ποικίλα αισθητικά αποτελέσματα.

• Anodite – Εφέ Ανοδίωσης
Qualicoat Class 1.5, GSB Standard
Η συλλογή αρχιτεκτονικών πουδρών Anodite περιλαμβάνει τα χρώματα απομίμησης ανοδίωσης της εταιρείας Sherwin-Williams. Πρόκειται για 16 αποχρώσεις του μαύρου, γκρι, χρυσού, ασημί, μπρονζέ και καφέ με πιστοποιημένη αντοχή Qualicoat Class 1.5 και GSB Standard. Τα χρώματα της συλλογής προσφέρουν το αισθητικό αποτέλεσμα της ανοδίωσης με όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροστατικής βαφής.

• Special Effects – Τα πιο εμπορικά χρώματα ειδικών εφέ της τελευταίας 10ετίας
Qualicoat Class 2, GSB Master
Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει χρώματα που εκφράζουν εικόνες από τον κόσμο που μας περιβάλλει. Τα μοναδικά εφέ και οι ιδιαίτερες αποχρώσεις των χρωμάτων της συλλογής έχουν σχεδιαστεί για απαιτητικές αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Η σειρά αποτελείται από αρχιτεκτονικές υπερανθεκτικές πούδρες βαφής που προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες και πληρούν τις προδιαγραφές των οργανισμών πιστοποίησης Qualicoat Class 2 και GSB Master. Τα χρώματα της συλλογής Special Effects επιλέχθηκαν με σκοπό να ικανοποιήσουν τα αυστηρότερα πρότυπα προστασίας εξασφαλίζοντας την αντοχή των κουφωμάτων και των μεταλλικών στοιχείων στο χρόνο.

• Fine Texture – RAL αποχρώσεις ψιλού σαγρέ
Qualicoat Class 2, GSB Master
Η συλλογή Fine Texture αποτελείται από πολυεστερικές πούδρες σε υφή ψιλού σαγρέ που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες των αρχιτεκτονικών εφαρμογών. Προσδίδουν υψηλό επίπεδο αισθητικής και έχουν αυξημένες αντοχές σε μηχανικές καταπονήσεις και τριβές. Το φινίρισμά τους έχει το πλεονέκτημα να χαρίζει ξεχωριστό ματ αποτέλεσμα. Η σειρά περιλαμβάνει πούδρες που πληρούν τις προδιαγραφές των οργανισμών πιστοποίησης Qualicoat Class 1 και GSB Standard καθώς επίσης και υπερανθεκτικές πούδρες με πιστοποίηση Qualicoat Class 2 και GSB Master που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη φθορά του χρόνου.

Οι Υπερανθεκτικες Πούδρες Syntha Pulvin στα “διαστημικά” κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια.
Οι Υπερανθεκτικές Πούδρες βαφής Syntha Pulvin επιλέχθηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Norman Foster για την κατασκευή του campus της Apple στο Cupertino της California.
Το campus της γνωστής εταιρείας τεχνολογίας Apple βρίσκεται στο Cupertino της California στις Η.Π.Α. Άνοιξε τις πόρτες του για τους υπαλλήλους τον Απρίλιο του 2017 ενώ βρισκόταν ακόμα υπό κατασκευή.
Το κυκλικό του design και οι μεταλλικές επιφάνειες του κεντρικού οικοδομήματος του έδωσαν άξια το ψευδώνυμο «διαστημόπλοιο». Φιλοξενεί 12.000 υπαλλήλους σε ένα κυκλικό, κεντρικό, τετραώροφο κτίριο 260.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο Steve Jobs ήθελε το campus να θυμίζει περισσότερο ένα φυσικό πάρκο παρά γραφεία εταιρείας γι’ αυτό και το 80% του campus αποτελείται από βλάστηση ενώ στο κέντρο κου κυκλικού κτιρίου κατασκευάστηκε τεχνητή λίμνη. Τα κεντρικά γραφεία της Apple στη California είναι ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στον κόσμο καθώς θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Super Durable αρχιτεκτονική πούδρα βαφής Ral 9016 Ματ της Syntha Pulvin με πιστοποίηση Qualicoat Class 2 και GSB Master επιλέχθηκε από τον αρχιτέκτονα Norman Foster για την βαφή 35.000τ.μ. μεταλλικών πάνελ. Η Syntha Pulvin κατάφερε να αναβαθμίσει αισθητικά τις μεταλλικές κατασκευές, να εξασφαλίσει την αντοχή τους στον χρόνο και συνέβαλλε στην οικολογική ταυτότητα του έργου.