Χρώματα πούδρας που εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηριδίων στις μεταλλικές επιφάνειες.

Η αντιβακτηριδιακή πούδρα περιέχει μια ουσία που αναστέλλει την ανάπτυξη μικροοργανισμών στην βαμμένη επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν ένα προηγμένο ιόν αργύρου, μια τεχνολογία που μειώνει δραματικά την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων στην επιφάνεια των βαμμένων με πούδρα μετάλλων.
Η τεχνολογία ιόντων αργύρου στις αντιβακτηριακές πούδρες μειώνει την αύξηση βακτηριδίων έως και 99,99% παρέχοντας μόνιμη προστασία για όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
Ο άργυρος είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως από την αρχαιότητα για την αντιβακτηριδιακή του δραστηριότητα. Σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανίες, όπως απορρυπαντικά, καλλυντικά, υφάσματα,  μηχανές αυτόματης πώλησης και χρώματα πούδρας.
Οι δοκιμές ανθεκτικότητας έδειξαν ότι η αντιβακτηριδιακή δράση των πουδρών βαφής δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Ο άργυρος προστίθεται στις πούδρες κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα μόνιμο συστατικό της πούδρας και η τεχνολογία των ιόντων αργύρου ενεργεί όσο η βαφή παραμένει στην επιφάνεια του προϊόντος.

Όλες οι πούδρες βαφής της  Sherwin-Williams μπορούν να έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες κατόπιν αιτήματος.

Η χρήση τους είναι ιδανική για μέρη με συνωστισμό που η υγιεινή είναι κρίσιμη όπως:
Νοσοκομεία
Γυμναστήρια
Παιδικοί σταθμοί και σχολεία
Πάρκα και παιδικές χαρές
Δημόσια κτίρια
Μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η παρουσία των ιόντων αργύρου μπορεί να ανιχνευθεί στη βαμμένη επιφάνεια με τη χρήση ενός πρόσθετου παράγοντα και ενός ανιχνευτή λέιζερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιβακτηριδιακές πούδρες δεν αντικαθιστούν τον καθαρισμό και δεν διαθέτουν αντιική δράση αλλά αποτελούν επιπλέον διασφάλιση της υγιεινής των επιφανειών και προσφέρουν τη μέγιστη αντιβακτηριδιακή προστασία.