Η ALUMIL υποστήριξε για μία ακόμη φορά ως Mεγάλος Xορηγός το Διεθνές Φόρουμ Αρχιτεκτονικής & Μηχανικής «SHARE Athens 2019», το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη και ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας πάνω από 350 συμμετέχοντες, στην πλειονότητά τους αρχιτέκτονες.

Το SHARE αποτελεί τo πιο σημαντικό φόρουμ δικτύωσης αρχιτεκτόνων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ήταν προσκεκλημένοι εξαιρετικοί ομιλητές με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών ήταν γνωστοί ιδρυτές, συνεργάτες ή διευθυντές διεθνών γραφείων αρχιτεκτονικής, όπως τα γραφεία ZAHA HADID, MVRDV και Baumschlager Eberle, καθώς και καταξιωμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες. Παράλληλα, εκτός από τις άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες, υπήρχε ένα διαδραστικό πρόγραμμα διασκέψεων, διαλόγων, εργαστηρίων και έκθεση προϊόντων & υπηρεσιών αρχιτεκτονικής. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Designing the profile of the future architect», στο οποίο είχαν συνεισφορά 100 διεθνείς αρχιτέκτονες, μέλη της κοινότητας του SHARE.

Με την εκδήλωση «SHARE» της Αθήνας, που ήταν η τελευταία στη σειρά για το 2019, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των 12 διοργανώσεων SHARE σε 12 ευρωπαϊκές χώρες. Για την διασφάλιση της επιτυχούς διεξαγωγής της εκδήλωσης στην Ελλάδα ορίστηκε ως πρόεδρος του «SHARE Athens 2019», ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, αρχιτέκτων Ηλίας Κωνσταντόπουλος. Η συμβουλευτική επιτροπή της εκδήλωσης αποτελείτο από τους αρχιτέκτονες Χριστίνα Παπαδημητρίου – Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Ελευθερία Ντεκώ, Βασίλη Σγούτα, Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο και Ευάγγελο Λυρούδια.

O κ. Λυρούδιας, ως εκπρόσωπος της ALUMIL, ξεκίνησε την εισαγωγική ομιλία του τονίζοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της βιομηχανίας, με στόχο την αναβάθμιση τόσο της αρχιτεκτονικής, όσο και τις οικοδομικής βιομηχανίας & των υποδομών της χώρας εν γένει. Όπως ανέφερε, η Παιδεία σήμερα στην Ελλάδα καλλιεργεί ένα ανταγωνιστικό πνεύμα τη στιγμή που θα έπρεπε να ενθαρρύνει τη συνεργασία. Στο πνεύμα αυτό, η ALUMIL αναπτύσσει μία σειρά πρωτοβουλιών, εκ των οποίων και η υποστήριξη εκδηλώσεων όπως αυτή του SHARE. Στόχος της ALUMIL, όπως είπε, είναι να γεφυρώσει τα κενά στη συνεργασία μεταξύ τεχνολογίας και αρχιτεκτόνων. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα υπήρχε καλύτερο φόρουμ σαν την εκδήλωση SHARE, όπου άνθρωποι που εκπροσωπούν την τεχνολογία των υλικών έρχονται σε επαφή με αρχιτέκτονες και επαγγελματίες του χώρου της οικοδομής, με στόχο τη ζύμωση νέων προοπτικών συνεργασίας και την ανάπτυξη πρωτότυπων ιδεών. Το πρόγραμμα του φόρουμ εμπλουτίστηκε με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που συντόνισε ο κ. Λυρούδιας, με θέμα τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχιτεκτονικών κτιριακών συνόλων.

Η ALUMIL, ως πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, ένας κλάδος όπου η υψηλή τεχνολογία αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας, υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που προάγει την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής με καινοτόμες λύσεις για κάθε κατασκευαστική απαίτηση. Το επόμενο συνέδριο «SHARE Athens» θα λάβει χώρα το 2020 στις 24 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, με σταθερό Μεγάλο Χορηγό την ALUMIL.