Για την ALUMIL, η κοινωνική προσφορά δεν είναι απλώς μια εταιρική υποχρέωση. Η ελληνική πολυεθνική έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές δράσεις ως μια φυσική συνέχεια της εμπορικής της επιτυχίας.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κύριος Γεώργιος Μυλωνάς «η επιχειρηματική πρωτοπορία χωρίς κοινωνική συνεισφορά είναι η μισή διαδρομή». Αυτό φαίνεται πως είναι βαθιά εμπεδωμένο στην εταιρική κουλτούρα της ALUMIL και το απέδειξε ακόμη μια φορά με τη δράση προσφοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία του Κιλκίς.

Εκεί που η κυκλική οικονομία συναντά την κοινωνική συνεισφορά

Η ALUMIL είναι ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου και έχει φτάσει στην κορυφή ενσωματώνοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας της. Η εταιρεία έχει επιλέξει αυτό τον δρόμο επαναχρησιμοποιώντας υλικά για να μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμα. Αυτό αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για τη δράση στα σχολεία του Κιλκίς. Αναζητώντας έναν εύληπτο τρόπο να περάσει το μήνυμα της σημασίας της κυκλικής οικονομίας, το τμήμα ESG, σε συνεργασία με το I.T. της εταιρείας, προχώρησε στην πραγματοποίηση δωρεάς ηλεκτρονικών υπολογιστών σε δύο σχολεία του Νομού Κιλκίς.

 

Μια δράση που σκόρπισε χαμόγελα

Η πρωτοβουλία της ALUMIL απαιτούσε ομαδική δουλειά από το προσωπικό της εταιρείας που ανέλαβε να τη φέρει εις πέρας. Τέσσερις εξειδικευμένοι εργαζόμενοι από το τμήμα Ι.T. ήταν επιφορτισμένοι με το έργο της επιλογής των κατάλληλων υπολογιστών από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τον διεξοδικό έλεγχο της λειτουργικότητάς τους και της ολοκλήρωσης όλων των απαραίτητων τεχνικών διαδικασιών, ώστε να είναι έτοιμοι προς παράδοση στα σχολεία. Η ομαδική δουλειά απέδωσε καρπούς και συνολικά 16 αναβαθμισμένοι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε άριστη κατάσταση παραδόθηκαν στο Πειραματικό Σχολείο Κιλκίς και στο Γυμνάσιο-Λύκειο του οικισμού Καμπάνης (10 υπολογιστές στο πρώτο & 6 στο δεύτερο).

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού, οι άνθρωποι της ALUMIL βρέθηκαν στα εν λόγω σχολεία, συνομίλησαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό και αντιλήφθηκαν από κοντά τον ενθουσιασμό των μαθητών για τη δωρεά, που θα διευκολύνει την πρόσβασή τους στη γνώση μέσω του διαδικτύου και θα αναβαθμίσει την εκπαιδευτική διαδικασία.

, Μια πράξη κοινωνικής προσφοράς της ALUMIL σε σχολεία του Κιλκίς, ktisma & aluminio

Πολλαπλά τα μηνύματα από την πρωτοβουλία της ALUMIL

Με αυτή της την ενέργεια, η ALUMIL υπογράμμισε όχι απλώς την αξία της προσφοράς – ειδικά όταν αυτή αφορά μαθητές σε δημόσια σχολεία της χώρας – αλλά και την τεράστια επίδραση που έχει μια τέτοιου είδους κίνηση για την εδραίωση της κουλτούρας της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων και συσκευών.

Οι δύο δωρεές στα σχολεία του Κιλκίς έχουν τον εξής αντίκτυπο:

  • Μείωση τον ηλεκτρονικών απορριμμάτων.
  • Στήριξη της τοπικής σχολικής κοινότητας και των μαθητών.
  • Εξοικονόμηση χρημάτων για τα δύο σχολεία, που μπορούν να αξιοποιήσουν τυχόν κονδύλια για κάποια επιπλέον ανάγκη.
  • Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, εφόσον δε χρειάστηκε η αγορά νέων υπολογιστών.
  • Ενίσχυση του ηθικού των εργαζομένων της εταιρείας, που μέσω του εθελοντισμού έγιναν κομμάτι μιας συλλογικής προσπάθειας για το κοινό καλό.

Ανάλογες δράσεις πρόκειται να έχουν συνέχεια, καθώς αποτελούν στρατηγική επιλογή της εταιρείας.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του τμήματος ESG της ALUMIL κ. Γιώργος Φυτιάνος, «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι για εμάς ιδιαιτέρως σημαντικές, καθώς μεταφέρουν το όραμά μας για κοινωνική προσφορά και κυκλική οικονομία. Θέλουμε να ενισχύσουμε αυτά τα στοιχεία και θεωρούμε πως δίνοντας έμφαση στους νέους μας, εκπαιδεύουμε τους πολίτες του μέλλοντος».