Η εταιρεία POWER LOCK ιδρύθηκε το 2000 απο ανθρώπους με πολυετή πείρα στο χώρο του αλουμινίου και των εξαρτημάτων. Εκτιμώντας τις δυσκολίες σχετικά με την ασφάλεια που εμφανίζονταν μέχρι τώρα στα κλειδώματα κουφωμάτων αλουμινίου οι ιδρυτές της POWER LOCK εμπνεύστηκαν τα εξαρτήματα αλουμινίου POWER LOCK.

H εταιρεία ειδικεύεται σε καινοτομίες μηχανημάτων και εξαρτημάτων αλουμινίου. Ως αποτέλεσμα μετά απο πολλούς πειραματισμούς και δοκιμές ξεκίνησε η παραγωγή των εξαρτημάτων αλουμινίου POWER LOCK στις υπερσύγχρονες εγκατάστασεις της, Γούναρη 13 στο Καματερό, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα αυτοματισμών για το μοντάρισμα και στη συσκευασία των προϊόντων της, καθώς και το άρτια οργανωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό της.

, POWER LOCK: H Ασφάλεια σας Μέλημα μας!, ktisma & aluminio

Η POWER LOCK μια δυναμική πλέον εταιρεία συνεχίζει να σχεδιάζει και να παράγει εξαρτήματα ανωτάτων προδιαγραφών με άψογο design, υψηλής αντοχής και απόλυτα ασφαλή.

Η εταιρεία διατηρεί συνεργασία με όλα τα γνωστά εμπορικά αλουμινίου σε όλη την ελλάδα, διακινώντας μέσω αυτών την κλειδαριά POWER LOCK. Επίσης συνεργάζεται με τις περισσότερες διελάσεις. Με τον τρόπο αυτό καλύπτει αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα τους κατασκευαστές σε όλη την επικράτεια ενώ παράλληλα αναπτύσει εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες. Απώτερος σκοπός της είναι η καθιέρωση της εταιρείας και σε αυτές τις ξένες αγορές.

Η POWER LOCK συνεργάζεται με όλες τις διελάσεις και όλους τους εμπόρους εξαρτημάτων αλουμινίου.

, POWER LOCK: H Ασφάλεια σας Μέλημα μας!, ktisma & aluminio

H Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της POWER LOCK, Γιώτα Σπυροπούλου,
σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο “κτίσμα+αλουμίνιο”.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια της POWER LOCK σε ό,τι αφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό της πορείας της;
Από τα πρώτα χρόνια της εταιρείας μας μέλημά μας ήταν ο σχεδιασμός και η παραγωγή καινοτόμων εξαρτημάτων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Τα προϊόντα μας διακρίνονται για τις ύψιστες προδιαγραφές τους και τον πρωτοποριακό τους σχεδιασμό, που τα έχει καταστήσει τη νούμερο ένα επιλογή του πελατειακού κοινού. Αυτό το κομμάτι δεν μπορεί παρά να είναι βασικό σκέλος για την επόμενη μέρα της στρατηγικής της εταιρείας. Η POWER LOCK θα συνεχίσει να καινοτομεί στον απαιτητικό κλάδο των εξαρτημάτων αλουμινίου και να ανοίγει νέους δρόμους στην αγορά.

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι στόχοι της POWER LOCK για τη χρονιά που διανύουμε;
Ήδη πριν την έναρξη του έτους βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η διάθεση νέων προϊόντων στην αγορά που θα ανταποκρίνονται στην σύγχρονη αισθητική. Οι απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού πλέον είναι πολύ υψηλές, και η POWER LOCK έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να ανταποκριθεί σε αυτές κατ’ απόλυτο τρόπο. Πλέον όμως, έχουν δημιουργηθεί και επιπλέον ανάγκες στον κλάδο των εξαρτημάτων αλουμινίου, λόγω της ανάκαμψής του από την εισαγωγή του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ, που έχει ωθήσει τους κατασκευαστές αρχιτεκτονικών συστημάτων να επινοούν διαρκώς καινούρια συστήματα. Και εδώ η εταιρεία μας απαντά με καινοτομία και υπερσύγχρονο design στις νέες επιταγές της αγοράς. Τα εξαρτήματά μας έχουν το δικό τους μοναδικό ρόλο στην ενεργειακή αλλά και αισθητική αναβάθμιση εκατοντάδων οικιών της χώρας μας.

Στο προϊοντικό κομμάτι, κατά πόσο αποτελεί προτεραιότητα της POWER LOCK ή ύψιστη ποιότητα;
Η ποιότητα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας ό,τι πιο σύγχρονο, ασφαλές, ανθεκτικό, έχει να επιδείξει ο κλάδος μας. Κατά την διαδικασία του σχεδιασμού των προϊόντων μας φροντίζουμε τα υλικά που απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο εξάρτημα να είναι υλικά αντοχής, που θα εξασφαλίσουν τη σωστή και μακροχρόνια λειτουργία τους. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι τα εξαρτήματά μας αντέχουν δεκαετίες και ανταποκρίνονται άψογα σε ποικίλες προκλήσεις. Κατά τη διαδικασία παραγωγής έχουμε θέσει σημεία ελέγχου που επιβεβαιώνουν ότι τα προϊόντα παράγονται με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.

, POWER LOCK: H Ασφάλεια σας Μέλημα μας!, ktisma & aluminio

Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε σε κάποιο βαθμό τον κλάδο του αλουμινίου κατά το 2020. Θεωρείτε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2021;
Η ειδική συνθήκη της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης κατά το έτος 2020 επηρέασε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Το αλουμίνιο, μάλιστα, υπήρξε ένας από τους κλάδους που επέδειξαν μια σπάνια και ιδιαίτερη ανθεκτικότητα, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για τη χρονιά που διανύουμε. Άλλωστε, για το 2021 προβλέπεται από τους ειδικούς τους επόμενους μήνες η εκτόνωση της κατάστασης, μέσω των μαζικών εμβολιασμών που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Για όλους αυτούς τους λόγους παραμένουμε αισιόδοξοι και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Το αλουμίνιο έχει αποδείξει ότι αντέχει στις αντιξοότητες.

Η POWER LOCK πρωταγωνιστεί στον κλάδο των εξαρτημάτων αλουμινίου. Ποια είναι η ανταπόκριση της αγοράς στην προσπάθεια της εταιρείας;
Με μεγάλη μας χαρά παρακολουθούμε ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς να στρέφεται στην POWER LOCK και να εμπιστεύεται τα προϊόντα της. Παράλληλα, οι παλιότεροι πελάτες της εταιρείας, μας δείχνουν σταθερή προτίμηση, γιατί γνωρίζουν ότι τόσο τα προϊόντα μας όσο και η εξυπηρέτηση που έχουν είναι ασύγκριτα. Αυτή η προτίμηση και η αφοσίωση που παρατηρούμε όλα τα χρόνια που η εταιρεία είναι ενεργή στον χώρο μας λειτουργεί για εμάς ως επιβεβαίωση ότι ανταποκρινόμαστε σωστά στις απαιτήσεις της αγοράς. Κι αυτό ακριβώς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε.

Θεωρείτε ότι η δράση Εξοικονομώ-Αυτονομώ είναι επωφελής για τον ευρύτερο κλάδο του αλουμινίου;
Μπορώ να πω ότι το πρόγραμμα αυτό έχει δώσει πνοή στην κλάδο μας καθώς δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες να αντικαταστήσουν τα αρχιτεκτονικά του συστήματα με σύγχρονα που, πιθανότατα λόγω της γενικής κατάστασης της χώρας, δεν θα το τολμούσαν. Ήδη οι ωφελούμενοι της δράσης αυτής είναι χιλιάδες, και το αποτέλεσμα είναι η διεύρυνση του καταναλωτικού κοινού συστημάτων και εξαρτημάτων αλουμινίου. Άλλωστε μαθαίνουμε ότι το πρόγραμμα πρόκειται να συνεχιστεί, αλλά και θα ξεκινήσουν νέες δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών, επιχειρήσεων και δημοσίων κτιρίων της χώρας μας. Αυτό έμμεσα επωφελεί και τις εταιρείες εξαρτημάτων όπως είναι η POWER LOCK.

Ποια προβλήματα εντοπίζετε στην ελληνική αγορά και τι λύσεις θα προτείνατε;
Η ελληνική αγορά έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό λόγω της τρέχουσας πανδημίας καθώς έχει διαταραχθεί το παγκόσμιο εμπόριο. Η υγειονομική κρίση προκάλεσε με τη σειρά της ιδιαίτερες δυσκολίες σε όλες τις επιχειρήσεις. Παρατηρώντας τις εξελίξεις και συζητώντας με ειδικούς αναμένεται μία οικονομική ύφεση που θα μας επηρεάσει όλους. Το σίγουρο είναι ότι πάντα μετά την ύφεση δημιουργείται χώρος για την ανάπτυξη. Κι εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία του συνόλου της ελληνικής βιομηχανίας και εν γένει οικονομίας. Φαίνεται, άλλωστε, ότι ο κλάδος του αλουμινίου είναι απ’ αυτούς που επλήγησαν λιγότερο.

Είναι η ποιότητα διαπραγματεύσιμη για την POWER LOCK;
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, δίνουμε ιδιαίτερη βάση στην ποιότητα των προϊόντων μας, καθώς είναι και ένας βασικός λόγος της καθιέρωσής μας στην αγορά. Οπότε όχι, δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Μπροστά στον παράγοντα της ύψιστης ποιότητας, η POWER LOCK δεν υπολογίζει κόστος. Η μακροχρόνια εμπιστοσύνη των πελατών μας οφείλεται σε αυτή τη βεβαιότητα. Κατανοούμε ότι η ποιότητα είναι ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να μείνει σταθερός ώστε να παραμείνει η σχέση με τους πελάτες μας αλληλένδετη και υγιής.

, POWER LOCK: H Ασφάλεια σας Μέλημα μας!, ktisma & aluminio