Σε συνέχεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κατάρτιση των κατασκευαστών του κλάδου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κος Θεόφιλος Παγιάτης, παρευρέθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στην έναρξη του 12ου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος του EUROPA THE LAB στα Ιωάννινα.

Ο Πρόεδρος παρέστη σε δείπνο που παραχώρησε η εταιρεία EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. προς τιμή των συναδέλφων. Την επόμενη ημέρα το πρωί, κατά την έναρξη των μαθημάτων ο κ. Παγιάτης συζήτησε αρκετή ώρα με τους συνάδελφους κατασκευαστές για τις προσδοκίες τους από τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό κύκλο, την πιστοποίηση προσώπων, καθώς και για τα προβλήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα.

Στην συνέχεια αφού τούς διαβεβαίωσε ότι η επικοινωνία τους με την ΠΟΒΑΣ παράγει αμφίδρομα οφέλη, τους συνεχάρη για την απόφαση τους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

, Η ΠΟΒΑΣ στα Ιωάννινα και στην Πάτρα, ktisma & aluminio

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 ο Πρόεδρος μαζί με τους κύριους Βασίλη Νικολέτα Γ’ Αντιπρόεδρο της ΠΟΒΑΣ, Δημήτρη Τσελεπή Πρόεδρο της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, Σαμβέλ Ζατικιάν Ταμία της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, παρέστησαν μετά από πρόσκληση στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του Συλλόγου Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας, στην Πάτρα.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κος Θεόφιλος Παγιάτης εστίασε στην συνεχιζόμενη κρίση ακρίβειας που μείωσε την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και τις χαμηλές προσδοκίες των πολιτών οι οποίοι σε ποσοστό 53,7% πιστεύουν ότι το 2024 θα μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματα τους.

Είναι ανάγκη να εφαρμοστούν πιο δραστικές πολιτικές έναντι της συνεχιζόμενης ακρίβειας ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική δυσπραγία τόνισε ο κος Παγιάτης. Καταλήγοντας ευχήθηκε υγεία και ευημερία στους παρευρισκόμενους συνάδελφους, αφού ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας, κ. Μανώλη Μαυροπούλη.