Στο τελευταίο της Μανιφέστο που αφορά στις πόρτες ασφαλείας, η NXS έχει αφιερωθεί στο KnowHow και πως αυτή η τεχνογνωσία θα μεταλαμπαδευτεί στο κοινό.

Αφουγκραζόμενοι την αγορά αλλά και το καταναλωτικό κοινό υπάρχουν πολλοί μύθοι που αφορούν τις πόρτες ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι πελάτες να θεωρούν ότι προμηθεύονται μια πόρτα ασφαλείας αλλά αυτή να μην πληροί ούτε τις βασικές προϋποθέσεις ασφαλείας.

Ο μεγαλύτερος «μύθος» αφορά στα κλειδώματα. Το να έχει μία πόρτα περισσότερα περιμετρικά κλειδώματα ή πίρους δεν την καθιστά αυτόματα ασφαλείας, για να θεωρείτε όντως ασφαλείας θα πρέπει να εμπεριέχει δομικά χαρακτηριστικά που αφορούν το θυρόφυλλο και την κάσα, αλλά και την κλειδαριά κα τον κύλινδρο.

Οι διπλές ηλεκτρογαλβανισμένες λαμαρίνες πίσω από την εξωτερική επιφάνεια είναι αυτό που ονομάζουμε «διπλή θωράκιση», δηλαδή και στις 2 πλευρές της η πόρτα έχει μέταλλο που θα καθυστερήσει την όποια παραβίαση.

, NXS Shield: Πόρτες Ασφαλείας για να Είμαστε Ασφαλείς!, ktisma & aluminio

Τα κάθετα και οριζόντια νεύρα σε σχήμα «Ω» είναι ίσως από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας πόρτας για να θεωρείται ασφαλείας. Η πόρτα με την μέθοδο αυτή αποκτά πιο συμπαγή κατασκευή στο σύνολό της και φυσικά, όπως και με την διπλή θωράκιση, μεγιστοποιεί την δυσκολία να παραβιαστεί.

Η μέθοδος τοποθέτησης της πόρτας ασφαλείας είναι το Α και το Ω στην διαχρονικότητά της αλλά και στο πόσο θα θωρακίσει τον χώρο σας. Η πόρτα θα πρέπει να ασφαλιστεί με σιδερένια στηρίγματα και τσιμέντο πάνω στα δομικά στοιχεία της οικοδομής, έτσι ώστε να είναι μια «συνέχεια» των τοίχων τους ανοίγματος που θα ασφαλίσει.

Στην NXS γνωρίζουμε την ευθύνη που φέρουμε κατασκευάζοντας πόρτες ασφαλείας, πέρα από το σχεδιαστικό μέρος που αφορά στο προσωπικό γούστο, όλοι μας αυτό που ζητάμε από μία Πόρτα Ασφαλείας είναι να θωρακίσει τον χώρο μας για να νοιώθουμε αλλά κυρίως να ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!