Σχεδιασμένο να δημιουργεί ένα αρμονικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον εργασίας που πληροί τα πιο σύγχρονα πρότυπα αειφορίας, το κτίριο ενσωματώνει υπερσύγχρονες τεχνολογίες: την εντυπωσιακή λύση πρόσοψης της ΕΤΕΜ Ε99 και τη λύση με παράθυρο αερισμού Ε68VV.

Ο φουτουριστικός ουρανοξύστης της Σόφιας, με ύψος 107 μέτρα, πρόκειται να πιστοποιηθεί με LEED σε επίπεδο Gold – καθώς καλύπτει τα πρότυπα πράσινων και βιώσιμων κτιρίων. Τα συστήματα της ΕΤΕΜ επιλέχθηκαν να καλύψουν τις υψηλές απαιτήσεις σε λειτουργικότητα και αισθητική:

Ε99 σύστημα υαλοπετασμάτων κατασκευασμένο με τρόπο που να ανταποκρίνεται επάξια στις προκλήσεις που οφείλει να αντιμετωπίσει ο μελετητής, όπως είναι η αντίσταση στις έντονες σεισμικές δραστηριότητες, εξασφαλίζοντας μακρόχρονη χρήση ακόμα και στις πιο δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Το σύστημα προσφέρει λύση για την κάλυψη εντόνων φορτίων καθιστώντας το ως την κατάλληλη επιλογή για την κατασκευή ουρανοξυστών και κτιρίων με δύσκολες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.

• H λύση με παράθυρο αερισμού Ε68VV, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και είναι εξαιρετικά σημαντική για ένα ισορροπημένο εσωτερικό περιβάλλον καθώς συμβάλλει στην ανανέωση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους.