Η Βιομηχανία Αλουμινίου EXALCO συμμετείχε ως GOLD SPONSOR στο Innovent Forum, την υβριδική εκδήλωση επιστήμης και τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, εμβαθύνοντας στη θεματική “Tech for Humanity”.

Το Innovent Forum 2024 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού συγκέντρωσε ένα μεγάλο πλήθος επαγγελματιών, επιχειρηματιών, ερευνητών, startupers και εκπροσώπων φορέων για να συζητήσουν τη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και ανθρωπιστικών προκλήσεων. Η εκδήλωση παρείχε μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών και είναι βέβαιο ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων τα επόμενα χρόνια.

H ατζέντα του 2ημερου περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, διαδραστικών workshops και συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης για τον τρόπο που η τεχνολογία επηρεάζει άλλους τομείς της κοινωνίας όπως την «Ενέργεια και το Περιβάλλον», τις «Κατασκευές» και τον «Πολιτισμό και την Τεχνολογία» με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εμπειρογνωμόνων.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες 2 στελέχη της EXALCO, ο κος Αντωνιάδης Αλέξιος, Χημικός Μηχανικός, υπεύθυνος τμήματος Ανοδίωσης, ο οποίος μίλησε για την επιφανειακή κατεργασία της ανοδίωσης στον τομέα των κατασκευών και ο κος Βαλοδήμος Δημήτρης, Χημικός Μηχανικός, υπεύθυνος τμήματος ηλεκτροστατικής βαφής, ο οποίος παρουσίασε τις καινοτομίες και την οικολογία στην ηλεκτροστατική βαφή των προϊόντων αλουμινίου.

To Innovent Forum ενώνει πρωτοπόρους και οραματιστές σε ένα δυναμικό πλαίσιο προώθησης της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας και η EXALCO ήταν εκεί συμβάλλοντας με τη συμμετοχή της σε όλες τις ενέργειες του συνεδρίου για ένα καλύτερο τεχνολογικό μέλλον για όλους.