Η Europa συμμετείχε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμίνιου – Σίδηρου που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (Π.Ο.Β.Α.Σ.) και πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στο ξενοδοχείο GRECOTEL LARISSA IMPERIAL, μεταξύ 17 και 19 Μαΐου 2024. 

Πιο αναλυτικά, η Europa είχε μια άκρως δυναμική και εντυπωσιακή εκθεσιακή παρουσία και με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας από την ίδρυσή της το 1974 από τον κο Γρηγόρη Τζιρακιάν, η συμμετοχή της απέκτησε εορταστική χροιά. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, δύο κορυφαία στελέχη της εταιρείας τοποθετήθηκαν σε καίρια ζητήματα που άπτονται του κλάδου, ενώ προχώρησαν σε σημαντικές ανακοινώσεις. 

Συγκεκριμένα, ο κος Ανέστης Τάρλας, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας της Europa, αρχικά στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην μεγάλη συμμετοχή του κλάδου στο 9ο συνέδριο, καθώς και στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους κατασκευαστές αρχιτεκτονικών συστημάτων στην εγχώρια αγορά. Επίσης στην Τρίτη Ενότητα του συνεδρίου με θέμα “Αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας με το βλέμμα στο μέλλον” παρουσίασε στρατηγικές και πρακτικές αναφορικά με το After Sales Service, επισημαίνοντας εμφατικά την σημασία του για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αυτής των επαγγελματιών κατασκευαστών. 

 

EUROPA EUROPA THE LAB, Η EUROPA & το EUROPA THE LAB συμμετείχαν δυναμικά στο  9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, ktisma & aluminio

 

Αντίστοιχα σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του συνεδρίου, η κα Γιώτα Σιγανού, Project Manager του προγράμματος EUROPA THE LAB, αναφέρθηκε σε σημαντικές λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που φέτος συμπληρώνει 12 ολοκληρωμένους κύκλους με 264 εκπαιδευμένους κατασκευαστές. Επιπλέον η κα Σιγανού, ανέδειξε τη σημασία που είχε για την πορεία του κλάδου η απόφαση της Europa και του Προεδρείου της ΠΟΒΑΣ για τη δημιουργία του προγράμματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους παρευρισκόμενους κατασκευαστές που αιτήθηκαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

 

EUROPA EUROPA THE LAB, Η EUROPA & το EUROPA THE LAB συμμετείχαν δυναμικά στο  9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, ktisma & aluminio

 

Παράλληλα στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές ανακοινώσεις που άπτονται άμεσα του εκπαιδευτικού προγράμματος EUROPA THE LAB. Αρχικά η Γενική Διευθύντρια της ΕΕΑ – ΑΜΚΕ, κα Έλλη Γκανάκου ανακοίνωσε τη δημιουργία πρότυπου εξεταστικού κέντρου στην Κρήτη, με την συμβολή της Europa, ευχαριστώντας τη διοίκηση της εταιρείας γι’ αυτή την απόφαση. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στους κατασκευαστές της μεγαλονήσου, να δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης στην Ελληνική Ένωση Αλουμινίου χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η δημιουργία πρότυπου εξεταστικού κέντρου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην πόλη των Χανίων, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας για στήριξη των κατασκευαστών της Κρήτης αλλά και εφαρμοσμένη δράση προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης.

Τέλος, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για την εκπαίδευση στον κλάδο, η κα Γιώτα Σιγανού, αφού επεσήμανε τα νέα τεχνικά σεμινάρια της εταιρείας με τίτλο “Technical Experience Seminars”, υπό την αιγίδα του EUROPA THE LAB, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό ενός νέου προγράμματος που θα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ κατασκευαστών και αρχιτεκτόνων – μηχανικών/τεχνικών εταιρειών, με στόχο την καλύτερη σύνδεση των δύο κλάδων και των αντίστοιχων συνεργειών. 

 

EUROPA EUROPA THE LAB, Η EUROPA & το EUROPA THE LAB συμμετείχαν δυναμικά στο  9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, ktisma & aluminio

 

Η Europa παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για την ανάπτυξη του κλάδου, την ενδυνάμωση των κατασκευαστών αλουμινίου σε όλη την Ελλάδα και δεσμεύεται στην στήριξή της απέναντι στην ΠΟΒΑΣ και την Διοίκησή της, συγχαίροντας την για την εξαίρετη διοργάνωση του Συνεδρίου.