Η European Aluminium, ιδρύθηκε το 1981 και εδρεύει στις Βρυξέλλες, και είναι ο πιο ουσιαστικός φορέας της βιομηχανίας αλουμινίου στην Ευρώπη. Συνεργάζεται ενεργά με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και την ευρύτερη κοινότητα ενδιαφερομένων για να προωθήσει τις εξαιρετικές ιδιότητες του αλουμινίου, να εξασφαλίσει την ανάπτυξη του κλάδου και να βελτιστοποιήσει τη συμβολή του μετάλλου στην αντιμετώπιση των προκλήσεων βιωσιμότητας της Ευρώπης. Η Europa εμφανίζεται πλέον στο Building Market Group του οργανισμού ανάμεσα σε περισσότερες από 95 μεγάλες βιομηχανίες του χώρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατανοώντας πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι σημαντικότερες αποφάσεις της βιομηχανίας διαμορφώνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Europa πήρε την στρατηγική απόφαση να γίνει μέλος του οργανισμού European Aluminium. Ο οργανισμός έχει τους ίδιους στόχους που διαχρονικά επέλεξε η Europa να υπηρετήσει, όπως την ενδυνάμωση του αλουμινίου και των συναφών επαγγελμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο, την βελτίωση του προϊόντος σε όλα τα επίπεδα, την ενημέρωση του κοινού και των φορέων για τις ιδιότητες του προϊόντος, αλλά και την θέσπιση όρων βιώσιμης ανάπτυξης εντός των οποίων θα αναπτυχθεί ο κλάδος. Ο οργανισμός European Aluminium και η Europa στοχεύουν από κοινού να καταστήσουν το αλουμίνιο κυρίαρχο υλικό και στις δομικές κατασκευές.

Εδώ και 48 συναπτά έτη, η Europa επιλέγοντας να παράγει μόνο προϊόντα αλουμινίου, απέδειξε την αφοσίωσή της σε αυτό το υλικό, λαμβάνοντας δράσεις με στόχο να καταστήσει το αλουμινίου κυρίαρχο υλικό στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού και του κατασκευαστικού κλάδου, με πρώτιστο μέλημά της τον σεβασμό τόσο στους προμηθευτές, όσο και στους πελάτες κατασκευαστές.

Με διαρκή προτεραιότητα την προώθηση και ενδυνάμωση του αλουμίνιου στον ευρωπαϊκό χώρο, η Europa επιθυμεί να συμβάλλει με την ενεργή συμμετοχή της στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της European Aluminium προσφέροντας τεχνογνωσία και εμπειρία.

Γιατί η Europa είναι ανθεκτική σαν το αλουμίνιο… Μια για πάντα!