Ο πύργος του Ρήνου, το εμβληματικό κτίριο του Ντίσελντορφ, ντύθηκε στα γαλανόλευκα με ευγενική χορηγία της ELVIAL

Φέτος η εθνική μας γιορτή δεν ήταν σαν τις προηγούμενες. Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση γιορτάστηκε σε όλο τον κόσμο με λαμπρότητα. Εμβληματικά κτίρια, όπως η Όπερα του Σίδνεϊ ή ξεχωριστά τοπόσημα, όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα, φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας μας. Το μήνυμα της ελευθερίας ως πανανθρώπινου ιδανικού και της ανεξαρτησίας ως διαρκούς αγώνος ενέπνευσε όλον τον κόσμο κατά τον 19ο αιώνα και το ίδιο εξακολουθεί και στον 21ο.

, H ELVIAL Αρωγός των Εκδηλώσεων για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, Κτίσμα & Αλουμίνιο

To Ντίσελντορφ είναι μία από τις σημαντικές πόλεις που συμμετείχαν στον εορτασμό. Ο Rheinturm (πύργος του Ρήνου) με ύψος 240, 5 μέτρα είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και το ψηλότερό της κτίριο. Για την λαμπρή επέτειο των δύο αιώνων από την ελληνική επανάσταση διοργανώθηκε η θεαματική φωταγώγησή του με συνεργασία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κυρίας Μαρίας Παπακωνσταντίνου και του δημάρχου της πόλης κυρίου Στέφαν Κέλερ και ευγενική χορηγία της ELVIAL. Τo πρωτοποριακό laser show περιλάμβανε με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, φωτορυθμικούς σχηματισμούς που απεικόνιζαν όλα τα σύμβολα της Επανάστασης, όπως τις τοπικές σημαίες του ξεσηκωμού και τη σφραγίδα της Φιλικής Εταιρείας. Μήνυμα που ένωνε τις φαντασμαγορικές εικόνες ήταν το “200 χρόνια Ελλάδα” στα γερμανικά.

Το δρώμενο διήρκησε τρεις ώρες και σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυρίας Παπακωνσταντίνου “Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ντύσσελντορφ. Το περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Έλληνες που ζουν εδώ όσο και οι Γερμανοί Φιλέλληνες που είναι πολλοί στο κρατίδιό μας”. Το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, είναι πατρίδα των 200.000 από τους 700.000 Έλληνες που κατοικούν στη Γερμανία. Η ΕLVIAL, με την εξαγωγική της δραστηριότητα και την πολυεπίπεδη εξωστρέφεια σε όλες της τις εταιρικές δραστηριότητες, συνέβαλε στο να δηλωθεί με έμφαση η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Το light show στον Rheinturm ήταν μια στιγμή όπου η ελληνική κοινότητα συμβολικά παρουσίασε την ιστορική της διαδρομή και τον διεθνή της προσανατολισμό. H ΕLVIAL με υπερηφάνεια στάθηκε αρωγός της εκδήλωσης, που χαρακτηρίστηκε από καινοτομία, υψηλή αισθητική και ελληνικότητα.