Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, διεξήχθη μια ημερίδα με θέμα της το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του Ολύμπιον, διοργανώθηκε από το περιοδικό Parallaxi, στο πλαίσιο του εορτασμού του για τα 35 χρόνια κυκλοφορίας. Η ALUMIL ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης. 

Τι σηματοδότησε η ημερίδα

Η Parallaxi εγκαινίασε με τη συγκεκριμένη ημερίδα έναν κύκλο δημόσιων συζητήσεων για μια σειρά θεμάτων σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και την πορεία της. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του περιοδικού, «η εικόνα της πόλης, οι ραγδαίες μεταβολές στο ιστορικό της κέντρο, οι μεταμορφώσεις ολόκληρων περιοχών σε τουριστικής χρήσης τόπους, η επικράτηση της εστίασης ως βασικής μορφής επένδυση, οι νέες τουριστικές μονάδες που επελαύνουν, η φυγή στα προάστια, οι νέες χρήσεις ανοίκιαστων καταστημάτων, η κρίση στέγης, τα φιλόδοξα project που έρχονται αποτελούν υλικό για την πρώτη από αυτές τις συζητήσεις».

Η υποστήριξη της ελληνικής πολυεθνικής

Η ALUMIL, πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την εκκίνηση του δημόσιου διαλόγου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και τις προκλήσεις του σύγχρονου αστικού σχεδιασμού, υποστήριξε ως χορηγός την εκδήλωση και εκπροσωπήθηκε από την κα Ιωάννα Ράλλη, Architect Consultant Executive, η οποία παρουσίασε ως case study τα αποτελέσματα του ArXellence 2, του επιτυχημένου διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της ALUMIL, με θέμα τον επανασχεδιασμό του παρηκμασμένου δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης.

Κατά την παρουσίασή της, η κα Ράλλη μίλησε για την πρωτοβουλία της εταιρείας, ενώ επισήμανε τις ενέργειες της ALUMIL μετά τον διαγωνισμό, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, που θα σημάνει την περαιτέρω εξέλιξη της πόλης, την ανάδειξή της στο διεθνές σκηνικό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.