Η EXALCO ιδρύει το δικό της ινστιτούτο εκπαίδευσης κατασκευαστών αλουμινίου με την επιστημονική συνεργασία της ΠΟΒΑΣ και του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το EEi – Exalco Educational institute έχει ως στόχο να παρέχει σε όλους τους κατασκευαστές αλουμινίου ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που θα τους δώσει την δυνατότητα να ενισχύσουν τις πρακτικές γνώσεις για την ορθή εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών κατά την κατασκευή και εγκατάσταση των συστημάτων αλουμινίου, ενώ παράλληλα θα εμβαθύνει τις θεωρητικές γνώσεις αναλύοντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του αλουμινίου μέχρι και το after sales service.

Στην EXALCO πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στις κατασκευές αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου θα αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων του κλάδου τα επόμενα έτη, στο έντονα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται καθημερινά.

Την Τρίτη 28/3 ξεκινάει ο 1ος εκπαιδευτικός κύκλος για την περιοχή της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης για τους «Τεχνίτες Κατασκευής & Εγκατάστασης Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου» έχει διάρκεια 50 ωρών, απευθύνεται στους εργαζόμενους – κατασκευαστές του κλάδου των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου και διοργανώνεται με την επιστημονική επιμέλεια και συνεργασία της ΠΟΒΑΣ και του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος «Τεχνίτες Κατασκευής & Εγκατάστασης Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου» οδηγεί στην απόκτηση σχετικής βεβαίωσης παρακολούθησης εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα για μετέπειτα συμμετοχή σε διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητο φορέα, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISΟ/IEC 17024.

Θέλοντας να εξελίξουμε τις ενέργειες του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου EEi – Exalco Educational institute δημιουργήσαμε καινοτόμες δράσεις όπως το Summer School, που σκοπός της είναι μέσω της εκπαιδευτικής επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της EXALCO, να παρουσιάσει θεματικές δραστηριότητες όπως την βιομηχανική ανταγωνιστικότητα και την τεχνολογική βιωσιμότητα του αλουμινίου. Ακόμη μια δράση είναι το Job Club όπου θα δίνεται η δυνατότητα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, αλλά και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των κατασκευαστών.

ΕΝΑΡΞΗ 1ου εκπαιδευτικού κύκλου: ΤΡΙΤΗ 28/3 για την περιοχή της Θεσσαλίας

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ: https://bit.ly/3kYJ28X

Πληροφορίες- Εγγραφές:

ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ                                                                   EXALCO          

Τηλ. Επικοινωνίας: 2410 554026                                 Τηλ. Επικοινωνίας: 2410 688526

Υπ. επικοινωνίας: κ. Κορδελά Ελευθερία                   Υπ. επικοινωνίας: κ. Κατσιάβα Άλκηστις