Την Λάρισα και τις παραγωγικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Ελλάδας επέλεξε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ για να ξεκινήσει την νέα, πανελλαδική, επίκαιρη δράση «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει», έναν ανοικτό κύκλο συναντήσεων με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων από κάθε γωνιά της χώρας οι οποίες, παρά την κρίση του COVID-19 και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε, εξακολουθούν να επιχειρούν, να καινοτομούν και να διαπρέπουν δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής, της νέας προσπάθειας.

Στην 1η συνάντηση-τηλεδιάσκεψη της δράσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 συμμετείχαν οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες Θάνος Τσιάρας (Όμιλος EXALCO – ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε.), Θάνος Μακρής (ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ Θ. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.), Μιχάλης Χλιάπης (ΒΙΟΜΠΛΟΚ – ΧΛΙΑΠΗΣ Α.Ε.) και Βαγγέλης Βαδάσης (ΑΕ Εθνικών Μεταφορών ΣΑΜΑΡΑ «Η Λαρισαϊκή») ενώ την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Άκης Μπάφας. ο Συντονιστής Εξωστρέφειας και Διεθνών Επενδύσεων Γιάννης Σαλαβόπουλος, η Συντονίστρια Απλούστευσης Διαδικασιών Δώρα Μπλιούμη, η οποία έκανε και τον συντονισμό, και o Διευθυντής της Γραμματείας Γιάννης Τριανταφύλλου.

Κατά την διάρκεια της παρουσιάστηκαν από τους προσκεκλημένους επιχειρηματίες τα προβλήματα που προκάλεσε στην λειτουργία της οικονομίας και των επιχειρήσεων τους η πρόσφατη πανδημία και συζητήθηκαν και σχολιάστηκαν θετικά, αφενός η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης και αφετέρου τα πρώτα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Στη συνέχεια, η συζήτηση περιεστράφη στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που οι επιχειρήσεις περιμένουν να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την γρήγορη και ουσιαστική επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα: φορολογική και ασφαλιστική σταθερότητα, ολοκληρωμένη ψηφιακή διακυβέρνηση και εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, ενίσχυση της διαρκούς εκπαίδευσης για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων ως κίνητρο εργασίας, ανάπτυξη και στην Ελλάδα οικονομικών και χρηματοδοτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε άλλες χώρες.

Ευχαριστώντας τους επιχειρηματίες για την ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ κ. Άκης Μπάφας σχολίασε «είναι τιμή μας και χαρά μας να συζητούμε με ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση και συνεχίζουν να σκέφτονται επενδυτικά και αναπτυξιακά, και μαζί τους να βελτιώνουμε το πλαίσιο των προτάσεων της ΝΔ προς την Κυβέρνηση για την οικονομία και την παραγωγή. Αυτή η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί και να μεγαλώσει, να γίνει πιο ανταγωνιστική, πιο καινοτόμος, πιο διεθνής. Η Ελλάδα που δημιουργεί, παράγει και εξάγει».

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ με την πρωτοβουλία της δράσης της «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» θα βρίσκεται, online σήμερα και με φυσική παρουσία όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε τακτική βάση σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη της αγοράς πανελλαδικά για να τους γνωρίσει, να τους ακούσει, να καταγράψει αγωνίες, σχόλια, προτάσεις και κυρίως να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.