Το πρόγραμμα EUROPA THE LAB ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ήδη βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο ενός έτους λειτουργίας του. Με συμμετοχή περισσότερων από 110 κατασκευαστών σε πέντε ολοκληρωμένους κύκλους, το Πρόγραμμα έχει ήδη επιτύχει όλους τους στόχους που έθεσε. Το EUROPA THE LAB στόχευσε με τον πληρέστερο τρόπο να καλύψει κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Έλληνα κατασκευαστή και οι αξιολογήσεις δείχνουν ότι αυτό το πέτυχε στον μέγιστο βαθμό.

, EUROPA THE LAB: Ολοκλήρωση των πρώτων 5 κύκλων. Μια νέα πνοή στον κλάδο του αλουμινίου, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Σημαντικό βήμα αποτέλεσε το «άνοιγμα» του Προγράμματος, σύμφωνα με την δέσμευση τόσο της ΠΟΒΑΣ όσο και της Europa, και στους κατασκευαστές της Επαρχίας, με ολοκληρωμένους ήδη δύο κύκλους εκπαιδεύσεων. Ο Δ’ Κύκλος ολοκληρώθηκε τον Μάιο και συμπεριλάμβανε κατασκευαστές από την Πελοπόννησο, ενώ ο Ε’ Κύκλος που ολοκληρώθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου περιλάμβανε κατασκευαστές από την περιοχή της Κρήτης. Η Europa σκοπεύει να συνεχίσει το άνοιγμα προς τους κατασκευαστές της Επαρχίας και σε επόμενους κύκλους και ήδη οι αιτήσεις είναι πολλές από όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

, EUROPA THE LAB: Ολοκλήρωση των πρώτων 5 κύκλων. Μια νέα πνοή στον κλάδο του αλουμινίου, Κτίσμα & Αλουμίνιο
Καινοτομία του Προγράμματος η διάδραση μεταξύ θεωρίας και πράξης σε μια ομπρέλα περιεχομένου που καλύπτει τομείς όπως:
– την οργάνωση της επιχείρησης
– την κατασκευή και εγκατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου
– τις νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις σε κάθε επίπεδο (Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων, Ασφάλεια και Προστασία Περιβάλλοντος κλπ)
– την φιλοσοφία και τεχνικές Marketing και πωλήσεων
– την διαχείριση μοντέλων ολιστική ποιότητας
– την διαχείριση μεγάλων έργων
– την κατάρτιση αναφορικά με τους υαλοπίνακες, την εξοικονόμηση ενέργειας, την μόνωση και την στεγάνωση, τις δοκιμές και τις πιστοποιήσεις κουφωμάτων (CE, FPC) κ.α.

Η προσωπική μαρτυρία όσων έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα είναι η καλύτερη απόδειξη σε κάθε κατασκευαστή για την επιτυχία του. Στο κανάλι της Europa στο YouTube έχουν αναρτηθεί σχετικά βίντεο.

, EUROPA THE LAB: Ολοκλήρωση των πρώτων 5 κύκλων. Μια νέα πνοή στον κλάδο του αλουμινίου, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Όπως είχε δηλώσει στην έναρξη του προγράμματος η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Europa κα Ανούς Τζιρακιάν, η Europa δεν αποσκοπεί στο να κάνει τους ήδη έμπειρους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, κατασκευαστές αλουμινίου. Αυτό είναι κάτι που το έχουν κερδίσει στην πορεία της επαγγελματικής τους πορείας. Η Europa αποσκοπεί στο να τους καταστήσει επιχειρηματίες κυρίαρχους στο πεδίο τους, σε κάθε πτυχή της πολυσχιδούς δραστηριότητάς τους.

Ο κος Θεόφιλος Παγιάτης, Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, με την σειρά του επεσήμανε την συμβολή της ΠΟΒΑΣ στο πρόγραμμα. Τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, συμβάλλοντας με το επιστημονικό προσωπικό της, όσο και σε επίπεδο διασύνδεσης με τις ανάγκες του κατασκευαστή αλουμινίου συμβάλλοντας με την εμπειρία της, το Πρόγραμμα και το περιεχόμενο έχει μελετηθεί ενδελεχώς από τα στελέχη της ΠΟΒΑΣ.

Η κα Γιώτα Σιγανού, Operations Manager της Europa και υπεύθυνη του Προγράμματος έχει δηλώσει την δέσμευση της εταιρείας για συνέχιση του προγράμματος ώστε να συμπεριλάβει κατά το δυνατόν όσο περισσότερους κατασκευαστές επιθυμούν, ασχέτως των σειρών τις οποίες δουλεύουν. Παράλληλα επεσήμανε πολλές φορές, ότι ήταν επιλογή το Πρόγραμμα να είναι δυναμικό, δηλαδή να εξελίσσεται συνεχώς και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την διάδραση που υπάρχει με τους συμμετέχοντες κατασκευαστές, οι οποίοι μετέχουν ενεργά στην υλοποίησή του.

, EUROPA THE LAB: Ολοκλήρωση των πρώτων 5 κύκλων. Μια νέα πνοή στον κλάδο του αλουμινίου, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα είναι ανοικτές και συνεχίζονται για τους επόμενους κύκλους στην επίσημη ιστοσελίδα του EUROPA THE LAB.