Το EUROPA THE LAB συνεχίζει δυναμικά την πετυχημένη πορεία του. Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 ξεκίνησε ο Β’ Κύκλος του προγράμματος. Σε μια θερμή ατμόσφαιρα, έδωσαν το παρόν τόσο η ανώτερη διοίκηση της Europa με την παρουσία όλων των διευθυντών των τμημάτων, καθώς επίσης και το Προεδρείο της ΠΟΒΑΣ που υποστήριξε το εγχείρημα ενεργά σε κάθε του στάδιο, σε όλα τα επίπεδα.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των επαγγελματιών του κλάδου, εκφράζοντας το όραμα της Διευθύνουσας Συμβούλου της Europa κας Ανούς Τζιρακιάν και του προέδρου της ΠΟΒΑΣ κου Θεόφιλου Παγιάτη για επαγγελματική αναβάθμιση των κατασκευαστών αλουμινίου, από το επίπεδο του κατασκευαστή αλουμινίου στο επίπεδο του επιχειρηματία, και για το πέρασμα από την κατασκευή και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου στην παροχή ολοκληρωμένων αρχιτεκτονικών λύσεων στα συστήματα αλουμινίου. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το πρόγραμμα δεν περιορίζεται σε κατασκευαστές συγκεκριμένων συστημάτων αλουμινίου, συγκεκριμένων διελάσεων, αλλά στο σύνολο των κατασκευαστών του κλάδου, κάτι που τονίζει και η ΠΟΒΑΣ σε όλα τα επίπεδα καθώς αποτελεί φορέα που απευθύνεται σε όλους τους κατασκευαστές αλουμινίου.

Στον χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες του Β’ Κύκλου, ο κος Παγιάτης, πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, κατέθεσε το όραμά του για έναν κλάδο ισχυρό με ανεβασμένο επίπεδο επαγγελματιών, έναν κλάδο που θα βλέπει «μπροστά» στις εξελίξεις, και στον οποίο όλοι οι κατασκευαστές θα εργάζονται από κοινού για το κοινό καλό, με επαγγελματισμό, διαφάνεια και πιστοποιήσεις.

Από την μεριά της η κα Σιγανού, υπεύθυνη του Προγράμματος και Operations Manager της Europa, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κατασκευαστών. Επεσήμανε ότι το EUROPA THE LAB εγγυάται να καλύψει γνώσεις που έχουν οι συμμετέχοντες, αλλά δεν τις έχουν τελειοποιήσει και γνώσεις που δεν έχουν και θα τις αποκτήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό με βάση τις ώρες διδασκαλίας, αναγνωρίζοντας τις πολυδιάστατες ανάγκες του επαγγέλματός τους.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Europa κος Ανέστης Τάρλας, έθεσε την πρακτική και εμπορική σκοπιά, και ζητούμενο του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για την ανάγκη όλων των κατασκευαστών για εξέλιξη σε μια ανταγωνιστική αγορά. Επίσης κατέθεσε πολύ συγκεκριμένα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και στόχο του προγράμματος. Όπως επεσήμανε «το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών προς τον τελικό καταναλωτή. Απώτερος και τελικός στόχος είναι να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες των απαιτητικών πελατών σας, με γνώμονα την ποιότητα. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να προωθείτε πιο αποτελεσματικά τη δουλειά σας και να βελτιώσετε την επιχειρηματική σας λειτουργία, όπου χρειάζεται». Παράλληλα υπενθύμισε ότι η Europa ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην αγορά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τον κατασκευαστή.

Στην εκδήλωση για την εκκίνηση του Β’ Κύκλου παρευρέθηκαν συμμετέχοντες του Α’ Κύκλου οι οποίοι μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και την συνολική τους εμπειρία από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

, EUROPA THE LAB: Ξεκίνησε ο B’ κύκλος!, ktisma & aluminio

Ο κος Π. Κοτσώνης δήλωσε πως «Αποκόμισα γνώσεις πάνω σε διαδικασίες και ομολογώ ότι δεν είχα καταλάβει αρχικά την σπουδαιότητα τους πάνω στη δουλειά μου. […] Είδα στον πρακτικό κύκλο κρίσιμα σημεία στην κατασκευή και πλέον τα λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο.» ενώ επεσήμανε και την σημασία της προσωπικής επαφής μεταξύ των συναδέλφων λέγοντας πως «Το πρόγραμμα αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με συναδέλφους και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στο αντικείμενο της εργασίας μας».

Ο κος Π. Σολιδάκης εξέφρασε την στενή επαφή μεταξύ των συμμετεχόντων και των στελεχών της Europa που συμμετείχαν στο πρόγραμμα λέγοντας πως «Η Europa και τα στελέχη της μοιράστηκαν απλόχερα τις γνώσεις τους, ήταν ανοιχτοί να ακούσουν τους προβληματισμούς μας». Επίσης συμπλήρωσε πως «Προσωπικά ωφελήθηκα πολύ από το πρόγραμμα και διαπίστωσα ότι όσο έμπειρος και να είσαι πάντα υπάρχουν πράγματα πάνω στην κατασκευή και την τοποθέτηση που δεν τα γνωρίζεις».

Ο κος Χ. Φαραστέλης, μίλησε ανοικτά για την αρχική του επιφύλαξη απέναντι στο πρόγραμμα, δήλωσε συγκεκριμένα «Ήμουν πολύ διστακτικός στην αρχή γιατί φοβόμουν ότι θα χάσω το χρόνο μου, χαίρομαι πολύ που έκανα λάθος. […] Το πρόγραμμα αυτό δεν μοιάζει με άλλα προγράμματα. Είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που συνδέεται η μια θεματική ενότητα με την άλλη. […] Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις γνώσεις που απέκτησα και θα τις εφαρμόσω άμεσα στη δουλειά μου». Επίσης εξέφρασε την ελπίδα του για επέκταση του προγράμματος λέγοντας πως «Περιμένω το επόμενο πρόγραμμα της Europa, στο οποίο σίγουρα θα δηλώσω συμμετοχή».

Ο κος Ν. Λαδακάκος εστίασε στα σημεία των εξειδικευμένων γνώσεων που δεν υπήρχαν από τους συμμετέχοντες κατασκευαστές και που δόθηκαν στο πρόγραμμα επισημαίνοντας ότι «Το πρόγραμμα σου δίνει δυνατότητες πάνω στη δουλειά του κατασκευαστή που δεν είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Προσωπικά έμαθα πράγματα και για άλλα υλικά όπως το τζάμι που θα με βοηθήσουν να αναπτύξω περισσότερο τη δουλειά μου».

Ο Α’ Κύκλος Μαθημάτων ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, με την παράδοση των Βεβαιώσεων Συμμετοχής και την διεξαγωγή των εξετάσεων για το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του προγράμματος. Τις Βεβαιώσεις παρέδωσαν ο κος Θεόφιλος Παγιάτης εκπροσωπώντας την ΠΟΒΑΣ, και ο κος Ανέστης Τάρλας, Διευθυντής Πωλήσεων της Europa.

Σε γενικότερο επίπεδο οι συμμετέχοντες κατασκευαστές του Α’ Κύκλου εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το πρόγραμμα. Στην αξιολόγηση του προγράμματος από τους κατασκευαστές, η βαθμολογία υπήρξε υψηλότατη.

Οι αιτήσεις για τον Γ’ κύκλο του Europa The Lab έχουν ήδη κλείσει από τον Οκτώβριο. Ο Γ’ κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους ενώ ήδη είναι υψηλός και ο αριθμός αιτήσεων από την περιφέρεια.