Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο Γ’ Κύκλος μαθημάτων του προγράμματος EUROPA THE LAB. Οι εκπαιδευόμενοι σε αυτό τον κύκλο ανέρχονται σε 22 κατασκευαστές, ενώ οι αιτήσεις για τον Δ’ Κύκλο έχουν ήδη ξεκινήσει και οι κατασκευαστές, τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του προγράμματος συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα.

Η επιτυχία και σημασία του προγράμματος, τόσο για την ΠΟΒΑΣ, όσο και για την Europa, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από την συμμετοχή στην εναρκτήρια εκδήλωση των σημαντικών στελεχών της ΠΟΒΑΣ, όσο και όλων των ανώτερων στελεχών της Europa. Πιο συγκεκριμένα από την πλευρά της ΠΟΒΑΣ παρέστη ο κος Θεόφιλος Παγιάτης, Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, όπως και οι κ.κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ από το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων και Δημήτρης Τσέλιος Αναπληρωτής Ταμίας της ΠΟΒΑΣ από τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου Ν. Φθιώτιδας. Από την πλευρά της Europa το Δ.Σ. της εταιρείας εκπροσωπήθηκε από τον κο Γιάννη Αρβανίτη, R&D Director της Europa, ενώ παρέστη το σύνολο των Ανώτερων Διοικητικών Στελεχών της εταιρείας.

, EUROPA THE LAB: Άλλο ένα πετυχημένο ξεκίνημα με τον Γ’ Κύκλο του Προγράμματος!, ktisma & aluminio

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κος Παγιάτης μίλησε ακόμη μια φορά για την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης του κλάδου ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί δυναμικά, στις απαιτήσεις που φέρνει η νέα εποχή, μια αγωνία της ΠΟΒΑΣ που έγινε στόχος σε έναν καθημερινό αγώνα του ίδιου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Επιπροσθέτως, τόνισε την ανάγκη για εξειδίκευση και πιστοποιήσεις τονίζοντας πως αυτές θα αποτελέσουν το μέλλον κάθε κλάδου της χώρας ως ελάχιστη απαίτηση τόσο του Νομικού Πλαισίου, όσο και του καταναλωτικού κοινού. Από την μεριά της Europa, η υπεύθυνη του προγράμματος κα Γιώτα Σιγανού μίλησε για τα αποτελέσματα του προγράμματος μέχρι σήμερα και την ανάγκη για αλληλεπίδραση μεταξύ διέλασης και κατασκευαστών, από την οποία ήδη έχουν κερδίσει και τα δύο μέρη σε πολλαπλά επίπεδα. Επεσήμανε πως το πρόγραμμα δεν στοχεύει στο να κάνει τους επαγγελματίες του κλάδου κατασκευαστές, καθώς αυτό το έχουν κερδίσει με τη δουλειά τους, αλλά πως ένας από τους στόχους του EUROPA THE LAB είναι να τους καταστήσει επιτυχημένους επιχειρηματίες. Επιπροσθέτως τόνισε την καινοτομία αυτού του προγράμματος, η οποία αποτελεί και την διαφορά του από όλα τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς, που είναι ο συνδυασμός του θεωρητικού και του πρακτικού πλαισίου.

, EUROPA THE LAB: Άλλο ένα πετυχημένο ξεκίνημα με τον Γ’ Κύκλο του Προγράμματος!, ktisma & aluminio

Ο κος Παντελής Σφήκας, R&D Manager της Europa, στο πλαίσιο της δικής του ομιλίας, επεσήμανε πόσο σημαντικές είναι οι λεπτομέρειες σε κατασκευαστικό/τεχνικό επίπεδο, στις οποίες δίδεται ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επίσης τόνισε με εμφατικό τρόπο ότι ο σκοπός του προγράμματος δεν είναι να προωθήσει τα προϊόντα της εταιρείας, αλλά να εκπαιδεύσει τους κατασκευαστές συνολικά σε επίπεδο πέρα από τα στενά όρια των προϊόντων μιας διέλασης, για αυτό και απευθύνεται σε όλους τους κατασκευαστές αλουμινίου της επικράτειας.

, EUROPA THE LAB: Άλλο ένα πετυχημένο ξεκίνημα με τον Γ’ Κύκλο του Προγράμματος!, ktisma & aluminio

Τέλος ο κος Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης της ΠΟΒΑΣ και επιστημονικός σύμβουλος του προγράμματος, τόνισε την τεράστια προσπάθεια και προετοιμασία που έγινε από την Europa και την ΠΟΒΑΣ για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και πως το εγχείρημα πέτυχε τους στόχους του, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στις εξαιρετικές αξιολογήσεις που έλαβε από τους συμμετέχοντες, όσο και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όπου όλοι οι επιτυχόντες συμμετέχοντες έλαβαν Πιστοποιητικό Επιτυχούς Παρακολούθησης.

, EUROPA THE LAB: Άλλο ένα πετυχημένο ξεκίνημα με τον Γ’ Κύκλο του Προγράμματος!, ktisma & aluminio

Η σημαντικότερη ανακοίνωση για το μέλλον του προγράμματος ήρθε δια στόματος της κας Σιγανού, και αφορούσε στην προγραμματισμένη επέκταση του προγράμματος και στους κατασκευαστές της Επαρχίας. Μια ανάγκη που τονίστηκε και κατά την διάρκεια της ομιλίας του κου Παπαευθυμίου, ο οποίος επεσήμανε, με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα από τους κατασκευαστές της περιφέρειας, ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία ενδιαφέρεται για όλους τους κατασκευαστές της επικράτειας εμπράκτως. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την πρώτη ομάδα κατασκευαστών από την περιφέρεια θα ανακοινωθούν εντός του επόμενου διαστήματος.

Ο Γ΄ Κύκλος είναι το αποτέλεσμα της επιτυχούς πορείας του προγράμματος στους δύο πρώτους κύκλους κατά τους οποίους οι συμμετέχοντες κατασκευαστές δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από όσες γνώσεις και δεξιότητες απέκτησαν τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.